自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

水晶宮

yokulami 發表於 19-7-2 22:53
女人要憎一個人根本唔需要理由

覺得佢生得樣衰/唔合眼緣/對呢個人冇好感都係理由

伯爵府

回覆樓主:

講真,又靚又瘦好多時都係死罪 身邊總有一啲唔夠靚嘅會妒嫉你,尢其有老公果啲,而有啲老公仲會係咁踩個老婆又走去讚人靚嘅就仲死得快

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

Angel_Rose 發表於 19-7-3 10:43
無錯呀,識佢表妹頭半年吳覺表妹有咩問題,察覺後已避之則吉,只不過係因為做姐妹先重遇佢,佢十年黎都無成長, ...

你個 fd 結婚,但咩都比表妹牽住走咁奇怪既

男爵府

good_pig 發表於 19-7-3 10:36
果d懶係我行我素果d...

例: 而家個個飲珍奶,佢又懶健康咁話人飲呢d冇品味.. etc

我遇過一個都好痴線, 成日要人認同佢, 唔認同佢就不斷轟炸你。

其實佢唔中意飲咪唔飲囉, 又唔駛講話唔健康既.....你估飲個個人唔知咩

珍珠宮

greenpea 發表於 19-7-3 10:52
你個 fd 結婚,但咩都比表妹牽住走咁奇怪既
佢太受佢表妹影響

男爵府

世上有幾多智者?好多人見唔啱傾就當敵人處理。呢個話題唔啱啫,第二個話題可能啱呢,但啲人都非黑即白。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

女人真系地球上 最麻煩生物

子爵府

ash_yehyeh 發表於 19-7-3 09:23

Bob嫂最索

有時我想, 如果真是她本人入來, 見到人咁寫唔知佢點諗.

禁止訪問

翡翠宮

peru 發表於
有時我想, 如果真是她本人入來, 見到人咁寫唔知佢點諗.

咩你覺得李會Care D C9 對佢既Comment 咩

公爵府

teaspoon 發表於
有不過未必係果度。咁就變左一個人。被一班人針對的人。

其他人不敢對受害人有交談,甚至對受害人有笑容/不參與欺凌,已會被"領導"警告

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

回覆樓主:

呼吸都係罪

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

女人諗野太複雜,你以為對方眼超超你咩?其實對方只係有隻烏蠅嬲住佢,但女人就會進入左無限♾可能既法則,腦內出現左佢咩事咁憎我,要啤我?佢以為自己咩野新鮮蘿蔔皮?你禁電話喎,睇到好似人地禁左成個人世咁,其實只係禁左15秒,你同老細講野喎,你肯定想博出位,講緊我是非啦!哇,返工著到咁隻雀咁,其實你放工有重要場合要去...太多可能了,只能講女人第一印象覺得你唔好就好難翻身

子爵府

男爵府

lingw. 發表於
其他人不敢對受害人有交談,甚至對受害人有笑容/不參與欺凌,已會被"領導"警告
...

完全會係office發生。有幾多個勇敢同佢地講野?小圈子會壓力。當然,有例外。有人好casual , 啱傾就傾,無咁記仇

子爵府

你講得好好.

我最近疏遠左一個太黏身痴纏的女友人.

我發覺原來佢"預期" 對於她每一個SEND 予我 的WHTSAPP 也要回覆.

無野要回應, 咪只閱不回囉!

原來她認為我只閱不回是嬲左佢, 之後佢連追3 個WHTSAPP 來問我點解不回覆.

例子有:

1) 她在街上二三線演員, 她不往集郵云云

2) 她遇上共識的街坊, 她們在討論老鼠安偷食事件, 她在WHSAPP 轉述她如何不認同街坊論點云云.

3) 她問我收到4000 元未( 我有答她) ,之後再追加訊息來 討論她會否等更久,才收到錢云云.

4) 追問我近況( 我答最近好忙)

5) 又問我是否嬲左佢, 如是, 要講清楚云云.

佢期待我會出現的行為我沒有作.....所以令她失望及誤會.

原本對她全沒負面想法的我, 令我對她退避三舍, 不欲交往.

那麼, 我算討厭一個人無理由嗎? 在我角度只是怕左佢, 在她角度,佢話我嬲左佢.

無野講, 沈默也是另一類回應, 也是對雙方也好的一種回應吧!

侯爵府

Angel_Rose 發表於
無錯呀,識佢表妹頭半年吳覺表妹有咩問題,察覺後已避之則吉,只不過係因為做姐妹先重遇佢,佢十年黎都無成長, ...

問題係點解其他人又聽佢支笛,又無人排擠佢呢?講講下,好似係自己有問題咁。

子爵府

Smallraindrop 發表於 19-7-3 11:15
咩你覺得會Care D C9 對佢既Comment 咩

我是說BOB 嫂呀!

侯爵府

jyjy1684825 發表於 19-7-3 11:40
問題係點解其他人又聽佢支笛,又無人排擠佢呢?講講下,好似係自己有問題咁。
...

點解我變咗做平民嘅?

珍珠宮

yokulami 發表於

不能同意更多。
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

首頁
34567...9

尾頁

跳至