懷孕前後

跳至

首頁
34567...8

尾頁

複式洋房

回覆 katie1509 的帖子

係好方便, 同埋週圍都多食肆。
我買外賣返醫院都方便, 唔洗驚無淡好食。

複式洋房

sunki100 發表於 19-8-2 19:50
回覆 projectassist 的帖子

主要係派試用裝。大部份係孕婦維他命丸, 幾pack 唔同牌子沖涼液及尿片。

咁都幾好喎,唔洗錢又可以聽下講座。
但佢有無咩限制先去得聽家?會唔會join左佢PKG先去得聽呢?

複式洋房

要join 左 pkg 先係免費聽講座。
未join 就要俾$300, 咁就唔抵。

複式洋房

回覆 sunki100 的帖子

補返照片先
依袋係出院時送的禮品。

隨意影所以沒有為每款產品影相。
有DHA, 洗衣液,即棄防尿墊, 尿片之類。

複式洋房

sunki100 發表於 19-8-7 17:04

要join 左 pkg 先係免費聽講座。

我見寶血係雜誌買廣告,話掃QR Code就免費登記上堂呀
但唔記得影本雜誌添⋯

別墅

我朋友都去左講座, 話好大袋禮物 !!! 我問下佢有冇QR code

複式洋房

如有興趣可以網上報名,重點係免費!

希望幫到大家!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

免費就值得去

複式洋房

好多場呀

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 Xmas吸收勳章

sunki100 發表於 19-6-24 15:42
我老婆今個月剛剛係寶血醫院開刀生完BB, 過程非常順利, 依家大家分享吓.
我地JOIN左寶血醫院個開刀PLAN 4日 ...

埋單Total5萬左右?只不過係醫生既費用?我諮詢過,齋醫院收費就二萬幾,包床位同服務費,再加醫生費同麻醉師費用,係咪咁?

複式洋房

回覆 Babyfaceface 的帖子

係呀, Total 5萬有找。
我地係直接join 醫院個package.

基本收費係$45,200, 4日3夜, 已經包晒住院, 醫生費, 麻醉費, 兒科醫生費, 手術室費。其餘4千蚊係其他雜費, 例如陪產剪臍帶, 買束腰帶, 食飯錢, 出院後藥費等。

下面份收費表係入院前俾我地參考, 最低一項就係講有額外收費, 純粹係醫院叫你預多少少budget.

如果出面揾醫生掛診就要睇你醫生收你幾錢啦。

大宅

sunki100 發表於 19-8-13 21:33

係呀, Total 5萬有找。

多謝你回覆,我前幾日去了解過,佢地只話我知港人個優惠18000只for床位,叫我自己去搵醫生,無同我講有呢個Package,咁我就放棄啦⋯⋯自己搵醫生好貴7-90000。咁你join呢個套餐係咪一定要join佢醫院個產檢Package?

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Babyfaceface 發表於 19-8-13 22:16
多謝你回覆,我前幾日去了解過,佢地只話我知港人個優惠18000只for床位,叫我自己去搵醫生,無同我講有呢 ...

我去寶血生 但我係搵出面既醫生 我醫生叫我順產預6萬 開刀7萬

複式洋房

係呀, 一定要係醫院檢查過先可以join package.
如果係出面揾醫生掛診貴咁多就唔抵啦。

複式洋房

剛係寶血個網見到個package 仲係到, 你可以再去睇吓。

別墅

如果你係開刀嘅話你join package真係平好多我啱啱琴日生完。。 我都係join package。。 駐院醫生邱珮琪。。

複式洋房

我12月中預產期 如果而家先Book 通常仲有無位呢? 謝謝

複式洋房

回覆 gnimingng 的帖子

咁你要儘快去寶血約醫生檢查. 醫生一定檢查過後無發現問題先會收的.
但你得返3-4個月時間就真你要快手去.

同埋一定要帶齊出面私家檢查報告, 例如T21, 照結構報告.

醫生一定要睇的.

複式洋房

回覆 kobyleung 的帖子

我地都係搵邱醫生.
佢都幾NICE.

大宅

kobyleung 發表於 19-8-14 06:57

如果你係開刀嘅話你join package真係平好多我啱啱琴日生完。。 我都係join pack ...

我早上打電話去約期,約唔到邱醫師,最近排期到十月份先第一次產檢,我12中都生咯

首頁
34567...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊