時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

他倆的步伐,沒從前那麼靈活了。

還記得,他倆牽著小時候的你,走過大街小巷、嚐過不同味道、渡過無數節日,從前你要抬高頭看他倆,現在說不定快要比他倆高。

他倆帶你上第一天的幼稚園,轉眼上小學、再到中學,在旁見証你的成長;明明生病的是你,他倆卻比你更憂心,你發燒,他倆帶淚;永遠怕你吃不飽,寧願自己不吃也要讓你嚐,只要你快高長大就好,哪管你已經不是小孩子。

他倆未必每件事都懂你,但只要是你的事,他倆都會無條件支持你。

meow~meow    發表於 19-6-24 17:43

伯爵府

回覆樓主:

https://www.facebook.com/161014811328873/photos/a.175825129847841/461138031316548/?type=3&theater

政見不同,都唔好搞到家嘈屋閉
一人退一步,家和萬事興

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

SabrinaR 發表於 19-6-24 17:29

還記得,他倆牽著小時候的你,走過大街小巷、嚐過不同味道、渡過無數節日 ...

子爵府

好多連X的人只要父母政見唔同就鬧爆老豆老母⋯親戚做警察都話鬧埋親戚

男爵府

還記得,他倆牽著小時候的你,走過大街小巷、嚐過不同味道、渡過無數節日 ...

咁就唔好係咁推D中學生出去啦,罷咩課呀。

伯爵府

nanananana 發表於 19-6-24 17:51
好多連X的人只要父母政見唔同就鬧爆老豆老母⋯親戚做警察都話鬧埋親戚 ...

鄺俊宇都算係佢地心目中鄺神呀,佢講野有份量的。希望年輕人同長輩大家係屋企都一人少一句,互相尊重吧。

ANNAFRIEND    發表於 19-6-25 07:33

伯爵府

貓哭老鼠假慈悲

arkilok    發表於 19-6-24 23:39
tibetlee13    發表於 19-6-24 21:24

侯爵府

親子王國15週年勳章

nanananana 發表於 19-6-24 17:51
好多連X的人只要父母政見唔同就鬧爆老豆老母⋯親戚做警察都話鬧埋親戚 ...

唔好用一小撮人的行為去代表整個群體。
而且發展到現在的情況,各方更加要靜下來一齊好好傾,而唔係指罵對方。大家要的是大同,唔係撕裂。香港是大家的家,唔好贏咗場交,輸咗個家。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

如果我個仔叫人衝自己鬆,又每月袋十皮,我都支持啦

tibetlee13    發表於 19-6-24 21:24

伯爵府

blackberry 發表於 19-6-24 17:59
如果我個仔叫人衝自己鬆,又每月袋十皮,我都支持啦

佢好似係現場叫過班細路唔好衝,連登仔一開始有鬧過佢係鬼。反而其他泛民潛水食花生。

子爵府

oran04 發表於 19-6-24 17:59
而且發展到現在的情況,各方更加要靜下來一齊好好傾,而唔係指罵對 ...

X登度好多⋯我公司班後生仔都話佢哋父母⋯講真,傳媒放過那些後生仔啦⋯⋯佢哋歌頌那位「200萬01」,我已經覺得唔好!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

講得好啱

子爵府

SabrinaR 發表於 19-6-24 18:00

佢好似係現場叫過班細路唔好衝,連登仔一開始有鬧過佢係鬼 ...

佢算幾好⋯好過其他泛民,不過最近真心覺得「政治真的好黑暗」

capricornbb    發表於 19-6-24 19:54

伯爵府

oran04 發表於 19-6-24 17:59
而且發展到現在的情況,各方更加要靜下來一齊好好傾,而唔係指罵對 ...

依家呢種情況,兩邊都太偏激了。

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

又派豆號

男爵府

最後一點,大錯特錯!
陳同佳父母會無條件支持佢殺人?

如果是,那麼明顯是歪理

侯爵府

親子王國15週年勳章

nanananana 發表於 19-6-24 18:02
X登度好多⋯我公司班後生仔都話佢哋父母⋯講真,傳媒放過那些後生仔啦⋯⋯佢哋歌頌那位「200萬01」,我已 ...

我知道,我也看過。不過我想,最激進的聲音往往最受關注,但沉默者始終是大多數。
我覺得而好似兩個人嗌交,你一句黑警,佢一句暴徙,其實對解決事情無幫助,仲傷感情,如果有個和事佬可以拉雙方一齊,一人讓一步才好。
我好想事情可以盡快平息,團結全港一齊發展將來

伯爵府

中年失業 發表於 19-6-24 18:13
最後一點,大錯特錯!
陳同佳父母會無條件支持佢殺人?

我覺得佢父母唔會想個仔去坐監,雖然個仔做錯事,但最後都係會幫個仔。

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

amazing 發表於 19-6-24 17:55
貓哭老鼠假慈悲
扮偶像,死開

首頁

尾頁

跳至