樓市動向

跳至

首頁

尾頁

子爵府

放租會否放匙給地產呢?有咩要注意呢

男爵府

回覆樓主:

我會俾,除非你好有時間開門俾客仔。如果有閘有門,就俾其中一條,另外一部份唔好上鎖。 揾有信譽的地產公司。

子爵府

farm712 發表於 19-6-27 09:28
我會俾,除非你好有時間開門俾客仔。如果有閘有門,就俾其中一條,另外一部份唔好上鎖。 揾有信譽的地產公 ...

謝謝你回覆,另可否請教因我之前出租過一次,租左同一租客好多年,而家租客唔租,就快收樓,請問收樓有咩要注意,同埋係咪通常都要油油?如果係應該係油完成俾鎖匙地產嗎?唔該晒你!感激

男爵府

回覆樓主:

一般如果好黎好去,我唔會特別簽,當面數齊鎖匙出入咭垃圾房鎖匙,check 過間屋的 condition, 例如 去水無塞,無被刻意破壞就 ok. 還番按金俾人。

油油睇下有無需要,如係高級住宅客仔係有品味嗰啲就執下,反正可以在租金反映,品味客仔都唔介意俾多少少住靚啲。 但如果係一般大路平實貨式,唔係太離普都唔使,一般大路都係客仔想有咁平得咁平,就唔使搞咁多嘢。我反而覺得驗窗重要啲,因為死得人。

子爵府

farm712 發表於 19-6-27 09:46
一般如果好黎好去,我唔會特別簽,當面數齊鎖匙出入咭垃圾房鎖匙,check 過間屋的 condition, 例如 去水無 ...

感謝你意見,我果度係平實住宅,咁我會搵人驗窗先。試下租唔租得出,如租唔出先油油,感謝。因我唔太識。如放匙俾中x或利xx安全嗎?

男爵府

pekklechan 發表於 19-6-27 09:50
感謝你意見,我果度係平實住宅,咁我會搵人驗窗先。試下租唔租得出,如租唔出先油油,感謝。因我唔太識。 ...

可以的。

子爵府

farm712 發表於 19-6-27 10:16
可以的。

謝謝你的回覆

首頁

尾頁

跳至