想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

Lovesweetbaby 發表於 19-7-6 23:01

姊妹多謝你,我都係喺瑋啊,明天飛,8號放,好緊張啊: ...

請問大家都係放雪胎嗎?沒有放鮮胎?

複式洋房

妹妹林 發表於 19-7-6 23:15
請問大家都係放雪胎嗎?沒有放鮮胎?

因為我有卵巢多囊症,抽咗24粒卵,醫生唔建議放鮮胎,要雪起,休息等再M嚟後先可以做植入。

民房

Lovesweetbaby 發表於 19-7-6 23:25
因為我有卵巢多囊症,抽咗24粒卵,醫生唔建議放鮮胎,要雪起,休息等再M嚟後先可以做植入。
...

請問你係初診已知要放雪胎?還是抽完卵才知?

複式洋房

妹妹林 發表於 19-7-7 00:01
請問你係初診已知要放雪胎?還是抽完卵才知?

我係初診時王醫師已經同我講咗抽完卵要雪,一定係放雪胎。

民房

Lovesweetbaby 發表於 19-7-7 08:16
我係初診時王醫師已經同我講咗抽完卵要雪,一定係放雪胎。

哦明白。
我想問抽卵前回診可唔可以喺香港搵其他醫生照卵泡先決定幾時去台灣抽卵?我唔知預幾多日抽卵

別墅

我星期六6號放左, QM自然週期放day5, 又係冇得塞藥同食藥

複式洋房

妹妹林 發表於 19-7-7 11:31
哦明白。
我想問抽卵前回診可唔可以喺香港搵其他醫生照卵泡先決定幾時去台灣抽卵?我唔知預幾多日抽卵
...

呢個問題我都有問過佢地兩次,王醫師都係回覆要返去抽血同覆診,因為有好多藥要攞,喺放胎前要用。

複式洋房

boyboypig 發表於 19-7-7 11:50
我星期六6號放左, QM自然週期放day5, 又係冇得塞藥同食藥

加油啊,成功成功成功

民房

Lovesweetbaby 發表於 19-7-7 14:26
呢個問題我都有問過佢地兩次,王醫師都係回覆要返去抽血同覆診,因為有好多藥要攞,喺放胎前要用。
...

咁你抽卵前幾多日去台灣?抽完即日回港?
係咪要回診當日先知邊日先抽卵架?

複式洋房

HollyLee 發表於 19-7-6 18:58
我在威爾斯,你呢?

台灣啊

複式洋房

妹妹林 發表於 19-7-7 14:54
咁你抽卵前幾多日去台灣?抽完即日回港?
係咪要回診當日先知邊日先抽卵架?
...

我係由抽卵前回診日開始留喺台灣共4日,第一日回診,第四日早上抽卵,晚上飛機返香港。
第一次初診時已有個時間表比我,寫咗Day幾要做咩,但所有嘢最後落實都要喺我回診檢血、照超聲波後先可以確定。而好幸運地我係可以跟住時間表行,暫時都係順利的。

民房

Lovesweetbaby 發表於 19-7-7 15:22
我係由抽卵前回診日開始留喺台灣共4日,第一日回診,第四日早上抽卵,晚上飛機返香港。
第一次初診時已有 ...

謝謝你。我7月尾初診希望8月開針,所以預計可能8月中要返去回診抽卵,驚暑假啲酒店好full同貴,想依家卜定先,如果預埋放鮮胎就可能要卜7晚,衣家唔知點好

想問埋你回診同黎梗放胎住邊間酒店?

複式洋房

我剛剛7/5都放左day5胎 第一次放 放之前已經叫自己平常心 一切都是緣份 但我個人平身就好緊張的 來到第三日真係放鬆不來 好忟憎T.T T.T

複式洋房

妹妹林 發表於 19-7-7 20:19

謝謝你。我7月尾初診希望8月開針,所以預計可能8月中要返去回 ...

推介太平洋商旅

複式洋房

ee2013ee 發表於 19-7-7 23:34
我剛剛7/5都放左day5胎 第一次放 放之前已經叫自己平常心 一切都是緣份 但我個人平身就好緊張的 來到第三日 ...

完全明白啊,口講放鬆係好易,但係要真正做到係好難,唯有不停提醒自己放鬆預祝好運、順利、成功

別墅

2019勳章

ee2013ee 發表於 19-7-7 23:34
我剛剛7/5都放左day5胎 第一次放 放之前已經叫自己平常心 一切都是緣份 但我個人平身就好緊張的 來到第三日 ...

真係好難放鬆,要去搵d娛樂例如煲下搞笑劇,分散自己注意力。

民房

Lovesweetbaby 發表於 19-7-8 00:20
推介太平洋商旅

tks~我睇下先
祝你好孕,大家一齊努力~(emoji)

複式洋房

妹妹林 發表於 19-7-8 07:46
tks~我睇下先
祝你好孕,大家一齊努力~(emoji)

多謝預祝我地一齊成功

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Lovesweetbaby 發表於 19-7-7 15:22

想問下你7月1日回診大約用左幾錢台幣?? 今次植入又用左大約幾錢台幣?

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

你好勁呀, 抽完可以即刻返香港, 我抽完即刻返酒店訓覺.......可能之前個晚夜機飛過去, 已經唔夠訓, 再加抽卵麻醉左個人好似好攰咁......我訓到3個鐘先再出去搵野食......第二日先返香港

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊