自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔好再封佢地做烈士啦!唔好再借佢地來渲染仇恨啦!

好多專家都呼籲大家唔好宣揚讚賞呢種行為,以免更多人模仿!反對派手下留情啦!

子爵府

mmk 發表於 19-6-30 23:39
洗腦式咁令班後生覺得冇希望,沮喪,了結生命嚟迫政府,班政棍做法真係太毒,有報應
...

絕對同意,所以有啲邪教可以令到啲教友集體自死,就是被洗腦

水晶宮

畀面勳章

MMVV 發表於 19-6-30 22:38

come on..政府迫到走頭無路?不如話D青年人比邪教呃到痴左線。 ...

政棍洗腦發放負能量無將來無明天,
令青年人情緒失控反社會反政府,

青年人不智自殺,政棍議員仲當政籌碼咁用,利用自殺事件攻擊政府,令年青人錯誤覺得只要再有不智行為就可擊敗政府!!

珍珠宮

MMVV 發表於 19-6-30 22:38

come on..政府迫到走頭無路?不如話D青年人比邪教呃到痴左線。 ...

d人好像中毒咁,唔知以為入左邪教 會傳染,一條咁嘅例就以死相逼? 好幼稚

珍珠宮

小飛亞 發表於 19-7-1 00:35
絕對同意,所以有啲邪教可以令到啲教友集體自死,就是被洗腦

政棍就如邪教

侯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

生命係父母賜予。。點解d 人咁傻。。。

大宅

妹仔史 發表於 19-6-30 23:57
自己本身都支持警察,今日睇到班人都一樣打後生打議員,粗口橫飛,啲警察都唔阻止既,支持同反對兩班人咪一 ...

其實黃藍一樣有暴力既人。亦有好多好似我同你只係想和平表達訴求既人。 我唔認同暴力同佔領。但我同樣唔認同政府對送中既答覆及利用警察鎮壓示威者既手法。所以政府應該確切做d 野去平息今次事件。不要讓事件一直發酵。

禁止訪問

子爵府

死三件,其實呢度D人好心涼,我見撐警fb班廢老仲踩梗人地字跡醜,話粉嶺死者枉讀大學

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

milk323 發表於 19-6-30 23:06
放眼國內呀

我終於見到了王全章:

放鬆點, 別只看單方面的報導, 看多些不同意見人士或是海外學者的分析, 這樣會令你頭腦清晰的。

你也好像太上心了,我只是擔心你而已, 別想太多了!先放下分歧吧!再看看你的反對派是怎麼說的。 可以平衡一下自己的心態。

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

好恐怖,一個二個話好攰,行唔到落去D對白一模一樣,真心希望佢地係講吓算,唔好玩認真

子爵府

tablecloth 發表於 19-6-30 19:05
政府都唔care,不如留返條命同佢鬥長命啦

So true 已經第三個⋯ 政府有過咩回應?
電台聽眾多謝張國榮救回自己https://www.youtube.com/watch?v=z50ltAiTtHs(已更新)
關於哥哥張國榮的一個感人故事,
反思何謂真,何謂愛。

子爵府

dragonKK 發表於 19-7-1 01:22
仔細去睇
係藍方必經之路
黃方口罩男 刻意佈陣 擺一堆 祭拜物件
你似乎唔知我講梗乜

珍珠宮

頭先新聞話警察隔開兩班鬧交既人,亦有保護及護送林議員離開喎!

複式洋房

ChingYee123 發表於 19-7-1 01:26
頭先新聞話警察隔開兩班鬧交既人,亦有保護及護送林議員離開喎!

係有護送林議員走,佢哋口中嘅黑警護送囉,保護囉,先走到

珍珠宮

有啲阿伯同後生仔,係好衝動,好鍾意郁手郁腳打人。但阿伯無帶口罩打完人個個知佢咩樣,隨時俾人點相都有之。

但黑衣口罩人打完警察都無人知佢咩樣,阿SIR不但唔拉得佢地,仲要逃跑,都幾諷刺!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至