自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

mommyli 發表於 19-6-27 00:15
我有朋友嚟緊請陪月兩個月24。48k一個月。落3萬蚊訂正常嗎?

我年半之前請嗰個5萬一個月24。我先係比5000 ...

你朋友請邊個部月呀?有冇先查下部月底細?

男爵府

luckybaby2011 發表於 19-6-27 10:48
係、但呢個數貴到難接受、可能樓主富貴
其實夜晚一餐奶、陪月唔多野做、我就請日間算
...

初生夜晚一定唔止一餐奶

大宅

cecelc 發表於 19-6-27 16:25
佢好衰喎

咁你都簽?

就係冇睇清楚,下次就識要望清楚了

伯爵府

如果係30%,請兩個月3萬訂又差唔多。可能我自己嗰個當年無收我咁多我有d嚇到 不過我朋友呢個佢都無話要佢急住入數,只係話如果confirm先入30%。一d都唔pushy。

我自己個陪月因為真係超好,我老公由唔信陪月變到同其他男人話陪月好緊要。雖然話係24小時,但我有工人幫手,最主要係煮飯同夜晚幫我餵樽。bb訓時我都會叫佢快d去休息。我自己都儘量上手多d。

我真心覺得好嘅陪月係用條命嚟幫你嘅。60歲嫲嫲級真係會辛苦。所以5萬幾我覺得我自己個陪月十分值得。年半前幫我湊第一胎應該會辛苦d因為成家人都傻吓傻吓,但第二胎其實大家都有經驗,希望佢唔會做得咁辛苦。多謝大家意見。

伯爵府

sui019 發表於 19-6-27 17:36
你朋友請邊個部月呀?有冇先查下部月底細?

身邊朋友用過介紹㗎所以應該OK。

但其實我覺得請陪月同請工人一樣。面試半個鐘可以同你好夾。但係要一齊住埋真係要做咗先知。所以人用係好去到你到又未必適合你。

好似呢排火紅嗰個陪月,邊會估到原來係咁賤

珍珠宮

回覆樓主:

我7年前請日間都係收三成,不過個陪月我嫂用過,真心覺得貴同唔需要24,不過可能人地有錢唔志在

伯爵府

momobbpig 發表於 19-6-27 16:23
其實真係任佢up~通常係5000-10000到,3萬訂又真係多左啲~
同埋睇清左張約,如果佢黎唔到係咪退訂兼賠訂。 ...

我呢排follow2汪壇嘢,好似好多陪月都係呢個安排。佢推你就得,你推佢你就要賠訂比佢。

水晶宮

BK Milk勳章

luckybaby2011 發表於 19-6-27 08:39
真心問、咁貴一個月值咩⋯⋯
二萬幾我都覺好貴、你請全日不如請兩個、人都要休息架
...

大宅

24小時佢點做?唔駛訓?

禁止訪問

大宅

mommyli 發表於 19-6-27 19:26
我呢排follow2汪壇嘢,好似好多陪月都係呢個安排。佢推你就得,你推佢你就要賠訂比佢。
...

係呀,所以唔係咁公平。但我覺得簽之前大家可以講清楚,如陪月黎唔到,佢要退訂同埋起碼要賠半訂等,佢肯就肯,唔肯就揾第二個囉~如果唔係,有d陪月真係好似某些jm所講,有人出高d價就推左原先已落訂的媽媽,搞到媽媽又要再左揾右揾好麻煩。我果時要再揾過,真係有少少焦慮,已經自己又要返工,又自己唔舒適,佢突然又話黎唔到做⋯

首頁

尾頁

跳至