美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問Calgel 同gel甲有咩分別﹖

Calgel 做出黎係唔係同gel 甲一樣,可以延長?

因我在網上搵Calgel的相時,見到好似普通修甲後咁...好似無gel 甲咁靚......

男爵府

其實做出黎效果一樣,calgel好在唔駛勁磨本身啲甲同埋拆甲方便啲
同埋我覺得calgel做出黎效果薄啲自然啲呀

複式洋房

唔好意思,請問咩係Calgel 甲??
原帖由 sw1224 於 09-5-6 08:41 發表
請問Calgel 同gel甲有咩分別﹖

Calgel 做出黎係唔係同gel 甲一樣,可以延長?

因我在網上搵Calgel的相時,見到好似普通修甲後咁...好似無gel 甲咁靚...... ...

別墅

sppchocho :
請問你係邊做calgel 呀..可唔可以pm 我﹖

doraemon_angel :
我淨係知道calgel 比gel 甲透氣同薄...
但係我未做過~只係聽人講過話~好似話無咁傷指甲..

子爵府

原帖由 sw1224 於 09-5-6 16:52 發表
sppchocho :

但係我未做過~只係聽人講過話~好似話無咁傷指甲.. ...

唔該 pm 埋比我 ar!

複式洋房

原帖由 sw1224 於 09-5-6 16:52 發表
sppchocho :

但係我未做過~只係聽人講過話~好似話無咁傷指甲.. ...

煩請pm我, thanks.

男爵府

我自己就鐘意水晶甲,GEL甲多D...
就係因為CAL GEL太薄,自然都好似油左甲油咁...
水晶甲,GEL甲有返咁上下厚(咁當然唔係好厚個種la),有返個甲形出黎好睇好多...
水晶甲仲可以改善甲形

我覺得按個人需要啦,有d人本身甲形靚甲床又長,鐘意指甲薄d,又唔想好似甲油咁快甩色,可以試做cal gel..
再唔係可以咁多樣都試做比較下..

別墅

O...有無做過calgel 的..
有相睇下丫...
thx!

大宅

sppchocho,
Can you send me the info. of your shop? Thanks.

原帖由 sppchocho 於 09-5-6 11:55 發表
其實做出黎效果一樣,calgel好在唔駛勁磨本身啲甲同埋拆甲方便啲
同埋我覺得calgel做出黎效果薄啲自然啲呀

男爵府

有一點意見比你地的。 其實你地想油甲油襟d, 唔使好似真甲咁三日唔埋兩日就甩, 有一個好好既方法, 又可以自行處理, 又可以隨自己喜歡更換顏色, 因為你地講緊既calgel, 效果都係油甲油咁overlay上去真甲度而已。

好簡單的只要去做 "透明Gel甲" 在真甲上, 可以唔使延長, 反正兩三個星期自己d甲都會長的, 層Gel就會保護住你既真甲生長, 到時美甲師會幫你地修番靚個型了。 做完透明gel甲之後, 自己想o係上面玩什麼甲油nail art也可以, 唔鐘意的話, 簡單的用洗甲水洗走佢又會變番隻透明好拎既Gel甲, gel甲係唔怕洗甲水洗而影響光滑既表面的。

同埋齋做透明Gel甲, 可能出面好平已經有得做了, 不過, 要了解該美甲店用料如何, 美國的產品會比較穩陣的。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

唔記得左講忝, 假甲上面油甲油, 係唔會甩架! 所以先至對你地有咁既提議姐~!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

侯爵府

我自己本身買左套gel甲用具係屋企幫自己同媽咪做gel甲,但係發覺,左手幫右手右手幫左手做真係幾倦........

早幾日,我行街見到一個牌子的假甲片,其實之前見到好耐ga啦,個日見等人得閒就入去睇下,入去買左套french nail,返到屋企chi上手,完全不用修甲型同磨,只係事前要幫自己修修手皮就ok......(我懶到手皮都無修)

效果好good,我d fd以為我做了新甲
8-)

首頁

尾頁

跳至