時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

cool2000hk 發表於 19-6-26 11:31
居然有人懷念貪曾, 證明香港特首一蟹不如一蟹 。貪曾年代死都唔肯起居屋令到樓價飆升, 大開中門引入雙非 ...

擴大自由行到三四線城市,每次上完北京後返香港就話又多幾多幾多內地城市可自由行來港。
將香港打做一千萬人口生活圈都係貪曽。
大家討厭咁多低端自由行,但又唔記得係邊個整出黎。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

男爵府

木土土 發表於 19-6-26 14:03
法律定義上唔入罪,唔代表乜都無貪。

『曾蔭權租住位於深圳東海花園三層高豪宅,由黃楚標旗下公司出面聘 ...
但我記得有報導話呢個單位前身是會所間架,
不適宜居住的,業主本是要裝修是可出租。
咁由業主比錢裝修都好合理。

禁止訪問

男爵府

-Johnnywalker- 發表於 19-6-26 21:30
董建華於2005年下台,
比人鬧到下台原因之一是推出八萬五房屋政策,
曾生上台之時正是沙士過後經濟慢慢重上 ...

當時情況可以諒解唔賣咁多居屋,但應該每年保持少數出賣,唔可以斷層。而且唔可以唔做地,做好地可以有需要即刻推出,但佢冇做過。加上個20萬雙非禍害甚深。佢可能係政治上做得好。但係係民生上己全係不知所謂!

公爵府

cy101 發表於 19-6-26 10:38
打甩咗,唔知會唔會有記者問佢對現政府點睇?點拆局?

拆局方法咪就係唔做唔錯囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

唔介意講多N次⋯⋯⋯⋯⋯貪曾,正一過街老鼠。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

忘憂館 發表於 19-6-26 19:33
其實何來還貪曾清白!上訴得值純粹是原審法官引導陪審團不夠完善,而並不代表被告沒有犯罪是清白,終院其實 ...

珍珠宮

回覆樓主:

對高官要求高道德水平係理所當然,佢的確唔夠謹慎,起碼佢呢單對所有公僕都係當頭棒喝,咪一成班融合埋內地官吏惡習。

佢折騰了7年坐埋監,名譽掃地,身家花光,我覺得算付足代價。依家應該攞得返長俸,祝佢倆個安享晚年。

大宅

鄧佢開心

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

講到話佢係冤獄可以追討損失我O咀...佢點都唔算係清白吧,貪小便宜係事實

琥珀宮

-Johnnywalker- 發表於 19-6-26 21:57
但我記得有報導話呢個單位前身是會所間架,
不適宜居住的,業主本是要裝修是可出租。
咁由業主比錢裝修都好 ...

租客直接同設計公司商討,所以裝修設計,任由租客決定wow!

原本不適宜居住的,業主比錢裝修都好合理!但整個裝修事宜由租客全權揸fit,洗費超過五年租金收入,有common sense 也不會認為是合理吧?!

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

好替佢高興!佢好謙虛的,某次在學校還為我倒茶,我唔相信佢貪污。但個世界變了,變得就像是假的講一百次就會變成真!好可怕!
I support autism acceptance!

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

awah112 發表於 19-6-26 22:50
原來幫你倒茶,就一定唔會貪污, 果然係理性分析

廢話少講。你可以信,我可以唔信,大家唔駛一樣。意見可以唔同。你唔認同就過主。要了交嗌搵第二個!
I support autism acceptance!

大宅

Jolly 發表於 19-6-26 22:45
好替佢高興!佢好謙虛的,某次在學校還為我倒茶,我唔相信佢貪污。但個世界變了,變得就像是假的講一百次就 ...

做shown果陣點可當真!我朋友上過佢屋企做野領教過佢不可一世氣炎,因為生得矮所以自卑又自大。

大宅

awah112 發表於 19-6-26 22:53
唔怪得民建聯嗰啲人可以越嚟越多人當選, 大家既理性分析,真係令我大開眼界 選票喺你哋手上, ...

無端端講乜野民建聯?借頭借路!你投乜你的權利,人地點關你咩事!

首頁

尾頁

跳至