懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

sunki100 發表於 19-6-24 15:42
我老婆今個月剛剛係寶血醫院開刀生完BB, 過程非常順利, 依家大家分享吓.
我地JOIN左寶血醫院個開刀PLAN 4日 ...

請問你老婆係咪搵邱醫生一直喺寶血產檢呀?定係喺寶血睇一次,就之後番診所睇呀?
我都想揾邱醫生睇呀,又想join醫院個package~

複式洋房

Babyfaceface 發表於 19-8-13 22:16
多謝你回覆,我前幾日去了解過,佢地只話我知港人個優惠18000只for床位,叫我自己去搵醫生,無同我講有呢 ...

唔係呀~

港人plan 都可以 join PKG,$45000左右~

Booking前姑娘解釋我知,$18000價錢係出去診所搵醫生黎寶血生既價位,同埋產檢都係診所做,醫生麻師費就佢地決定。而套餐$45000價錢就係見佢地醫院既醫生同埋產檢都係寶血做。

反而搵另一位女醫生林慧筠呀,佢都好細心~

洋房

回覆 Babyfaceface 的帖子

約另外一位女醫生林慧筠啦! 可能有位。我都是在寶血睇林醫生,人好好,睇得好詳細。

複式洋房

回覆 stprint 的帖子

我地最初係出面睇私家,但佢掛寶血醫院生就收得好貴, 所以我地就直接轉去寶血睇邱醫生。
睇完一次覺得幾好就繼續睇落去。

不過係寶血做產檢係唔可以中途轉醫生的。只可以係第一次時選睇邊個醫生。

同埋近排張智醫生都好似返左去寶血, 之前睇post 佢係好出名的。

你都可以考慮吓。

洋房

sunki100 發表於 19-8-14 18:16

我地最初係出面睇私家,但佢掛寶血醫院生就收得好貴, 所以我地就直接轉去寶血睇邱醫 ...

如果想join個pkg,係咪生前所有產檢都要喺寶血揾邱醫生做呀?唔可以喺寶血睇過,就之後直接去邱醫生診所睇呀?
因為邱醫生只係星期二早上先會喺寶血,諗住上診所睇時間可以多d彈性嘛

洋房

我地最初係出面睇私家,但佢掛寶血醫院生就收得好貴, 所以我地就直接轉去寶血睇邱醫 ...

係呀,張智醫生都好好評論,我見好多討論區都讚佢
但只係去佢診所睇,無得去寶血做產檢。
但就可以揀黎寶血生~

複式洋房

回覆 sunki100 的帖子

我都係想搵張智醫生開刀,朋友介紹話好好,但係寶血話張醫生唔收新症啦,只可以去佢診所睇,搵張醫生向寶血開刀都冇得join package,唔知會唔會好貴呢

複式洋房

回覆 karylok 的帖子

如果咁樣掛診就應該唔會平, 起碼6萬以上埋單。
我之前叫過出面私家醫生返寶血開刀, 佢報價都唔平, 計過條數最少都要6-7皮以上埋單。

洋房

karylok 發表於 19-8-14 21:29

我都係想搵張智醫生開刀,朋友介紹話好好,但係寶血話張醫生唔收新症啦,只可以去佢 ...

我聽人講寶血做,埋單57000-58000左右。
唔係pkg黎講都算唔貴呀~

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

張智無番啦 我黎緊搵佢接生 只可以係診所睇 佢只係係醫院掛牌

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

karylok 發表於 19-8-14 21:29

我都係想搵張智醫生開刀,朋友介紹話好好,但係寶血話張醫生唔收新症啦,只可以去佢 ...

開刀你預7萬左右啦 我係寶血落左訂 下個月生

伯爵府

Babyfaceface 發表於 19-8-14 12:34
我早上打電話去約期,約唔到邱醫師,最近排期到十月份先第一次產檢,我12中都生咯
...

打去出面疹所都得
你上網搵個電話
見完第一次都仲可以搵佢
我都係岩岩先打比佢 我10 月尾生

伯爵府

stprint 發表於 19-8-14 18:31
如果想join個pkg,係咪生前所有產檢都要喺寶血揾邱醫生做呀?唔可以喺寶血睇過,就之後直接去邱醫生診所睇 ...

問左姑娘可以係出面睇完再join

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
projectassist 發表於 19-8-13 14:18
如有興趣可以網上報名,重點係免費!

希望幫到大家!

原來去聽產前講座,仲會有AIA免費印製人像禮物送添呀好似比低電話資料就可以有!

複式洋房

想問問有無寶血走佬袋list?

複式洋房

回覆 心心CYD 的帖子

主要帶一,兩套媽媽睡衣, 少量即棄防尿墊, 拖鞋, 暖水杯(沖炒米茶用) 就得。
BB 野就唔洗帶, 醫院會提供所有物資。

民房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
請問講座老公可以一齊聽嗎?

洋房

回覆樓主:

好詳細啊!多謝分享!

複式洋房

kilove1314 發表於 19-8-21 02:17
請問講座老公可以一齊聽嗎?

上網見佢寫可以呀!

https://www.pbh.hk/public/doc/CFOG01_poster.pdf

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

回覆 projectassist 的帖子

可以的, 可帶一位上堂。
有免費三文治同飲品提供的。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊