懷孕前後

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

回覆 KenChan130 的帖子

我係20週打後先搵邱醫生。。開頭唔識。。所以打去診所約。後尾先知原來要係醫院睇一次先可以係個到生。所以我係診所睇完。之後就係醫院直接睇佢。。得星期二可以約。。時間就星期一醫院會話你聽幾點。。我而家30週。。28週產檢時。醫生都話唔洗比訂住。叫我下次先比都唔遲。下次覆診我就32週。。

別墅

回覆 kobyleung 的帖子

恭喜晒! 我地都係第一胎。
出院時醫院會俾齊文件你, 你就可以打電話去任何一間健康院約第一次檢查,醫院姑娘會教你點做, 放心。

我就早上9點打電話去約,當日 10點半就即刻有位俾我地去睇, 好快。

別墅

係, 一定要經醫院睇過先可以join 佢地個package.
我地都係35-36 週先約實時間同俾訂金。

記得平日入院生收費會平啲, 星期六,日及假期收費係貴啲。如果唔係擇日, 建議平日生。

大宅

sunki100 發表於 19-6-25 00:23

係, 一定要經醫院睇過先可以join 佢地個package.

你意思係開刀要揀平日?如果順產收費係咪一樣?

別墅

回覆 lllccclll 的帖子

順產平幾千蚊, 因為順產package 係3日2夜, 開刀就4日3夜。
我地因為開刀, 所以可以選平日。

順產就睇BB自己選日子。

祝你順順利利。

大宅

嘩原來你都咁遲先畀㗎。。。 我就係見個個都話我咁遲都未落訂。。。 咁我想問係咪如果醫生畀嘅日子同時間 我跟佢選擇就唔使額外加錢? 唔該曬你分享

大宅

回覆 sunki100 的帖子

嘩原來你都咁遲先畀㗎。。。 我就係見個個都話我咁遲都未落訂。。。 咁我想問係咪如果醫生畀嘅日子同時間 我跟佢選擇就唔使額外加錢? 唔該曬你分享

別墅

如果是開刀, 你可以先同醫生約好日子, 醫生即時幫你查當日幾點有位可以開刀.

定好時間, 日子醫生會俾封入院信你. 之後先可以交訂金$6,000.

大宅

喔。。唔該晒

大宅

sunki100 發表於 19-6-24 23:58

醫院安排兒科蘇醫生幫我仔仔檢查, 佢都幾好。 遲啲會揾佢跟進。

到時去健康院淨係做聽力測試?有冇打針?我諗緊加唔加錢做埋呢個測試

別墅

回覆 lllccclll 的帖子

健康院知道我地無係醫院做聽力測試,就幫我地安排返健康院做。 健康院的服務都是免費的。
但注意聽力測試一定要等BB 睡覺時才可以做, 如係健康院做就要預時間俾BB 睡著覺先得。

暫時BB 係醫院已經打完第一針, 之後都會約返健康院打針。 想打額外針就揾私院自費。

複式洋房

sunki100 發表於 19-6-24 15:42
我老婆今個月剛剛係寶血醫院開刀生完BB, 過程非常順利, 依家大家分享吓.
我地JOIN左寶血醫院個開刀PLAN 4日 ...

我今日啱啱去寶血預約左產檢,都打算第二胎響寶血生。請問係樓主既太太係未都係join package剖腹?

別墅

回覆 Paiken123 的帖子

係呀, 我地都係join package. Package 抵好多的。

別墅

後來我地發覺佢個T21 測試仲有優惠, 可惜我地係出面診所做左6千幾蚊。 早知一早來慳返兩千蚊。

禁止訪問

複式洋房

kobyleung 發表於 19-6-25 00:15
回覆 KenChan130 的帖子

我係20週打後先搵邱醫生。。開頭唔識。。所以打去診所約。後尾先知原來要係醫院睇 ...

多謝分享,我7月頭會o係寶血生。寫得好長細呀。

別墅

回覆 yanka0916 的帖子

幫到咁多位準媽媽就好了。

禁止訪問

別墅

回覆 keep4life 的帖子

不知道哦, 只是看過邱醫生.

複式洋房

恭喜唒。我上胎都係寶血開刀的,環境好安靜。我想請問下邱醫生點,佢細心嗎?

首頁
12345...9

尾頁

跳至