婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章

renay 發表於 19-7-1 12:48
我都有問過同一個問題,點解唔體諒?

D人只諗bb好得意要玩,滿足自己開心,有咩就交番俾阿媽搞

超認同!! 整喊bb 就比返你,咩事先。
我奶奶之前成日㴝打亂晒阿b 既作息時間,成日話bb 有得玩洗乜訓,講埋d 野都冇腦既。

別墅

niel 發表於 19-7-10 00:25
擅自約埋d親戚沖上㴝似乎係奶奶既通病。我都奶過唔少野。同親戚上㴝唔係問題,但早一日通知唔得既咩?我奶 ...

好多99眼裡只有bb,尤其男孫仲嚴重,好討厭,老公肯幫手出聲真係好緊要

嗰次炒大鑊之後,我老公同99傾過偈,話佢咁樣係唔啱,大家要有商有量,而且佢咁樣影響咗我同我媽休息

我媽都有同我老公講,話預早講定都唔係可以成日黎,因為大細都好需要休息,大人又要就bb嘅作息時間表,而且我係全埋身餵人奶嘅,咁如果佢地喺度bb先要食奶,叫我地點?但呢d我就唔知我老公有冇同佢講喇

件事係百日宴前一星期發生,我老公話我99知自己衰咗,唔會再係咁,但到百日宴嗰晚,佢輪到當住全枱人面前話我其他野囉

別墅

niel 發表於 19-7-10 00:31

叫佢留意番,唔係bb有得玩駛乜瞓,係個bb俾佢玩緊冇得瞓咋

大宅

開心吸收勳章

renay 發表於 19-7-10 15:03
好多99眼裡只有bb,尤其男孫仲嚴重,好討厭,老公肯幫手出聲真係好緊要

嗰次炒大鑊之後,我老公同99傾過 ...

奶奶就算唔係你面前都係你背後數你架啦,係面前講你仲好,可以即時反擊。
我都比奶奶騷擾左一年有多,成日上㴝阻住晒。餵人奶佢照睇住架,然後仲串下你冇奶就唔好餵。我都後悔果陣自己太林善,辛苦左自己同bb 一年。樓主要早d 諗對策。

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

tablecloth 發表於 19-7-11 12:00
我阿媽都好鍾意咁,佢知我唔想見嘅人會一路隱瞞到見面前一刻
所以我唔靠佢做聯絡人
...

點解要強人所難?(同樣地想問我99)

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

niel 發表於 19-7-10 23:07
奶奶就算唔係你面前都係你背後數你架啦,係面前講你仲好,可以即時反擊。
我都比奶奶騷擾左一年有多,成日 ...

我老公已同咗99傾過,暫時冇事,不過幾十年黎都慣咗霸道,我都唔知如果佢再發作我可以點,可能炒大鑊炒得勁過上次

別墅

tablecloth 發表於 19-7-11 12:11
佢覺得捉埋個女係身邊陪佢見人好威lor

但自己阿媽傾就易d嘅,好采你99唔係,2個都係咁仲得了

禁止訪問

別墅

精甩屎woooo 發表於 19-7-12 17:56
就算情況容許人地上黎, 執下野換返件衫既時間都要掛
係樓下先通知真係有d離譜! ...

最慘係如果餵緊奶都唔知點算,試過我餵到一半(我埋身餵人奶),我老公打黎話99喺樓下,想拎橙上黎,我話行唔開去開門

精甩屎woooo    發表於 19-7-15 10:07

別墅

renay 發表於 19-6-30 23:04

你講出重點,佢係好目中無人,就算佢自己仔女都唔會尊重,佢 ...

甘的家婆是最难相处的

別墅

renay 發表於 19-7-10 15:03

嗰次炒大鑊之後,我老公同99傾過 ...

你老公講你99会听又好點,如果唔听你老公講,你又可以點!总之99就係麻煩友

男爵府

回覆 sybb2014 的帖子

吾係嘛,估吾到有人甘厚面皮,關佢D朋友咩事啊,比我接受吾到

大宅

你奶奶同我老爺係咪失散咗嘅家人?一樣係有佢講無人講,完全唔知「尊重」二字點寫,成家人個個都同佢吵過,包括細至未夠3歲嘅孫仔都會話唔鍾意爺爺

禁止訪問

別墅

niel 發表於 19-7-10 00:31

超認同,玩還玩唔好搞亂檔.我62經常咁樣,我做多幾次以影響bb休息為由拒絕佢地見bb之後而家好翻。要玩都問清楚bb的休息時間先安排。

水晶宮

niel 發表於 19-7-10 00:25
擅自約埋d親戚沖上㴝似乎係奶奶既通病。我都奶過唔少野。同親戚上㴝唔係問題,但早一日通知唔得既咩?我奶 ...
我第一胎時、我奶奶都係咁,仲要有十多個親戚朋友輪流loop!坐月要時間集息,不想應酬被打擾,點解那些人咁得閒當娛樂節目咁?產婦坐月已經又血又奶又汗,有咩好見??所以第二胎時我一早說明拒絕不見。我奶奶仲寸我,你不見親友,收少好多禮物。我寸她,咁又點?我不是為了要他們禮物來生孩子。話之佢。

大宅

極品....

大宅

Astra00 發表於 19-7-24 14:58
我第一胎時、我奶奶都係咁,仲要有十多個親戚朋友輪流loop!坐月要時間集息,不想應酬被打擾,點解那些人咁 ...

我生完B我99都唔會通知,自己開門上,我即刻抱B入房鎖門話喂奶,仲拍門要我開門,我就唔開,我老公話我餵奶做咩拍門,我99話親戚見BB,我老公話B唔曬食啊

首頁

尾頁

跳至