心聲留言

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小傑媽媽 發表於 19-6-26 14:38
多謝支持

啱啱先同個衰仔嘈完咋, 掛住打機咩都唔理

男爵府

返工無人講野,放工返家湊女,放假叫做開心D,不過都有野煩緊....人生就係咁悶

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

Winnie_1210 發表於 19-6-26 14:05
斗米養恩,擔米養仇。。。自從俾個識咗2x年嘅frd出賣後,真係唔敢再攞個真心去對朋友。。。:igiv ...

點出賣?

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

hi 大家交流下

已刪除用户

已刪除用户

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小傑媽媽 發表於 19-6-26 14:43
佢讀小學?應該考完試等緊派成績表?

係小學, 考完試放早, 叫佢收好啲嘢先打機唔理我, 成日等等等

大宅

我都係無乜朋友, 自從囝出世後犧牲哂d私人時間無乜同d朋友來往之後慢慢疏離, 而家囝大個左要重出江湖, 但發覺已經唔係嗰回事, 好多都唔啱傾了, 可能自己思想改變了

etoile    發表於 19-6-26 22:04

已刪除用户

已刪除用户

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小傑媽媽 發表於 19-6-26 14:24
同意

得閒大家吹下水

已刪除用户

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小傑媽媽 發表於 19-6-26 14:00
我冇工返,仲悶
我都好想唔使返工, 去學織冷衫, 不過依家香港天氣唔使著

大宅

每一張面孔背後都有一個故事, 都各自有煩惱, 我今日心情都好差, 大家一齊加油

男爵府

到~
我雖然結左婚無耐, 但都覺得好似冇曬朋友咁... 可能本身已經唔多, 家下仲要日日放工趕返屋企煮飯比C6食, 好少同朋友聚會...
想分享自己少少經歷, 一個好一個唔好~
1. 有個由中學開始識既朋友, 中學至大約十年前都一直幾fd既, 因為一次台灣旅行, 我地冇再搵大家, 我當時真係覺得好hurt, 因為我對佢係真心真意的... 其後經共同朋友知道佢嫁左過台灣; 大約2年前, 佢突然係fb p.m.我, 咁之前件事過左咁耐, 又唔係d咩深仇大恨, 所以我都有應佢, 家下佢間中返黎香港, 我地都有食飯~ 當然大家一定唔會好似以前咁, 但至少叫有返個朋友... 呢個結局都算係好~
2. 之前公司同2個同事好fd(大約到家下識左6年+, 我離開左個間公司3年), 成日一齊出去食下野咩都會講下~ 我結婚個時搵左佢地做姊妹, BD之後我照常whatsapp下佢地, 其中有個block左我, 我完全唔知咩事, 之後問另一個, 佢都唔係好理我, 但都有話我知咩事(大部分係關於條姊妹裙), 之後叫我唔好騷擾佢... 咁人地用到騷擾2個字, 我當然唔會咁厚面皮再搵佢, 但我最後有whatsapp同佢地道歉, 始終或者係我做得唔好兼顧唔到咁多野令佢地有不滿同不快... 到家下都冇聯絡了~ 當然都會有唔開心, 但或者始於人大左, 好多野睇化冇以前咁執著, 所以冇之前個次咁大感受同唔開心咁耐~ 緣來緣去, 做朋友都要講緣份, 所以都唔強求了!

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

朋友都好忙,好少聯絡

已刪除用户

男爵府

C.yan110 發表於 19-6-26 14:57
到~
我雖然結左婚無耐, 但都覺得好似冇曬朋友咁... 可能本身已經唔多, 家下仲要日日放工趕返屋企煮飯比C6食 ...
佢哋咁小家唔好上心,你結婚應鄧你開心因為你先系主角而佢地在意條姐妹裙,有心祝福唔會咁,呢D朋友可有可冇無所謂啦
簡簡單單,開開心心!

首頁

尾頁

跳至