自由講場

跳至

首頁
45678...29

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ilovematthew 發表於 19-6-25 06:58
不過都有幾個 識咗幾年都會 好陌生,最後不再聯絡

都可以有幾年感情,唔簡單了!

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咖啡戀人 發表於 19-6-25 06:45
我都係,所以朋友越來越少

因為而家d人好多都唔重視友情

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

小傑媽媽 發表於 19-6-25 08:57
都可以有幾年感情,唔簡單了!

朋友既野 可遇不可求,有d係過客,最後淨返下來其實睇自己有無心維持,雖然唔係成日見,但我的朋友都會聽我分享我的快樂和煩惱,雖然他們未必幫到我,最重要大家用心,好彩我認識的,不會拿我著數,因為我係傻大姐一名,反而有d朋友擔心我被人騙

侯爵府

KK20010609 發表於 19-6-25 08:20
早晨呀,蘿蔔水有用嗎?

早晨!今日好返d未?仲有冇咁咳?蘿蔔水我ok架,當然唔可以當藥咁食,一定要睇醫生,但我覺得可以舒緩下冇咁咳,如果你有興趣試下,我可以pm個做法比你

侯爵府

KK20010609 發表於 19-6-25 08:23
一齊啦

希望有機會做個好朋友

侯爵府

ilovematthew 發表於 19-6-25 09:02
朋友既野 可遇不可求,有d係過客,最後淨返下來其實睇自己有無心維持,雖然唔係成日見,但我的朋友都會聽 ...

你令我好羨慕,如果我好似你咁有咁多真心對大家既朋友,我就死而無憾了!

大宅

2019新春慶豚圓

小傑媽媽 發表於 19-6-25 08:58
因為而家d人好多都唔重視友情

因近年來地人太偏激,出來聚會,不是大家分享,佢分享就得,人地分享就話人地曬命。佢串人就得,人地小小一句佢就不得了,好記仇。

可能有些上左年纪的女人好麻煩,識都無意思。

侯爵府

selinwong 發表於 19-6-25 09:11
因近年來地人太偏激,出來聚會,不是大家分享,佢分享就得,人地分享就話人地曬命。佢串人就得,人地小小 ...

好認同!女人既世界真係好複雜,好難交心!我都係個上左年紀既女人,但我唔記仇架

大宅

2019新春慶豚圓

小傑媽媽 發表於 19-6-25 09:13
好認同!女人既世界真係好複雜,好難交心!我都係個上左年紀既女人,但我唔記仇架
...

我指有些,可能自己吾好彩。
亦有2個,本來識左幾年,都好開心,不過近年開始呻個仔青春期難教,都有開解下佢。點知再出多幾次,開始覺得吾對路,有時口快說錯一隻字,就捉我错字,開始當面評我這樣,那樣,其實都吾知佢是不是家裏受氣或無人聽佢,要出來找人發泄。有些可惜。

為了保持友誼,我惟有暫時吾見這2位朋友,遲些才見面。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

我覺得最重要係价值觀相近,
洗錢模式都要相近,
我有个多年知心好友,
因為我比佢早幾年做ftm,
但越黎越發覺洗錢方面好大雄溝!!

珍珠宮

小傑媽媽 發表於 19-6-25 09:13
...

我自己難同自己差唔多年紀嘅女人做朋友,有啲格格不入,不歡而散多

依家同我fd到都細我十年八載,反而相處得好好

侯爵府

selinwong 發表於 19-6-25 09:22
我指有些,可能自己吾好彩。
亦有2個,本來識左幾年,都好開心,不過近年開始呻個仔青春期難教,都有開解 ...

有d人真係超少氣,講錯一句無心既說話就連朋友都冇得做

侯爵府

miffyumiffy 發表於 19-6-25 09:29
我自己難同自己差唔多年紀嘅女人做朋友,有啲格格不入,不歡而散多

依家同我fd到都細 ...

咁你應該好有大姐姐feel同好識得照顧人

珍珠宮

bbyou 發表於 19-6-25 09:23
我覺得最重要係价值觀相近,
洗錢模式都要相近,
我有个多年知心好友,

都係架,我以前ftm有個朋友係闊太黎, 佢人品好好, 但佢太有錢,次次同佢食飯佢都好客氣比晒錢, 我覺得唔意思

佢個生活方式又唔同,例如佢個仔要學英文,佢在外國請個老師番黎住佢屋企全天候教佢仔英文,佢平時幾步路都叫司機接送,去旅行book私人飛機

同埋大家育兒方式唔同,佢買樓買晒全層幾個單位, 其中一個單位要黎做佢仔遊樂場,屋企幾個工人報待佢仔一個,我覺得太縱

佢成日搵我,佢話佢覺得我仔好乖,想由細到大搵啲乖仔幫佢仔建立朋友圈子, 我成日推,有日我終於同佢講,佢太有錢我地做唔到朋友,佢話識朋友唔係講有冇錢

侯爵府

miffyumiffy 發表於 19-6-25 08:04
出年到我,如果阿仔順利入U, 住hall, 就好少見佢

我仔拍緊拖,又多fd, 佢依家都成日冷街

預祝你仔仔順利入U

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

ash_yehyeh 發表於 19-6-25 00:32

要口味相似,仲要就到時間,真係超難

食榴槤搵我
你若盛開, 蝴蝶便來!

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有幾個中學到依家嘅朋友, 不過個個有頭家就見得少左, 但每次飯局都會好好傾, 好在仲有佢地幾個知己

公爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆樓主:

我結婚後,好朋友大家各有各,都少左聯絡
雖然大家心中位置不變,但有時打開個聯絡人想搵個傾心事嘅都唔敢打擾人地生活,始終大家都要兼顧家庭,唉

侯爵府

miffyumiffy 發表於 19-6-25 09:43
都係架,我以前ftm有個朋友係闊太黎, 佢人品好好, 但佢太有錢,次次同佢食飯佢都好客氣比晒錢, 我覺得 ...

同生活環境相差太遠既人做朋友好大壓力

大宅

2019新春慶豚圓

小傑媽媽 發表於 19-6-25 09:32
有d人真係超少氣,講錯一句無心既說話就連朋友都冇得做

做左幾年朋友點會因為無心一兩句,其實是有些女人變起上來就好似青春期小朋友咁惡頂,一次你覺得無心,但當幾次見面,好多樣,你就吾會覺得。我暫時吾見,因為還想留住個朋友,將來可再見。

首頁
45678...29

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊