自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

gilgil39 發表於 19-6-25 22:30
如果你有這想法,你會好辛苦架!
我以前都好著緊友情,經歷多次傷害後(或許是期望与現實不附),接受了人 ...

我經歷過好多次,都係咁著緊..可能特別依家難認識新朋友,就會著緊d學緊點樣無期望...

水晶宮

回覆樓主:

我生完之後冇朋友,真係小貓三四隻,反而傾心事係搵冇共同朋友既朋友傾,傾完唱出去都冇人知

別墅

小傑媽媽 發表於 19-6-25 22:49
我曾經最重視既朋友都只當我係可有可冇既路人甲咋

我都想好似個d人咁,可以當人可有可無
起碼咁樣自己會開心d

大宅

小傑媽媽 發表於 19-6-25 22:50
你囝囝幾大?

讀 F. 4

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章

回覆樓主:

睇咗咁多位嘅留言,大都是仔女大冇知心朋友。其實我仲孤獨,未結婚,冇仔女,要留定錢睇醫生唔可以隨便駛,要照顧9字頭嘅爸爸,無親戚鍾意嚟幫手,乜嘢都靠自己,但係我唔灰,因為無乜幾多時間陪爸爸(好恐怖,諗起。touched wood 佢去到100以上,佢醫生都話佢可以),至於自己,妳地可以想像,真係邊個幫我執骨呢?我都冇諗呢D咯,爸爸話佢去咗我就照樣請工人照顧自己,再分租間屋賺番D錢,佢甚至話最近死咗個B女唔養咪俾我養,我有心有力,就係無D咁嘅缘份。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

小時候 發表於 19-6-24 20:08
身邊好多40歲後既同事朋友都概嘆好難交到朋友,我自己都係,普通朋友係有,但就一個傾到心事既朋友都冇,究 ...

我都係無朋友既人,依家勁返parttime, 過日神

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已刪除用户

大宅

maxims 發表於 19-6-25 23:13
我都係無朋友既人,依家勁返parttime, 過日神

勁返parttime咪好辛苦囉

大宅

回覆樓主

我有2個好朋友,分別都係生左小朋友就全情投入湊仔女,消失左,約又吾願出,whatsapp問10句先隔日回你一句

我自己都有仔女但都有同朋友keep, 我吾想第時仔大女大冇晒朋友

我吾知我呢2個朋友第時會吾會後悔,見佢地fb暫時就好似好enjoy湊仔生活,我明白對住仔女24小時都吾會嫌多,但要諗長遠d, 都要為自己打算下

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

公爵府

回覆樓主:

我都冇知己同出街既朋友

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章

KK20010609 發表於 19-6-25 23:56
有人說:「人生的意義,向來都不在於其長度,而在其深度,在於其過程。」

也有人說:「這世間,人皆有欲 ...

謝謝jm的回覆。我要準備爸爸的醫療費,手術由幾萬至十數萬不等,但他失去了年輕的兒子,親戚朋友有事他都幫忙,上天是否應該對老人家好點?他生日後輩都怕來,一次17人的party令他多麼開心,你們這班人難道都没受過他的恩惠?為什麼接著都不來了?我們是痳瘋病人?人心淺薄,令人心寒啊!

大宅

靚靚老婆 發表於 19-6-26 00:03
我都冇知己同出街既朋友

多啲上來傾計

用戶要求終止服務

靚靚老婆 發表於 19-6-26 00:03
我都冇知己同出街既朋友

出街朋友?呢啲只係我中學時代先會有

水晶宮

以前我會很在意,而家看開了,所謂朋友,好多都好現實。酒肉朋友不需要有,點頭之交,同事已是。最重要是老公仔女。就算我那些十多廿年的同學,所謂老朋友,出來聚會,很多野都不提。

子爵府

小傑媽媽 發表於 19-6-25 22:53
所以我而家仍然經歷住一次又一次既傷心失望

人到中年,更加冇乜人會著緊友情,你還着緊,就更加大機會受傷害,學識放下,平常心,隨緣吧啦!
又或者係人到中年,要兼顧高家庭各方面,根本冇時間放在友情方面。

侯爵府

2018復活節勳章

nana0112 發表於 19-6-25 21:16
你個都好d呀,起碼會不停搵返你~ 雖然會「側側膊」唔俾錢..篤雲井又誇咗d,幾熟都好,都要尊重人啦:sickmi ...

明白你好想有朋友,旦寧缺莫濫囉。你點可以將自己放到咁嘅位置㗎。我都唔係個自我中心嘅人,不過有眼睇有感覺㗎嘛。比人咁樣無視自己,要嚟湊腳,自己嘅事對方冇興趣聽,仲冷言冷語,呢啲人仲做得落朋友咩?連吹水嗰種我都唔制。
自己喺度唔開心何必呢!

侯爵府

2018復活節勳章

nana0112 發表於 19-6-25 21:16
你個都好d呀,起碼會不停搵返你~ 雖然會「側側膊」唔俾錢..篤雲井又誇咗d,幾熟都好,都要尊重人啦:sickmi ...

奉勸你一句。做朋友嘅野同拍拖一樣,隨緣啦!勉強冇幸福㗎。棧自己鬱鬱寡歡。我都係對人好上心嘅人嚟。有啲人啲自私自利野,一時間長左,就表露無遺。都怪我好易就當人朋友囉!自己睇錯人唔開心完又再上路。唔值得我珍惜嘅人敷衍下唔開心一陣就算。
加油呀你要

首頁

尾頁

跳至