自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

長榮工業行動, 要再另買機票,但貴左好多, 差額一千元 ,問過保險公司,只陪償長榮機票的金額,我還可以追討嗎?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

水草 發表於 19-6-25 20:16
長榮工業行動, 要再另買機票,但貴左好多, 差額一千元 ,問過保險公司,只陪償長榮機票的金額, ...
如果你買的保險唔包,就好難追討。

琥珀宮

長榮工業行動, 要再另買機票,但貴左好多, 差額一千元 ,問過保險公司,只陪償長榮機票的金額, ...

航班取消,長榮航空公司本身都應有退款吧?!

珍珠宮

木土土 發表於 19-6-25 22:18
航班取消,長榮航空公司本身都應有退款吧?!

樓主意思應該意思系話長榮程機票保險有cover,但其他飛機book貴佐果部分無
通常保險都系賠唔足額果部分。

珍珠宮

除機票外,有其他部分嗎?

男爵府

我7月頭飛, 因為係移民, 帶住差不多10件大行李加個細路, 真係afford唔到當日先知飛唔飛到, 我2日前已退左票, 就算佢地charge每張$810手續費我都冇計, 最緊要順利上到机, 好彩最後俾我訂到第二間仲要total平左三千蚊, 夠cover手續費

侯爵府

bettylovingbb 發表於 19-6-25 23:12
我7月頭飛, 因為係移民, 帶住差不多10件大行李加個細路, 真係afford唔到當日先知飛唔飛到, 我2日前已退左票 ...

邊間air line?

男爵府

回覆 水草 的帖子

Air Canada

首頁

尾頁

跳至