懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我一早就預咗出去私家做Nifty pro,私家個期係政府做Oscar之前,14/6私家照到頸皮3.68,果日照做咗Nifty pro,19/6去政府照頸皮已回落2.0,我立刻同政府醫生講我早幾日度到3.68,佢都好好人幫我睇咗多次,佢就話佢呢個位日日幫人度頸皮覺得應該自己冇出錯,當然唔可以抹殺之前私家個數值,可能吸收咗?咁政府以2.0記錄正常。

之後Nifty pro報告出來全低風險pass,政府亦十幾日冇電話打到嚟話有問題,即係咪都冇事?

咁樣,我仲有冇必要再抽羊水再次確認?其實頸皮厚最頸唐氏同心臟,我唔知咁算唔算已OK?定係要再抽羊水先可放心?

大宅

CoCoNg414 發表於 19-7-1 02:04
我一早就預咗出去私家做Nifty pro,私家個期係政府做Oscar之前,14/6私家照到頸皮3.68,果日照做咗Nifty pr ...

Nifty pro 應該99% 準確,唔好擔心!

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

CoCoNg414 發表於 19-7-1 02:04
我一早就預咗出去私家做Nifty pro,私家個期係政府做Oscar之前,14/6私家照到頸皮3.68,果日照做咗Nifty pr ...

請問邊個私家醫生幫你度頸皮?

複式洋房

googol 發表於 19-7-1 10:14
請問邊個私家醫生幫你度頸皮?

康瑞醫務,因為我約咗果邊做Nifty pro,咁抽血前常規會度頸皮。

別墅

CoCoNg414 發表於 19-7-1 12:24
康瑞醫務,因為我約咗果邊做Nifty pro,咁抽血前常規會度頸皮。

我會抽呀!已經約左私家抽羊水晶片!

複式洋房

smallmastar 發表於 19-7-1 22:59
我會抽呀!已經約左私家抽羊水晶片!

請問妳頸皮度到幾多?係做完Nifty pro/T21之後都再決定要抽多次羊水係嘛?

大宅

CoCoNg414 發表於 19-7-1 12:24

唔好咁擔心,搵一個有度頸皮認証或者母胎學醫生再度過,又或者結構搵一個母胎醫學醫生照就放心啦

NIPT 準確度高,而度頸皮既偏差可以好大,信Nifty pro結果啦

別墅

googol 發表於 19-7-1 23:18
唔好咁擔心,搵一個有度頸皮認証或者母胎學醫生再度過,又或者結構搵一個母胎醫學醫生照就放心啦

NIPT 準 ...

我係抽唔到T21

大宅

smallmastar 發表於 19-7-2 18:26
我係抽唔到T21

因為BB DNA濃度唔夠?
唔緊要呀!羊水準確度仲高啦!加油!

別墅

googol 發表於 19-7-2 18:50
因為BB DNA濃度唔夠?
唔緊要呀!羊水準確度仲高啦!加油!

係呀!最後你決定點呀?抽唔抽羊水?

複式洋房

而家都未決定到,抽唔抽羊水,定係照咁信Nifty 報告,橫掂我政府報告一樣冇問題架。。只係頸皮厚過就係厚過,之後薄返都只係可能吸收咗真係好難決定呀。。

大宅

CoCoNg414 發表於 19-7-7 22:45
而家都未決定到,抽唔抽羊水,定係照咁信Nifty 報告,橫掂我政府報告一樣冇問題架。。只係頸皮厚過就係厚過 ...

照吓早期結構。

複式洋房

sherrychim 發表於 19-7-7 23:16
照吓早期結構。

有準備聽日打去book劉子健照早期結構,但我而家已14週+5Day,16週就要睇早期結構,我驚太遲book唔到了盡人事喇!請問妳知仲有邊個醫生有照早期結構?

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
CoCoNg414 發表於 19-7-7 23:30
有準備聽日打去book劉子健照早期結構,但我而家已14週+5Day,16週就要睇早期結構,我驚太遲book唔到了:thi ...

你最後有冇抽?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊