想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有姊妹和我一樣,下星期放胎嗎?我第一次ivf,會喺下星期一8號放胎,心情又緊張又興奮又期待希望一切順利,成功(emoji)(emoji)

複式洋房

Lovesweetbaby 發表於 19-7-2 22:49
有姊妹和我一樣,下星期放胎嗎?我第一次ivf,會喺下星期一8號放胎,心情又緊張又興奮又期待希 ...

(emoji)(emoji)祝順利。一擊即中。

複式洋房

BebeHS 發表於 19-7-2 22:54
(emoji)(emoji)祝順利。一擊即中。

多謝JM

複式洋房

Lovesweetbaby 發表於 19-7-2 22:49
有姊妹和我一樣,下星期放胎嗎?我第一次ivf,會喺下星期一8號放胎,心情又緊張又興奮又期待希 ...

祝你成功,bb痴實

複式洋房

chechichi 發表於 19-7-2 23:03
祝你成功,bb痴實

多謝支持,多謝

別墅

2019勳章

回覆樓主:

我都係第一次放呀,不過2星期前放左了,加油

大宅

2019勳章

我系14號放胚胎,放鬆心情!!一定會順順利利!

大宅

我最後一次放胎完全放鬆,同自己講得吾得都已經盡力了,放完當冇咗回事,連驗孕都吾記得,最後上天眷顧中了孖胎,心情影響荷爾蒙分泌、著床,千其吾好緊張、興奮,係你一定跟住你!加油

複式洋房

sharon_yingwa 發表於 19-7-4 19:44
我都係第一次放呀,不過2星期前放左了,加油

多謝祝姊妹順利成功(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

Karrie0426 發表於 19-7-4 20:05
我系14號放胚胎,放鬆心情!!一定會順順利利!

多謝加油加油大家一起順利成功(emoji)(emoji)

複式洋房

Jaycebobo 發表於 19-7-4 22:48
我最後一次放胎完全放鬆,同自己講得吾得都已經盡力了,放完當冇咗回事,連驗孕都吾記得,最後上天眷顧中了 ...

恭喜你啊,希望我都可以成功,好多謝你嘅貼示啊知道,要放鬆要放鬆要放鬆請教一下,如放Day 5胎係咪都係要等14日後抽血驗?

別墅

回覆 Lovesweetbaby 的帖子

祝成功。BB痴實妳

大宅

Lovesweetbaby 發表於 19-7-4 23:07

恭喜你啊,希望我都可以成功,好多謝你嘅貼示啊:kissy ...

我係11日後驗的!
你要加油,我知叫你放鬆好難,未必人人做到不過盡量啦!祝好孕

複式洋房

我今日通知,星期二放,也是第一次放
現在有啲心情緊張,也有啲性情緒低落
暫時未有興奮感覺

複式洋房

Miumiu10 發表於 19-7-4 23:52
回覆 Lovesweetbaby 的帖子

祝成功。BB痴實妳

多謝姊妹支持

複式洋房

Jaycebobo 發表於 19-7-5 01:00
我係11日後驗的!
你要加油,我知叫你放鬆好難,未必人人做到不過盡量啦!祝好孕
...

係啊,好難,但會不停提醒自己,好似有啲思覺失調咁唔好意思,比較多問題,如在香港抽血驗,姊妹有推介嗎?我係喺台北瑋度做的,我相信佢會叫我自己在香港找醫生驗,所以想先攞定資料,唔該曬

複式洋房

孖骨 發表於 19-7-5 02:08
我今日通知,星期二放,也是第一次放
現在有啲心情緊張,也有啲性情緒低落
暫時未有興奮感覺

要放鬆心情啊,唔好唔開心喇,我地呢度有好多行路人嘅姊妹,可以互相打氣,分享。如有需要傾訴都可以,講出嚟會舒服好多啲啊,我地一起加油、一起成功

大宅

Lovesweetbaby 發表於 19-7-5 09:01
係啊,好難,但會不停提醒自己,好似有啲思覺失調咁唔好意思,比較多問題,如在香港抽血驗,姊妹 ...

我在Gallus Chem lab驗的,你google下在旺角雅蘭,依家好似$350,11點左右驗,around3點有結果了,會whatsapp報告你,醫生都親自打比你講解的

複式洋房

Jaycebobo 發表於 19-7-5 12:40
我在Gallus Chem lab驗的,你google下在旺角雅蘭,依家好似$350,11點左右驗,around3點有結果了,會whats ...

知道,唔該曬你啊(emoji)(emoji)

複式洋房

Lovesweetbaby 發表於 19-7-5 09:04
要放鬆心情啊,唔好唔開心喇,我地呢度有好多行路人嘅姊妹,可以互相打氣,分享。如有需要傾訴都可以,講 ...

可能有一種塵埃落定嘅感覺,
所以現在處境有啲迷惘,
不知道下一步會怎樣⋯⋯心情很忐忑

放鬆心情會慢慢調節好起來,
但係很難放鬆吧

大家也要一起加油
祝福大家BB痴到實

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊