自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

做野永遠系第一,一忙起上黎就六親不認佢做audit,個人又事業心重
雖然佢吾會搵吾到人,send msg俾佢都會覆,但好明顯都系hea覆
其實佢除左呢個缺點,都冇咩吾好,佢都錫我對我好。我地一星期系見到一至兩次,但都系食餐飯,戲都好少睇,行街更加少,其實我知佢都系去做野吾系去玩,但個心都會吾好受

水晶宮

可能他不夠愛你

男爵府

回覆樓主:

做得Audit, 有返工,無放工。你男友係做緊野,作為女友只可以體諒下男友,我諗佢都唔想,佢都想放工,宜家埋年結既時候,忙到死呀。你頂唔順無人陪,自己搵下朋友,或者去學下野囉。

goldpiglet    發表於 19-8-3 14:37

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

queeniebabyy 發表於 19-6-25 21:22
做野永遠系第一,一忙起上黎就六親不認佢做audit,個人又事業心重
雖然佢吾會搵吾到人,send msg ...
我記得你好似問左好多次。
算啦,無謂煩腦自尋,放手搵過一個有時間倍你既男朋友吧。唔係你錯、唔係佢錯,只是大家條路不同。你再係咁唔開心,抑鬱都似,唔好強迫自己。

珍珠宮

回覆樓主:

講真,忙起上嚟真係想爭取時間快啲做,一係叫佢轉工,我諗佢都係搵幾年錢穩定出去再殺,唯有叫佢放假陪多啲你

珊瑚宮

回覆樓主:

我老公都變左咁,無得救
一係放棄,一係自己搵節目啦!我結左婚有個仔,無得揀

珍珠宮

2019新春慶豚圓 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

tester5 發表於 19-6-25 21:26
我記得你好似問左好多次。
算啦,無謂煩腦自尋,放手搵過一個有時間倍你既男朋友吧。唔係你錯、唔係佢錯, ...

我認同你所講。

我曾經識個男仔工作係非常忙,但無論點忙,佢都會盡量回我msg或打電話比我,可能只係傾得幾句,都會盡做。有時候係人嘅問題,又唔可以話誰對誰錯

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

忍到就繼續,忍唔到咪分手囉

呻到樹葉落都改變唔到

公爵府

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章

queeniebabyy 發表於 19-6-25 21:22

你識親到嘅硬係有D唔妥

大宅

oiyau2005 發表於 19-6-25 21:36
你識親到嘅硬係有D唔妥

其實呢個都冇咩吾好,係真系忙囉 ...

瑪瑙宮

回覆樓主:

audit係咁架喎

寶石宮

回覆樓主:

依家旺季 audit真係忙到六親不認

侯爵府

我有朋友老公都係做呢行
但佢本身好獨立、又多朋友
所以又冇乜問題
朋友話佢老公婚前婚後冇乜分別
一樣係忙到癲
佢地做人都難

可能真係人夾人緣
如果你婚前、未生小朋友都咁介意
婚後既生活有排你呻
好大機會變假單親
老公周圍出trip

大宅

2019新春慶豚圓

其實每星期見一两次我又唔覺少

可能你喜痴身的男友,或者換另一個。

wcpcelia    發表於 19-6-26 15:15

大宅

yurijm 發表於 19-6-25 21:51
我有朋友老公都係做呢行
但佢本身好獨立、又多朋友
所以又冇乜問題

假單親, 好難受

侯爵府

Suncloud 發表於 19-6-25 21:52
假單親, 好難受

係啊
我朋友話其實佢地本身冇諗住生
所以大家生活得好開心

我朋友因佢老公關係識到老公同事、同事另一半
熟落咗之後
同事另一半私下勸我朋友有得揀就唔好生
好大機會變假單親咁話
佢地用過來人身分同我朋友講添啊

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Angelice-BeBe 發表於 19-6-25 21:33
我認同你所講。

我曾經識個男仔工作係非常忙,但無論點忙,佢都會盡量回我msg或打電話比我,可能只係傾得 ...

兩個人夾到係無問題,唔夾就無謂免強。

有d人,係唔適合就係唔適合,無論幾愛都係要放手。

男爵府

2019新春慶豚圓

一輩子很長,就得一時係咪甘心可以咁樣一世?唔好累咗自己又苦了別人

珍珠宮

回覆樓主:

當年我朋友的男友都係一樣,
好多年前亦已升格老公,
佢老公亦已升做partner 好多年。
要睇你自己了,忍受不到就唯有分手。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

做Audit 係咁。遲幾年轉返commercial 啦!希望到時你唔好話佢唔夠搏。

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊