自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

明白,多一事不如少-事,但晚晚冷氣機樓上漏水,保安話難查,如樓上不開門。。。朋友住低層,估樓上高層漏水,點做?

男爵府

brother4 發表於 19-6-24 22:01
明白,多一事不如少-事,但晚晚冷氣機樓上漏水,保安話難查,如樓上不開門。。。朋友住低層,估樓上高層漏 ...

買片3M 地氈 墊住自己個冷氣機頂,係最實際!

投訴得來,個夏天都過~ 呢排又周時落雨,又可以推搪是雨水不是冷氣機水~不如早啲令自己有覺好訓!

珍珠宮

回覆樓主:

我都試過投訴,因為忍無可忍。
流外牆同打機頂 嘈我都可以忍,
水柱咁入屋,冇理由日日關窗。
我樓下看更都好好,即場用鏡搵邊個單位,唔洗十分鐘就停左,未有再發生

琥珀宮

明白,多一事不如少-事,但晚晚冷氣機樓上漏水,保安話難查,如樓上不開門。。。朋友住低層,估樓上高層漏 ...

搵政府部門啦

珍珠宮

龍山仔仔 發表於 19-6-24 22:07
買片3M 地氈 墊住自己個冷氣機頂,係最實際!

投訴得來,個夏天都過~ 呢排又周時落雨,又可以推搪是雨水 ...

朋友買了,冇有,估用發泡膠好D

公爵府

回覆樓主:

我投訴咗5年都冇做過嘢啦…… 。我樓上個衰嘢晚晚零晨12點~5點先開冷氣瞓,打去管理處投訴,又話過咗11點唔拍得人哋門入屋檢查,第二朝人哋熄咗冷氣,又話睇唔到人滴水,完全嘥氣……

wcpcelia    發表於 19-6-25 11:03

珍珠宮

BGCOME08 發表於 19-6-24 22:24
我投訴咗5年都冇做過嘢啦…… 。我樓上個衰嘢晚晚零晨12點~5點先開冷氣瞓,打去管理處投訴,又話 ...

子爵府

同我呢度d保安相反,高層嘅滴水都好易搵到,夜晚十二點都上嚟㩒鐘,話要入我間屋睇冷氣滴水

大宅

我舊家試過比人投訴漏水,通通條去水喉就搞掂,幾分鐘,反而我地唔好意思...因為真係唔會知自己騷擾到人,但通喉果陣會有大量水跌落街,樓下勁燥爆曬粗....搞到老公要大聲回番佢「整緊啦」個保安都勁傻眼....我地斯文人...又好玻璃心,之後搬屋都特登揀番分體冷氣唔好煩

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

樓上洗衫涼衫滴哂水,用眼都睇到係邊層做,保安懶懶閒話睇唔到,再講先話試下同佢傾、人地唔係屋企就無計咁喎
我d 衫成日都俾佢整濕,勁討厭
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

首頁

尾頁

跳至