0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問惠氏 S26 Gold 同 S26 Ultima分別係邊?

我知瑪嘉烈而家俾緊S26 Gold, 我諗緊如未上奶/或唔夠奶需要預備奶粉係屋企嗎?

大宅

Wonda 發表於 19-7-2 18:32
請問惠氏 S26 Gold 同 S26 Ultima分別係邊?

我知瑪嘉烈而家俾緊S26 Gold, 我諗緊如未上奶/或唔夠奶需要預 ...

我係未上奶的新手媽媽,暫時每次揼哂兩邊只揼到40ml。
所以都有買配方奶粉,而家主要餵奶粉,母乳就儲夠一餐分量先俾到bb飲。

每日努力揼奶中

別墅

健康蛋蛋 發表於 19-7-3 13:24
我係未上奶的新手媽媽,暫時每次揼哂兩邊只揼到40ml。
所以都有買配方奶粉,而家主要餵奶粉,母乳就儲夠一 ...

我就係咁諗,驚到時如果出咗院喺屋企又唔夠奶到時就弊喇,坐緊月又唔會出去所以想買定先!你俾邊隻配方奶粉BB呀?

我就諗住跟醫院,如果BB食開冇問題應該OK!

大宅

Wonda 發表於 19-7-3 14:10
我就係咁諗,驚到時如果出咗院喺屋企又唔夠奶到時就弊喇,坐緊月又唔會出去所以想買定先!你俾邊隻配方奶 ...

係啊,bb食唔飽在度喊時,會喊到我六神無主,暫時最緊要佢食飽左先。
我啲乳腺塞塞地,要慢慢手揸奶和按摩來通番,希望慢慢可追到bb食量,有營養又慳啲。
奶粉我用緊illuma ~

別墅

健康蛋蛋 發表於 19-7-3 21:30
係啊,bb食唔飽在度喊時,會喊到我六神無主,暫時最緊要佢食飽左先。
我啲乳腺塞塞地,要慢慢手揸 ...

加油呀媽媽。

大宅

Wonda 發表於 19-7-3 22:51
加油呀媽媽。

媽媽你都加油呀

別墅

健康蛋蛋 發表於 19-7-3 23:00
媽媽你都加油呀

謝謝你。

子爵府

我7月頭在瑪嘉烈生的確係S26,不過返家後就餵雪印至今,都ok。
準備定奶粉穩陣啲,我準備的奶粉就係聽產前講座送嘅,有4個品牌。

首頁

尾頁

跳至