自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

minigaga 發表於 19-6-26 20:13
我朋友做消防員,佢話好多跳樓既真係等到消防到先跳。佢地係有猶豫,但唔代表等就一定唔會跳。同埋你說話 ...

麻煩你睇返17同理心

珊瑚宮

小星星1 發表於 19-6-26 21:48
個女人真係嘥心機

我淨係知佢哋冇仔女 老實講過晚我都好驚 因為當時我同個女喺廳

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

sg51244 發表於 19-6-26 20:21
咪係囉。。。
唔係個個都咁有決心即刻跳,
但佢企得出去已經有呢個念頭,有情緒病

對,而家講緊自殺唔係玩

人命嚟

男爵府

無論真丶假
都應該當真
因為人命不是講玩的

珊瑚宮

cathyio 發表於 19-6-26 22:22
無論真丶假
都應該當真
因為人命不是講玩的

这個是~ 可能我用詞會令你哋誤會~ 但我也是想表達我自己的意思 希望大家留意身邊的人~ 親人或者朋友~ 而且選擇 自殺 跳樓 ~ 有機會害到 其他家庭

珍珠宮

Happyhappylive 發表於 19-6-26 18:46
不是黑心,其實如果想死嘅人,唔會咁樣俾你地影到,即刻跳佐希望自己珍惜生命
我加返一句~ 我從來冇 ...

生命可貴
我唔清楚他的打算,但始終好危險!

珍珠宮

Happyhappylive 發表於 19-6-26 22:01
我淨係知佢哋冇仔女 老實講過晚我都好驚 因為當時我同個女喺廳
...

比我都驚

伯爵府

回覆樓主:

其實我覺得自殺嘅人唔應該用""有勇氣,夠膽""呢啲詞語來形容,死左無左生命係惋惜,可憐 可能係情緒病或長期病影響又無人開解到嘅個結。。。希望自殺嘅人可以停一停,諗一諗

禁止訪問

侯爵府

2018復活節勳章

BB_Baby 發表於 19-6-26 19:01
雖然聽落去好冷漠,但的而且確係事實,要尋死嘅,唔會同你喺度慢慢磨,同埋你點勸都冇用
...

認同。有心尋死靜靜就一躍而下。駛咩做咁大場大龍鳳呀!有啲人其實仲諗緊諗唔通啫。有啲就真係白痴到諗住嚇下嗰個唔愛自己嘅人,點知慘劇就發生。總之呢啲嘢唔好攞嚟當要協人嘅工具啦!最可憐係情緒病同精神有問題嗰啲。可能連佢自己都控制唔到。

琥珀宮

我認同你講法

珍珠宮

Happyhappylive 發表於 19-6-26 18:46
不是黑心,其實如果想死嘅人,唔會咁樣俾你地影到,即刻跳佐希望自己珍惜生命
我加返一句~ 我從來冇 ...

好多都係扮野變真跌死

珊瑚宮

狐朦 發表於 19-6-27 14:46
好多都係扮野變真跌死

是,亦有試過因跳樓而責死其他人,嗰個家庭更加無辜

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至