自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

超級特務 發表於 19-6-25 22:50
你既存在日日提示咗佢既錯誤,跟著咁既老細,搵到工好走了!

佢今朝一個早上send 咗3x 個email Gut 我。個個都一句的。我出d email 俾客,CC 佢,之後又問我有冇check 乜,有冇睇過乜。最正個comment 係,我email 最尾果句,我同客講「if you have any queries , please feel free to contact me or ms .x anytime “ 佢話我email 漏咗加 “of our office”. 問我識唔識英文。

其實個email 係template, 用咗好多年。個客又會唔知我同我另外一同事係我公司嘅人啦⋯⋯

男爵府

bettylovingbb 發表於 19-6-25 22:53
我份工做左24年, 有12年做manager grade, 走左半年諗住創業, 公司招手我回巢因為生意大跌又冇哂舊人, 我回 ...

嘩你好有勇氣。波婆真的好恐怖。我公司都有。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

popofat 發表於 19-6-25 23:06
佢今朝一個早上send 咗3x 個email Gut 我。個個都一句的。我出d email 俾客,CC 佢,之後又問我有冇check ...

未走前,唔好同佢嘈,佢話就點。
擺明雞蛋裡挑骨頭,唔好俾佢挑釁到,保持平靜,佢咬你食?
搵到工就走,我唔會玩嘢, 但唔做係大曬架。
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

bettylovingbb 發表於 19-6-25 22:57
你可以同舊老闆聯絡下, 或者佢地都仲要用人, 放下風無妨.

我舊老闆6 月尾退休了... 已有継承人蘇州過後冇艇搭.. 好好好後悔

男爵府

超級特務 發表於 19-6-25 23:10
未走前,唔好同佢嘈,佢話就點。
擺明雞蛋裡挑骨頭,唔好俾佢挑釁到,保持平靜,佢咬你食?
搵到工就走,我 ...

多謝你。我都係低頭蜜蜜做..... 但個市麻麻..希望搵到la

男爵府

popofat 發表於 19-6-25 23:09
嘩你好有勇氣。波婆真的好恐怖。我公司都有。

係, 佢地做嘢就九流, 耍手段就一流

翡翠宮

回覆樓主:

快啲揾過份好工

男爵府

Joball 發表於 19-6-25 23:04
我面對同一情況
已揾到工

㳟喜你

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

popofat 發表於 19-6-25 23:14
多謝你。我都係低頭蜜蜜做..... 但個市麻麻..希望搵到la

我上司係完美主義者,最鍾意接d狗屎垃圾生意扔俾我跟,有時我都做到好沮喪。但佢係對事不對人,所以我都原諒佢。
跟一個記仇又對人不對事既老細,好難有運行。
希望你早日搵到好工
你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

男爵府

超級特務 發表於 19-6-25 23:19
我上司係完美主義者,最鍾意接d狗屎垃圾生意扔俾我跟,有時我都做到好沮喪。但佢係對事不對人,所以我都原 ...

多謝你嘅祝福

伯爵府

既然佢記著,你冇運行
暗地搵工
反正都針對開
我之前跟個老細都得罪好多阿head
我亦知佢太多野
所以佢退休前我自己搵定後路
正所謂一朝天子一朝臣
做住野搵好過空窗期搵工
Bargaining power都大d

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

popofat 發表於 19-6-25 23:06
佢今朝一個早上send 咗3x 個email Gut 我。個個都一句的。我出d email 俾客,CC 佢,之後又問我有冇check ...
衰到咁... 好無聊地搵野去話... 我會選擇走人...

子爵府

佢忌才呀
講真一個幫到手嘅同事何其重要
仲要你foresee 到潛在危險
經過果件事應該攬實你唔放啦
仲下下針對你,擺明驚你騎過佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

bettylovingbb 發表於 19-6-25 23:16
係, 佢地做嘢就九流, 耍手段就一流

同意! 我公司最近都請左呢種人,好多老臣子(做到野嘅) 都走 ,因公事上無野可challenge 到,所以精神轟炸... 小事化大

珍珠宮

回覆樓主:

有無大老细可以傾?

珍珠宮

回覆樓主:

直接同大老細傾,比埋之前單case email, 你嘅意見,佢唔聽,另外比埋佢針對你嘅email, 話你可以升任佢嗰位

男爵府

talktime 發表於 19-6-26 09:38
直接同大老細傾,比埋之前單case email, 你嘅意見,佢唔聽,另外比埋佢針對你嘅email, 話你可以升任佢嗰位
...

香港佢最大。同埋我唔supposed 知関於封律師信。

男爵府

talktime 發表於 19-6-26 09:38
...

同埋佢自己本果瓣我唔識做嘅。佢都唔識我果瓣不過夾硬來

珍珠宮

個老細......不聽樓主言,吃虧在眼前

如果搵到更好嘅先走啦,加油

首頁

尾頁

跳至