自由講場

跳至

首頁
12345...29

尾頁

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

小時候 發表於 19-6-24 21:57
知己,我一個都冇

我都無呀。
朋友都唔多

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

小時候 發表於 19-6-24 20:08
身邊好多40歲後既同事朋友都概嘆好難交到朋友,我自己都係,普通朋友係有,但就一個傾到心事既朋友都冇,究 ...

我反而系人到中年 生活充實又滿足、學游水、跑步、行山、玩下上水活動、夏天鐵人+游水賽季、仔仔又多賽事、今個星期六游水比賽、星期日鐵人比賽、好在仲有星期一休息下

Jm揾下自己興趣、心靈充實、生活美滿

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

有普通朋友已經好好,知心朋友真係講緣份,可遇不可求,遇到要珍惜

大宅

kindlygirl 發表於 19-6-24 22:18
拎個真心出黎就識到,有時第1眼就決定左,我既知己都係咁。

日久見人心,朋友分類,拎個心出來未必就得一加一唔一定二 都要睇缘份
就算一個人都開心架起碼沒咁多是非

Mnbvcxdsa    發表於 19-6-25 00:34

珍珠宮

ash_yehyeh 發表於 19-6-24 22:29
去到呢個年齡,相信好多嘢自己冷靜落黎已經可以解決到

我相反,不求知己,想搵飲食朋友仲難,個個有自己 ...

剛有一個,又話減肥吾食中午。好彩不是單獨同佢去街,以前大家都會約下中午去食美食。

珍珠宮

maymay220hk 發表於 19-6-24 22:41
我反而系人到中年 生活充實又滿足、學游水、跑步、行山、玩下上水活動、夏天鐵人+游水賽季、仔仔又多賽事 ...

你真是好充實人生呀!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

我都無朋友,亦唔覺得有咁需要

年紀越大,越怕同人太熟,又唔想同人交心,無朋友唔覺有咩問題。

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

男爵府

小時候 發表於 19-6-24 22:27
都算可以既,但有時未必事事都同老公講,都想有返啲同性朋友

你(emoji)️同學或同事?

侯爵府

回覆樓主:

飲食朋友, 興趣朋友就ok, 有心事上bk好了

水晶宮

回覆樓主:

我本身啲閨蜜都在台灣,messenger維系

做了依家份工太耐,累積了很多由同事變成朋友,自己dept有幾個交心,其他dept是工作上有接觸識到或參加公司定期活動一齊玩

迷韓團又識到一啲朋友,會所參加瑜伽班都識到啲朋友

其實識朋友都唔難,不過係普通朋友

禁止訪問

大宅

JUNE408 發表於 19-6-25 00:14
你(emoji)️同學或同事?

我舊同學已冇聯絡了,公司细同事少,亦不太啱傾,所以同事以外做唔到朋友

水晶宮

MiuMiuK 發表於 19-6-24 23:49
日久見人心,朋友分類,拎個心出來未必就得一加一唔一定二 都要睇缘份
就算一個人都開心架起碼沒 ...

係呀

九唔搭八,真係唔想浪費時間去應酬,自找煩惱

我會揀朋友,我自己有工番又有家人要陪伴,時間都唔算太多,朋友寧缺勿濫

大宅

miffyumiffy 發表於 19-6-25 00:17
我本身啲閨蜜都在台灣,messenger維系

做了依家份工太耐,累積了很多由同事變成朋友,自己dept有幾個交心 ...

你的人缘很好

水晶宮

bbc2018 發表於 19-6-24 23:55
剛有一個,又話減肥吾食中午。好彩不是單獨同佢去街,以前大家都會約下中午去食美食。

要口味相似,仲要就到時間,真係超難

我自己好鍾意食辣,身體無朋友食到辣,好多又怕熱氣...

好多時食辣都要毒食,講真,係會少一份樂趣

就好似最近有榴槤buffet,一個人去食實在係太毒(毒男feel),但係又真係無人可以陪到我

其實我覺得其他事情上我唔太需要朋友(唔缺),但飲食朋友,反而難求

子爵府

油麥麥 發表於 19-6-24 21:44
沒有「概」嘆,更毋須「慨」嘆!
人生得一知己死而無憾~
良朋知己不一定是身外人,身邊伴侶已是知心人 :fu ...

伯爵府

小時候 發表於 19-6-24 20:08
身邊好多40歲後既同事朋友都概嘆好難交到朋友,我自己都係,普通朋友係有,但就一個傾到心事既朋友都冇,究 ...

我都無一個可以傾心事既朋友, 但慶幸
我有一個可以傾心事既家姐同表妹.

公爵府

c.vieri 發表於 19-6-24 23:58
我都無朋友,亦唔覺得有咁需要

年紀越大,越怕同人太熟,又唔想同人交心,無朋友唔覺有咩問題。
同路人

首頁
12345...29

尾頁

跳至