時政擂台

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

SabrinaR 發表於 19-6-25 20:09
呢度D人係咁...咩post都拉上政治

係!勁無聊

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

SabrinaR 發表於 19-6-25 20:09
呢度D人係咁...咩post都拉上政治

呢期真係好煩
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

eggcarol 發表於 19-6-25 19:34
台灣人大驚小怪,掟石頭係小事
yes, Hong Kong teenagers or young people throw bricks

大宅

碇石仔,好小事

大宅

elysemama 發表於 19-6-25 23:52
有情緒病(燥鬱病),家人已經唔好受,旁人唔清楚情況,何必馬上扯到不孝、父母自小縱容,更甚扯到去掟磚、 ...

無辦法,呢輪大家精神都好tense,唯有抽下水,舒緩下。不過小抽ok,大抽就唔好喇

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

TATEYAMA 發表於 19-6-25 18:53
小朋友手無寸鐵,向父母和平示威啫,係香港係愛與和平既表現,台灣人大驚小怪!
...

好呀!包融,寛鬆教育吖嘛 ,大家一齊受惡果

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小朋友手無寸鐵,向父母和平示威啫,係香港係愛與和平既表現,台灣人大驚小怪!
...

有人會話佢有病嘛

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cattz288 發表於 19-6-25 21:03
狂躁就可以傷害人, 殺人? 咁佢父母咪好驚?

其實系金鐘個班都系有病姐。。。d人有話有病就唔洗負責任

子爵府

2019新春慶豚圓

414928 發表於 19-6-25 21:26
現今香港年青一代掉磚係平常事,掉警察都唔犯法(不負刑責),咁掉阿爸又有咩問題?一個唔覺意殺埋阿爸都無問 ...

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

SandyKL 發表於 19-6-25 23:33
唉!奇怪的香港,唔係同情被掟的父親,而疑似躁鬱女值得同情,不應責備,真令其他人躁鬱就真。
...

同意, 好得人驚

珍珠宮

2019勳章

回覆 大力大力 的帖子

石仔好細粒

伯爵府

2019新春慶豚圓

despingu 發表於 19-6-25 19:49
唔係話咗個囡有情緒病?咁都可以批鬥佢?

有病呢就唔係大晒, 佢企耐d 可以阻住人鐡路運作

既然有病, 會襲擊他人,咁要適切治療, 綁返入廠喎right?

伯爵府

2019新春慶豚圓

無話可說 發表於 19-6-25 21:35
老一老又好惡會蝦後生,後生一代又唔打得唔鬧得,又好惡,世界變
...

關咩年齡事,被寵壞了!

上面兩個話, 條女有精緒病, 咁係咪要接受治療先?

綁返入廠, 醫 生都未見,勁過仙丹即時好返

綁多幾次即好, 你睇龍心, 綁多幾次咪好囉!

珍珠宮

eggcarol 發表於 19-6-25 19:34
台灣人大驚小怪,掟石頭係小事

掟磚頭也冇事
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

...

靚抽

珍珠宮

大力大力 發表於 19-6-25 21:01
又關政治~

因為立場唔同lo~你都唔係第一日見啦~
換著抽另一邊水,又唔同講法架啦~

大宅

2019新春慶豚圓

小詠 發表於 19-6-25 22:15
所以而家呢個世代呢啲人鼓吹對孩子要溫柔用愛心教唔可以體罰呢我又覺得呢 有啲唔啱呀
...

咪就係多得D尊家囉

公爵府

...

大宅

ChingYee123 發表於 19-6-25 23:41
香港遲早俾班有躁鬱症港孩搞到變躁鬱港。

班躁鬱孩子極度自我中心,自己想點就想,完全活在自己既虛擬世界 ...

有同感,班大大隻嘅"小朋友",以為自己在世界嘅中心,自己就是一切

珍珠宮

是否睇電視學?咁暴力

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊