自由講場

跳至

首頁
34567...42

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章

超級特務 發表於 19-6-25 14:29
要阿媽肯先得。
如果係我,日日返去同媽媽食飯。

當然係阿媽示弱先會比新抱食住上..........

想要間屋唔緊要, 但咁樣對個老人家就衰啲囉..........

幾唔鐘意都應酬下.......

chloey888    發表於 19-6-25 15:08

伯爵府

超級特務 發表於 19-6-25 14:20
如果我係你,日日返外家擾擾攘攘,吹咩?

我都係

一齊玩
玩大佢
反正佢都咁唔鍾意樓主佢地

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

sjnl43 發表於 19-6-25 14:36
我心地唔好, 睇埋東張上次療屋單野, 有咩事覽炒,比返間公屋人啫
自己報房署,有人投訴bb 聲喎
你班青年不合 ...
私樓
老豆ge
老豆今年退休
想收返收租

還你千世笑來世未必能遇到

伯爵府

chloey888 發表於 19-6-25 14:23
回覆 gec 的帖子

係,我睇到覺得心好唔舒服,而且無理由自己屋企都唔可以番。 ...

點解你自己唔返
邊個唔被你返?
你細婦?
定你呀媽
佢講你就要唔返?
感覺你地成家都好似幾好恰
要堅強
你媽咪靠你
你細佬唔知係咪
但我覺得你要做d野

chloey888    發表於 19-6-25 15:11

子爵府

c27cheun 發表於 19-6-25 14:23
其實屋主係你阿媽,佢唔出聲你都冇野可以做到! 老人家通常重男輕女,分分鍾諗住將來間屋都係留比你細佬,所以 ...

媽咪點諗我唔知,可能佢真係諗住留俾細佬,但係我唔可以咩都唔理。因為我同細佬係同母異父,爸爸個邊親戚都唔滿意,但我同細佬一齊大有感情,佢無能力可以住住先,但俾佢哋霸咗我接受唔到。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

嘩樓主你哋成家都好好恰喎! 如果呢個bitch係我弟婦,佢死咗9年。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一係都要個阿媽肯做至得,其他人點幫都幫唔到。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

好聽既, 你地太好人, 唔好聽既, 你地太軟弱。人係好犯賤, 佢見你地好蝦就俾面色你地睇﹐間屋係你阿MA既, 要走係佢走, 點會係你MA走上大陸避佢, 仲要果度係你外家, 你鐘意返去就返去, 洗鬼理佢點諗, 我係你, 日日返去, 仲要俾面色佢睇添, 佢仲要衰到小朋友都唔俾你MA見咁濟, 更加唔洗俾面佢。要俾佢知邊個係莊, 邊個係閒。佢要嘈你細佬, 你地咪理, 個老婆佢自己揀, 仲有, 唔好話睇死這種女人, 佢邊會有本事真係離婚, 要離一早離左啦。

chloey888    發表於 19-6-25 15:15

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

比我照返娘家住!首先間屋唔係佢地既!
最好叫埋媽咪返黎香港住返屬於佢既屋!!點解要咁委屈呀??
都活左大半世,捱左大半世啦,想享福都唔可以?

大宅

好簡單, 媽咪唔想見個衰仔可搬返大陸住 (依家都係咁了) 佢地咁鍾意住請交租. 最多打個8折俾你. 其他所有雜費請自理. 唔好講層樓係爸爸打留俾兩姊弟, 總之一日係媽媽自己名, 佢地要住就要交租.

男爵府

chloey888 發表於 19-6-25 14:35
細佬性格軟弱,唔想離婚,依家只想要我哋就佢老婆,但我做唔到。

你做吾到,你媽做到就已經玩完拉。。
一係你直接同弟婦話離婚。。一係叫佢分返間屋既價錢一半,你媽搬。。佢有著數拉!!
只可以講。。兩個受害人都吾出聲,你點嘈都無用

珍珠宮

molasses 發表於 19-6-25 14:35
間屋都係你嘅, 你有冇仔女? 如冇, 同老公商量錚咁嘅情況, 一個星期返去住兩三晚, 唔可以俾個弟婦霸住晒
...

x 2
bb 玩一陣就開心, 長時間返外家, 你估外家無怨言咩

巳經迫走老人咁惡呀 ,家姐返去,夜瞓下唱下k 嘈到BB 無人包架喎
老娘啊屎唔沖架, 食野一地係, 唔知間屋重合唔合適比BB 住

凶佢有咩事覽炒, 返正間屋我媽無得住, 我報比房署知,吹我呀

chloey888    發表於 19-6-25 15:17
chloey888    發表於 19-6-25 15:17

珍珠宮

畀面勳章

chloey888 發表於 19-6-25 14:35
細佬性格軟弱,唔想離婚,依家只想要我哋就佢老婆,但我做唔到。

個女人得一就會想二,,而家就話唔比99番嚟,,遲D可能連間屋都食埋呀,,兩公婆完全冇付出,,仲可以咁厚面皮,,難以理解

chloey888    發表於 19-6-25 15:19
chloey888    發表於 19-6-25 15:18

大宅

快D叫你細佬離婚好過啦,長時間打2份工會死架!

禁止訪問

畀面勳章

大宅

chloey888 發表於 19-6-25 14:26
係呀,我呢2日返咗屋企見到咁,心裏面唔舒服,反而令我想住耐啲。

可否搬返去長住同佢大鬥法?

子爵府

回覆 cheechi 的帖子

公爵府

sjnl43 發表於 19-6-25 14:44
x 2
bb 玩一陣就開心, 長時間返外家, 你估外家無怨言咩

係囉! 論資格, 間屋係樓主都未輪到係個弟婦嘅

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

小小馬奇朵 發表於 19-6-25 14:04
叫阿媽返香港住
由得佢長期返外家
等佢搞清楚邊個係屋主

X 2
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

回覆 siu_bu 的帖子

佢剩係鍾意自己啲朋友。

首頁
34567...42

尾頁

跳至