自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

cathy-tse 發表於 19-7-3 08:11
黃金故事

難得你咁開心

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

stkyo 發表於 19-7-3 05:07
一出世就認識,住隔離屋,早兩代屋企人已經認識,我99湊過我,我媽湊過我老公
...

好有緣
放下自在

男爵府

lammmm16 發表於 19-7-2 17:18
唔知除左同事同學,有無jm同另一半係好特別/好浪漫咁認識呢?

我個故事係:
中一時我暗戀佢,到中二時佢暗戀我,但大家無下下步,03年我同ex分手,咁岩佢又同ex分手,佢從第三者知我剛單身,就夾埋我朋友搞偶遇扮撞返我,點知個c6遲到撞唔到我 ,咁我朋友焗住搞下場唱k,(原本諗住食完飯散水),到 k場先趕到,當晚c6仲唔記得集我郵,又要再搞第二次大龍鳳先攞到我電話 ,之後一齊半年就話結婚,至今15年喇

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

鈍豬925 發表於 19-7-3 08:27
我個故事係:
中一時我暗戀佢,到中二時佢暗戀我,但大家無下下步,03年我同ex分手,咁岩佢又同ex分手,佢 ...

其實佢都幾無誠意喎
放下自在

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cathy-tse 發表於 19-7-3 08:42
呢啲咪叫做青梅竹馬定係指腹為婚leung到呢

你哋結婚有冇消炮仗!:ha ...

係好娘!我後悔我搵食無行遠少少

燒炮仗就無,原本62話想舞獅,我話佢比錢就舞,好彩佢無錢

珊瑚宮

cathy-tse 發表於 19-7-3 08:23
人生有個真正朋友的確好極

但對肥嘢依然害怕

用戶要求終止服務

回覆 soulsoulsoul 的帖子

fb亂add都識到

用戶要求終止服務

回覆 Janrik 的帖子

旅行艷遇

水晶宮

bbyou 發表於 19-7-3 08:20
咪差好多年囉!

幾年囉,我高中時佢大學

禁止訪問

禁止訪問

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cathy-tse 發表於 19-7-3 23:47
咁其實係咪有啲兄弟姊妹感覺呀?

咁又無,但係因為家族之間太熟,一有啲乜事會好容易牽涉好多人

禁止訪問

男爵府

機緣巧合下,大家都去左一個平時唔會去既地方。佢係街到見到我,仲要來回行左三次望我。之後追左9條街問我攞電話我先俾佢初頭我仲要唔覆佢whatsapp,佢話追我追得好辛苦,因為真係要用腳去追既

男爵府

stkyo 發表於 19-7-3 05:07
一出世就認識,住隔離屋,早兩代屋企人已經認識,我99湊過我,我媽湊過我老公
...

嘩!

男爵府

回覆樓主:

我來講一下我和香港有關的愛情故事吧
2008年做完奧運志願者後,準備來香港讀書。當時從北京坐直通車來香港,四個人一起買票有75折優惠。於是我在網上發了一個帖子,征集某日一起來港大讀書的人一起買票,當時老公看到帖子後郵箱聯繫我的。他那個時候有女友,我們只是一起來了香港,很像甜蜜蜜裡面黎明那樣拖著大行李從紅磡火車站出來。之後我們一起買票的四個人偶爾一起聚會但都沒有發生什麼。

男爵府

回覆樓主:

後來到了一年多後,他分手了,我們再一起玩,出遊,打牌等等,我覺得和他在一起很舒服,就和他在一起了。為了他我放棄了北京找好的工作,從香港找工作(因為不想異地,他那時候還沒有畢業)。然後等他畢業了又就我找工作。現在已經結婚七年了,女兒就快四歲。對了,他是我初戀,真因如此,我當時為了他留在香港,好大勇氣

用戶要求終止服務

回覆 lovinxenia 的帖子

真係"追"

首頁

尾頁

跳至