時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

本月12日金鐘爆發警民衝突,其後有受傷示威者到伊利沙伯醫院急症室求醫時,遭警員拘捕,引起社會反響,甚至有醫護人員被指因壓力而向交警方交待求醫者資料,引爆一場「警醫衝突」。至今日下午近3時在伊院急症室所見,警崗不再有警員站崗,只有告示指示「如有需要可致電油麻地警署或致電999」,警方承認為臨時措施,原在伊利沙伯醫院及仁濟醫院警崗駐守的警務人員,會調派至醫院周邊範圍作巡邏。民主黨立法會議員鄺俊宇質疑警務處處長盧偉聰管治,並要求警方「立即停止幼稚的報復式行為」。

侯爵府

回覆樓主:

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/345240/%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4%BE%8B-%E8%AD%A6%E6%96%B9%E6%9A%AB%E5%81%9C%E4%BC%8A%E9%99%A2%E4%BB%81%E6%BF%9F%E7%AB%99%E5%B4%97-%E9%84%BA%E4%BF%8A%E5%AE%87-%E5%81%9C%E6%AD%A2%E5%B9%BC%E7%A8%9A%E5%A0%B1%E5%BE%A9%E5%BC%8F%E8%A1%8C%E7%82%BA

侯爵府

maomaofafa 發表於 19-6-26 19:57
本月12日金鐘爆發警民衝突,其後有受傷示威者到伊利沙伯醫院急症室求醫時,遭警員拘捕,引起社會反響,甚至 ...

又出嚟抽水。

幼稚? 講緊佢自己?

公爵府

maomaofafa 發表於 19-6-26 19:57
本月12日金鐘爆發警民衝突,其後有受傷示威者到伊利沙伯醫院急症室求醫時,遭警員拘捕,引起社會反響,甚至 ...

好幼稚咩?佢地都差唔幾啫!講真,我支持警方罷工添呀!

珍珠宮

好媽媽勳章

jimliu713 發表於 19-6-26 20:03
又出嚟抽水。

幼稚? 講緊佢自己?

幼稚得過而家班曱甴?

公爵府

2024年龍年勳章

blackypurin 發表於 19-6-26 20:04
幼稚得過而家班曱甴?

阻塞稅務大樓/圍警總果班友仲幼稚啦,鄺神擺明幫自己友,真係雙重標準!

選舉一定唔投泛民

男爵府

回覆樓主:

叫佢收聲啦

伯爵府

回覆樓主:

有人嬲嬲豬

大宅

回覆樓主:

擺警察係醫院又話有壓力仲要比醫護人員不禮貌對待,唔擺又話報復……唔怪得啲人叫你“鄺神”啦,真係神神地

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

都幾好笑,不如叫佢地講清楚仲要唔要警察係度先啦
天朗氣清

珍珠宮

回覆樓主:

我以為佢講緊佢自己同班傻仔添

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

反對派唔係好憎警察嘅咩?佢唔係應該拍手嘅咩?點解要求警方停止?好詭異

禁止訪問

醒目開學勳章

回覆樓主:

侯爵府

回覆樓主:

班醫護連同律師公會聯合譴責警方濫權咩,又提出話取消警察醫院站崗,而家即時取消,唔係佢哋要求咩? 唔好諗住警方提供服務係必然。

侯爵府

咁嘅野都講得出,羞家

伯爵府

犯民講親嘢都有兩把呎,十分討厭

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

鄺俊宇要求盧偉聰立即解釋事件,又指警方不應將市民當作人質,作為發洩不滿的對象,

睇到呢段忍唔住笑咗出黎,香港反對派何其野蠻,佢地日日都用市民做人質,迫政府就範就係正義要表揚。換警察聽取醫護意見,為班醫護人員著想,唔想影響佢地情緒同工作,等佢地可以更有效率服務市民,就有問題。

大宅

佢同果啲玩升降機呀,封住人地出入口唔俾人番工果啲人講啦

大宅

tutik 發表於 19-6-26 20:37
班醫護連同律師公會聯合譴責警方濫權咩,又提出話取消警察醫院站崗,而家即時取消,唔係佢哋要求咩? 唔好 ...

原來係醫護律師公會提出
咁鄺俊宇應該要話鬼佢地提出埋啲幼稚建議啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

佢都知幼稚,咁佢想幾時停

首頁
12345...6

尾頁

跳至