自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

公爵府

回覆樓主:

想請教一下,係咪要換曬乳齒,先可以做箍牙㗎?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

green1apple 發表於 19-8-2 01:04
回覆 dfcc 的帖子

我朋友介紹咗個牙醫俾我,睇咗一次分析俾我聽要点点点,話我仔呢個case要脱四隻牙,cool ...
傳統36000差唔多, 有朋友介紹知道手勢好就OK
舊式粒粒係PROMISING一D, 脫牙係每人CASE唔同, 我仔下咢要攪大龍鳳, 但COOL牙又夠位唔駛剥

禁止訪問

伯爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

就係朋友介紹,話佢盡責跟得好足,同埋问过其他要45000宜家只需36000即刻叮一聲啦

有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我幫我女報名。今日收到電話,月尾去見一次醫生,未知收唔收佢做教學case ?我女倒及牙,9歲 有無識人係差唔多年紀的倒及牙小朋友係菲臘做cool牙?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Charlotte_mom 發表於 19-6-27 17:17
http://ppdh.org.hk/zh-hant/patients-notice/%e8%81%af%e5%90%88%e6%8b%9b%e6%94%b6%e7%9f%af%e9%bd%92%e5 ...

thanks your post
I got that appt.

伯爵府

回覆樓主:

報左名,但仲未有聲氣

水晶宮

好媽媽勳章

belle2004 發表於 19-8-18 19:48
報左名,但仲未有聲氣

幾時報?
我見到呢個post就即係e-mail過去,早2星期約左阿仔明天去。即刻知收唔收。不過都有擔心覆診時間,因今年升中五,課程應該都幾緊張。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

伯爵府

patpat234 發表於 19-8-18 20:04
幾時報?
我見到呢個post就即係e-mail過去,早2星期約左阿仔明天去。即刻知收唔收。不過都有擔心覆診時間 ...

好似7月頭email左,但冇人打過離,請問電話号碼頭兩個字係咩??

水晶宮

好媽媽勳章

belle2004 發表於 19-8-19 13:11
好似7月頭email左,但冇人打過離,請問電話号碼頭兩個字係咩??

我睇返個記錄 係 28590222

今早阿仔去左檢查,即收左

子爵府

頭先都去咗,本來諗住自己啲牙問題唔大,預咗唔收,點知都收咗XD 反而我聽完個價錢,覺得比想像中貴,所以仲係1516
電台聽眾多謝張國榮救回自己https://www.youtube.com/watch?v=z50ltAiTtHs(已更新)
關於哥哥張國榮的一個感人故事,
反思何謂真,何謂愛。

男爵府

回覆 katherine_2010 的帖子

請問菲臘個價錢是多少?thanks!

子爵府

rose2012 發表於 19-8-19 16:13
回覆 katherine_2010 的帖子

請問菲臘個價錢是多少?thanks!

傳統cool 2.5萬起;
隱形cool 3萬起。
其實都算平,只係我本來以為做教學病人,萬零蚊就得XD
電台聽眾多謝張國榮救回自己https://www.youtube.com/watch?v=z50ltAiTtHs(已更新)
關於哥哥張國榮的一個感人故事,
反思何謂真,何謂愛。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

katherine_2010 發表於 19-8-19 16:16
傳統cool 2.5萬起;
隱形cool 3萬起。
其實都算平,只係我本來以為做教學病人,萬零蚊就得XD

我聽過再平的,萬幾咋
我仔2萬尾係複雜價了(複雜到次次睇醫生一mark大口,醫生都嘩一聲話你個牙cool咁勁)

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我仔都收咗,2.5萬,應該都係傳統,我又係以為教學病人只收萬零蚊,想問吓要cool幾耐?

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

箍牙點都要搵專業矯齒箍,即讀完牙醫再讀矯齒

珍珠宮

回覆樓主:

Cool牙唔係要甩曬乳齒先cool好啲?之前牙科保健醫生係咁講,因為啲牙位已定。所以亞女未甩曬乳齒,我就未幫佢去cool

香港牙醫興脫牙,再cool。

水晶宮

好媽媽勳章

Charlotte_mom 發表於 19-8-19 16:22
我聽過再平的,萬幾咋
我仔2萬尾係複雜價了(複雜到次次睇醫生一mark大口,醫生都嘩一聲話你個牙cool咁勁 ...

25k可能係今年個價,我仔啲牙只係上排哨,都係要25k, 另外仲要加多個1500 嘅檢查。
呢個價比預期貴,或者會問下屋企附近果間。

子爵府

現在咁貴?我以前cool 牙1300包晒全部野。不過每次見好耐,醫生做完,又再比教授檢查,成朝時間無晒,要返學都好趕下。我本來都想我女在菲臘牙科做,之前收了証,但又等好耐都未開始,終於轉去私家做,好處是時間可以自己就放學後,搵間近屋企,真係慳好多時間,佢每次見牙醫都好快手攪完,不過就係比貴D,都算是用錢買時間。

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆 patpat234 的帖子

咁個期, 排到幾時做?

首頁
34567...8

尾頁

跳至