懷孕前後

跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

已移除資訊, 已在BABAYDISCUSS 重開.

禁止訪問

複式洋房

回覆 sunki100 的帖子

恭喜晒!
請問聲傷口埋得如何?醫生開刀手勢好?

別墅

回覆 kikiho0312 的帖子

太太只需要帶防漏尿墊, 睡衣, 拖鞋, 水杯就夠。
開刀就帶埋束腰帶/同醫院買。

出院前一日帶一套BB 衫俾姑娘就得, 其他野唔洗帶。
同埋醫院有一大袋贈品送俾BB . 好多試用裝。

別墅

回覆 lilianyin03 的帖子

暫時幾好, 太太第二日已經行得囉。

複式洋房

好詳細啊!多謝分享
孫師奶

別墅

補充: ☝🏾出院有一大袋贈品,尿片、維他命、潤膚乳液、mustela baby shower gel etc

禁止訪問

複式洋房

sunki100 發表於 19-6-24 15:42
我老婆今個月剛剛係寶血醫院開刀生完BB, 過程非常順利, 依家大家分享吓.
我地JOIN左寶血醫院個開刀PLAN 4日 ...

恭喜晒新手爸爸 ,我幾年前都是寶血開刀住2人房,勁滿意,當年我個麻醉師又係好好,唔知係咪同一人呢

大宅

恭喜啊~我上胎(2016)都係寶血出世,真係平靚正今胎個醫生剩係係法國掛牌。

別墅

回覆 kikiho0312 的帖子

醫院附送的護理套裝, 基本夠用, 但自己可以帶少量備用。

別墅

回覆 GG2015 的帖子

謝謝。 麻醉師都真係好好, 佢仲要幫我地一家三口即場影大合照。

別墅

回覆 ymyyy 的帖子

我都覺平靚正

別墅

補返張相,成袋都係試用裝, 最好爸爸早一天攞返屋企先。

大宅

多謝分享 我都諗住係寶血生 不過只係掛單醫生 駐院真係平好多

大宅

Hello... 我8月都係寶血搵邱醫生開刀呀。。請問你地搵左邊位兒科醫生跟進?同埋埋單4萬6左右係咪連埋聽力測試個d?謝謝分享

別墅

回覆 kobyleung 的帖子

醫院安排兒科蘇醫生幫我仔仔檢查, 佢都幾好。 遲啲會揾佢跟進。
聽力測試好似千幾蚊, 但我地無做到, 出院一星期後到健康院做測試, 聽力沒有問題。

複式洋房

kobyleung 發表於 19-6-24 23:35

Hello... 我8月都係寶血搵邱醫生開刀呀。。請問你地搵左邊位兒科醫生跟進?同埋埋單 ...

請問你地點樣join plan ! 我地睇緊邱醫生

別墅

回覆 KenChan130 的帖子

我地打電話去寶血醫院約, 邱醫生係逢星期二上午先會係寶血駐診。
邱醫生睇完覺得無問題肯收症就直接同佢約時間, 咁就可以join醫院個 package.

大宅

咁請問係出院後。。去健康院約時間做測試或打針嗎?因爲我第一胎。。唔識流程。。麻煩晒。。

首頁
12345...9

尾頁

跳至