自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

只如初見 發表於 19-6-25 19:42
有朋友又如何,幾個講來講去,是是非非,疏遠仲好,人到半百,留多d時間安排同仔仔女女去旅行,相處多d仲 ...

都係既,不過有時想揾個朋友傾下計都冇,感覺又好孤單

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

小時候 發表於 19-6-25 20:00
都係既,不過有時想揾個朋友傾下計都冇,感覺又好孤單

有d人將你d野,用作是非做人情仲衰,以前我好介紹冇朋友,宜家知道有d人咁,疏遠吧

Mnbvcxdsa    發表於 19-6-25 21:02

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

小傑媽媽 發表於 19-6-25 19:07
會做出傷害大家既事情,呢個人已經唔可以界定為朋友了!如果真係好唔想同呢位朋友繼續聯络,咪唔好再揾佢 ...

學「大帥哥」話齋, 真 「壞 人」唔可怕, 可怕嘅係「假好人」

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

KK20010609 發表於 19-6-25 20:13
學「大帥哥」話齋, 真 「壞 人」唔可怕, 可怕嘅係「假好人」

從來都係,所以我而家學識左唔好咁容易同人交心,表面善良既人可能心裏惡毒,分分鐘比呢d人害死都唔知咩事

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

話有又得,話無又得。自從幫朋友買機票一事之後,我對朋友無咁在乎,因為好多野都係一厢信願。心事呢啲野,人到中年,好多心事唔再啲單純或簡單嘅原因,好多時係性格同際遇形成,點講都解決唔到,反而仲令人有睇法。有啲野唔講反而仲好,自己諗通反而係真正放低。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

小時候 發表於 19-6-25 15:38
你就好啦,咁多朋友

唔多,幾個咁

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小時候 發表於 19-6-25 10:39

你哋如果咁傾可以開個group吹下水,交個朋友呀

jm們如果有興趣開group傾就pm我啦

侯爵府

melomame 發表於 19-6-25 20:59
唔多,幾個咁

知心既唔洗多,一個已足夠

複式洋房

2019新春慶豚圓

plumtree 發表於 19-6-25 17:18
冇得唔睇開。或者係我一直冇睇清楚,冇帶眼識人啩。當你試下自己喺馬路中心講左個好白痴嘅問題(我話從未 ...

你個都好d呀,起碼會不停搵返你~ 雖然會「側側膊」唔俾錢..篤雲井又誇咗d,幾熟都好,都要尊重人啦
我個「best fd」永遠當我後備咁,隨手就丟。衰過垃圾。有嘢需要湊人頭,就預埋我囉
佢嘅煩惱就係煩惱,我個d煩惱,佢一句得埋黎「咁我都幫你唔到架」
而個重點係,佢永遠覺得自己啱,我嬲同唔開心係我問題,可能真係我太重感情,太上心la
但識左十幾年,又唔想無左

大宅

bbyou 發表於 19-6-25 09:23
我覺得最重要係价值觀相近,
洗錢模式都要相近,
我有个多年知心好友,

對!價值觀都好緊要,朋友或夫妻都要接近才能維繫

大宅

2019新春慶豚圓

只如初見 發表於 19-6-25 19:42
有朋友又如何,幾個講來講去,是是非非,疏遠仲好,人到半百,留多d時間安排同仔仔女女去旅行,相處多d仲 ...

但仔女大左,佢地仲忙過我地,想約旅行都吾容易,今個星期有三天假,想約阿囝去玩,佢都無時間,係一日都比吾到我

大宅

咖啡戀人 發表於 19-6-25 22:13

但仔女大左,佢地仲忙過我地,想約旅行都吾容易,今個星期 ...

所以我宜家女中三,珍惜同佢相處,再大d彩我都傻

公爵府

小時候 發表於 19-6-24 20:08
身邊好多40歲後既同事朋友都概嘆好難交到朋友,我自己都係,普通朋友係有,但就一個傾到心事既朋友都冇,究 ...

我都係

大宅

小傑媽媽 發表於 19-6-25 09:08
你令我好羨慕,如果我好似你咁有咁多真心對大家既朋友,我就死而無憾了!
...

如果你有這想法,你會好辛苦架!
我以前都好著緊友情,經歷多次傷害後(或許是期望与現實不附),接受了人就是自私,長大了,大家經歷不同了,就會冇咁投契。現在沒有期望,亦沒有失望。好像有點冷莫,但又覺得自在多了!

大宅

2019新春慶豚圓

只如初見 發表於 19-6-25 22:18
所以我宜家女中三,珍惜同佢相處,再大d彩我都傻

係,要好好珍惜

大宅

咖啡戀人 發表於 19-6-25 22:33
係,要好好珍惜

侯爵府

nana0112 發表於 19-6-25 21:16
你個都好d呀,起碼會不停搵返你~ 雖然會「側側膊」唔俾錢..篤雲井又誇咗d,幾熟都好,都要尊重人啦:sickmi ...

我曾經最重視既朋友都只當我係可有可冇既路人甲咋

侯爵府

咖啡戀人 發表於 19-6-25 22:13

但仔女大左,佢地仲忙過我地,想約旅行都吾容易,今個星期 ...

你囝囝幾大?

侯爵府

gilgil39 發表於 19-6-25 22:30
如果你有這想法,你會好辛苦架!
我以前都好著緊友情,經歷多次傷害後(或許是期望与現實不附),接受了人 ...

所以我而家仍然經歷住一次又一次既傷心失望

大宅

jodyfan 發表於 19-6-25 09:59
好多人只想得到關心安慰,但卻懶去關心安慰人。

係!好多都係。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊