美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

朋友wtspp我話剛剛係連鎖美容院走得甩,
話比D人煩到暈,聽到都少少驚...
想問jm們多數去邊區美容院會有心D跟?係咪小美容院就唔會hard sell??

禁止訪問

別墅

Ausege 發表於 19-6-27 14:29
一般都會hard sell

我知有間樓上鋪不hard sell, 在銅鑼灣那邊。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我做緊2間小店都完全唔hardsell,不過其中一間好難book (但個treatment好好)。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

唔係

複式洋房

其實唔一定細美容院就唔hard sell.
朋友原先做facial唔係點sell, 之後慢慢sell佢買HIFU, 全面成2萬蚊1次, 仲要咩機都唔知.
買完上網又check又check唔到係咩機.
我都係覺得有朋友做開介紹比較好

複式洋房

ww451 發表於 19-6-27 13:49
朋友wtspp我話剛剛係連鎖美容院走得甩,
話比D人煩到暈,聽到都少少驚...
想問jm們多數去邊區美容院會有心D跟 ...

我做開個間幾好

複式洋房

MrsIncrediable 發表於 19-6-27 15:57
朋友原先做facial唔係點sell, 之後慢慢sell佢買HIFU, 全面成2萬蚊1次, ...

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我多數去中小型個D
好多時愈做愈大 sell既程度都隨之愈來愈勁
開多間店 多左開支就要係D客度搵返D cashflow嘛

別墅

我落樓下個d細細美容院, 一次普通facial 都$300-$400 一次, 都唔覺得特別平

禁止訪問

洋房

回覆樓主:

我有做過細美容院都sell 不斷轉 轉到依家呢間唔sell 先keep住做 單次收費

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

2019新春慶豚圓

唔SELL點做生意
是否HARD SELL見人見智啦~
我現都傾向逐次比錢
一開PLAN便有排煩

別墅

2019勳章

yaneva1491 發表於 19-6-27 15:11
我知有間樓上鋪不hard sell, 在銅鑼灣那邊。
多數是做機定係人手facial的?

別墅

2019勳章

MrsIncrediable 發表於 19-6-27 15:57
朋友原先做facial唔係點sell, 之後慢慢sell佢買HIFU, 全面成2萬蚊1次, ...
呀,唔係掛,咁真係好伏
做面的機一定要知清楚係D咩黎!而且都唔平wo,我都覺得有人做過同樣既機,再介紹好似會好D

別墅

2019勳章

puipuizi 發表於 19-6-27 23:27
去過幾間細美容院做過 分別係旺角尖沙咀觀塘
有幾間係有顧問既 預左有顧問既美容院一定會hard sell啲
有 ...
你講得好有道理,其實有得單次就單次先試最好
唔好心急一次過比太多錢,試真D跟熟左先會有保障D呀

別墅

2019勳章

wiyi 發表於 19-6-28 17:01
唔關區事,有d係因為開太多分店,搞到D手法好參差
小店都有分有心幫客同一心只死sell,所以我幫襯開做facial的 ...
想問下係做普通facial的嗎??
你地有無好介紹,我搵緊唔太貴又唔hard sell的店,可單次做?最好單次係好D

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊