時政擂台

跳至

首頁
23456...10

尾頁

水晶宮

JO_100 發表於 19-6-30 22:30
係香港市場受大陸壓力而封殺的!

邊個比壓力邊個都好,藝人講政治就預咗有後果架啦,咪大驚少怪

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

黃人的民主和言論自由只有佢地享有,其他人就批鬥。

你不用擔心,出得來支持警察佢地都應該預左這種事,而且佢地都有一定支持者或上晒岸,ig/fb應該唔到佢地生活,係廢青日日對住社交媒體當飯食,無左佢就生存唔到。

SIRIABABY    發表於 19-7-1 01:07
hungng    發表於 19-6-30 23:12

禁止訪問

男爵府

偽民主,實際獨裁專制!

大宅

超級特務 發表於 19-6-30 22:43
每個人都可以有自己政治立場。
作為公眾人物,表明咗就會有支持同反對聲音。
黃,藍一樣。

中point

男爵府

回覆樓主:

包二奶都唔驚人鬧爆,依D小兒科啦

珍珠宮

Rubik 發表於 19-6-30 22:33
佢地口中嘅自由同民主永遠都係要同佢地諗法一樣,唔同佢地一樣就係你錯

係fb仲睇到話d ...

佢哋諗嘢嘅思維真是好另類

禁止訪問

侯爵府

andyan324 發表於 19-6-30 22:49
拎先人黎講真係十個趣!

好想講,唔好搞人啦,講野搵第二d黎講啦
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

回覆 alpaca3 的帖子

係啦, 班暴徒擘大眼講大話

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

真係假民主!

侯爵府

回覆 Happy_hk 的帖子

支持X2

男爵府

arale1668 發表於 19-6-30 22:19
有咩唔順佢地意,都鬧架啦.
今日大部份出黎牚既都係上年紀既人
點解? 因為香港有今日既狀況

好同意,班廢青好多好多都帶晒口罩(emoji),但支持警察就真面見人

Ben2003    發表於 19-6-30 23:19

伯爵府

回覆樓主:

港式民主係咁嘅質素

珍珠宮

畀面勳章

做個靚太 發表於 19-6-30 22:29
尼點我認同~
好多年青人,未經歷過真正嘅亂世~

我生於70年代,七層大廈大,我諗好多70後已經上左有廚有廁既屋住,感恩經歷過知道甚麼是得來不易,我婆婆打仗年代係鄉下走難落黎又走返上去,最後30歲過後係香港生活,和平後,係英軍軍營做養大4個仔女,我公係媽三歲時過身,當時最細果個得三個月大,我媽呀嫲叫佢擺低個仔帶三個女走,我婆雷到全帶走,我睇到一個女人為左過活點養大啲仔女,最鍾意食肥豬肉,咸魚臘腸,錢都唔捨得洗,由細到大我好錫我婆,當時經歷過既老人家大有人在,個個為左保住命仔家庭默默去做,依家個社會相對好富泰,想要乜就有乜咩事要用死威脅

龍鳳媽

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Arielchan 發表於 19-6-30 22:15
我上Alan tam 既facebook見到D 人post 佢地整爛曬佢既CD

唔買又點整爛呢,多謝佢地買囉,增加ALAN收入

禁止訪問

水晶宮

ddkaka 發表於 19-6-30 22:22
成日話中共唔準人民發聲,其實佢地都一樣

Agree
我唔發聲,我認我驚,驚俾人起底俾人鬧俾人杯葛
唔使過咩例唔使2047, 而家已經無晒自由

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

tredd 發表於 19-6-30 22:18
我諗佢地冇乜所謂,都預左㗎喇,咪當比大家再睇多次港式民主囉!

係,只係引蛇出動啫。佢哋全部都各有成就,根本就唔駛再驚你啲黃蟲,只係再俾世人睇到啲黃蟲點獻世

hungng    發表於 19-6-30 23:14

首頁
23456...10

尾頁

跳至