婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

已經每個星期有一齊食飯見面,耐唔中就係都要話上我地屋企探孫,成日話我個仔邀請佢上黎我地屋企,但其實我地要返工已經無咩時間係屋企,老公自己一向唔鍾意其他人上黎,要見都係約出街食飯或者上佢地屋企,仲有佢兩老見親我個仔就教佢通街打交,枱底踢腳,食飯用筷子打黎打去,成日推推撞撞一係兩老互推,一係推我個仔個頭,喺街邊餐廳講野大大聲,有次食食下飯仲話我個仔衰仔,總之平時我個仔本身乖聽話嘅見到佢地就會變哂,所以我唔會比個仔單獨見佢地。

男爵府

尋日無啦啦單單打打咁whatsapp我老公問點解唔比佢地上黎,話佢知道咩原因(佢好鍾意自己覺得係就一定係,非常主觀兼鍾意控制人),爺爺嫲嫲上黎探孫有咩問題,話又唔會阻我地好耐,講啲說話超級難聽,我真心唔明已經個個星期見,仲要攪埋咁多小動作只會令佢個仔唔想理佢囉!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cat130 發表於 19-6-27 01:58
尋日無啦啦單單打打咁whatsapp我老公問點解唔比佢地上黎,話佢知道咩原因(佢好鍾意自己覺得係就一定係,非 ...

個個星期見,喺你角度夠
喺佢哋嗰度就係少
由得佢哋繼續,遲早老公都唔想同佢哋見
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-6-27 08:54
個個星期見,喺你角度夠
喺佢哋嗰度就係少
由得佢哋繼續,遲早老公都唔想同佢哋見

很明白樓主既心情☹️你老公中立已經好好了!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

joan_momocat 發表於 19-6-27 14:24
很明白樓主既心情☹️你老公中立已經好好了!

cat130先係樓主噃

複式洋房

mariefish 發表於 19-6-27 14:53
cat130先係樓主噃

(emoji)anyway 我處境都係唔明朗,C6覺得我小器小家自私自利,對99唔好,但佢係媽寶我不是,99是后太皇而我連宮女都不如,長此下去我真係覺得所有野都係我問題!

大宅

joan_momocat 發表於 19-6-27 16:30
(emoji)anyway 我處境都係唔明朗,C6覺得我小器小家自私自利,對99唔好,但佢係媽寶我不是,99是后太皇:exc ...

同我一樣,我理鬼得佢,自己孝順自己阿媽啦。佢阿媽又唔係生我養我,要孝順叫c6自己孝順

男爵府

cat130 發表於 19-6-27 01:58
尋日無啦啦單單打打咁whatsapp我老公問點解唔比佢地上黎,話佢知道咩原因(佢好鍾意自己覺得係就一定係,非 ...

鎖匙係你度,唔開門就係啦。。。最緊要隊友明白

男爵府

ilovecafe 發表於 19-6-27 23:27
鎖匙係你度,唔開門就係啦。。。最緊要隊友明白

其實對於我完全無影響,你極其量只係我老公個阿媽,我因為我老公先對你客客氣氣,你講嘅說話對我不痛不癢,我係覺得辛苦我老公,耐唔中就要聽埋哂啲單單打打難聽嘅說話,幸好我地一向自己阿媽自己負責,佢唔需要我出聲會自己攪掂佢阿媽!

複式洋房

我奶奶人生攻擊添,話我肥、暴漲,入房唔理佢,仲繼續講
C6又唔幫口

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Watermom 發表於 19-7-10 19:22
我奶奶人生攻擊添,話我肥、暴漲,入房唔理佢,仲繼續講
C6又唔幫口

點解要咁樣話你!?之前係咪有過節
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-7-10 21:57
點解要咁樣話你!?之前係咪有過節
佢個人好直, 生完有邊個唔肥,
都係覺得我搶佢個仔LA

首頁

尾頁