論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

lily-of-valley 發表於 19-7-24 09:35
咁講法, 早炒早著, 因你唔比佢出去訓, 仲好, 帶人番來你度訓。 仲明知無人, 帶多D人來。 ...

我怕佢大肚,仲有排養⋯⋯

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

veeyuyu 發表於 19-7-25 14:35
我怕佢大肚,仲有排養⋯⋯
係呀, 快炒。

大宅

lily-of-valley 發表於 19-7-25 14:47
係呀, 快炒。

炒左,炒時唔比我check佢行李!
我同agent講,最後我拍片佢又拍我片
Agent仲話叫同公主講可以快手介紹工比佢,叫佢盡快上去!

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

投訴咗未? 仲有工等佢? 斷3次約??? 你有投訴, 入境處會做吓野, 因斷3次約。 未必批佢visa.

大宅

lily-of-valley 發表於 19-10-8 10:39
投訴咗未? 仲有工等佢? 斷3次約??? 你有投訴, 入境處會做吓野, 因斷3次約。 未必批佢visa. ...

我有寫信!加埋我斷約兩次!
佢係來香港搵男人拍拖,拎居留權!
不過入境事務處做野先得架

珊瑚宮

veeyuyu 發表於 19-10-8 10:46
我有寫信!加埋我斷約兩次!
佢係來香港搵男人拍拖,拎居留權!
不過入境事務處做野先得架
2次斷約, 入境處會睇吓件事。 佢地個個都係想做港太, 有幾多個做得成呀。 唔使錢送上門貨色, 當去灣仔D。

男爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

細姐姐 發表於 19-7-3 10:46
炒咗,簽收好晒,先通知agent
一定要工人簽收好,先放佢走,唔好話之後约去agent 公司搞,工人no show, 之 ...

是否就算未足3個月,抄都要一個月通知?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

jessiejy 發表於 19-10-9 09:05
是否就算未足3個月,抄都要一個月通知?

做一日,都要一個月通知

或賠一個月代通知金

男爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆 細姐姐 的帖子

明白,謝謝!

大宅

炒得好!呢d工人不要也罷
而家好工人難求!我屋企個成日做嘢遊雲話俾一個月通知巨走,巨不知幾開心一d都唔怕搵唔到野做
所以真係要嚴格段約不請等巨地無market

大宅

2019勳章

veeyuyu 發表於 19-7-5 03:49
可惜她兩個男朋友的屋企人也不喜歡姐
入門夢心碎

個公主係賓定印?

伯爵府

veeyuyu 發表於 19-7-5 09:37
之前有份,臨到完約被炒,不是趕人用不請,agent又話入境署對斷兩個約的姐姐不易再批,叫我放心試!結果⋯ ...

in個時佢都咁着?哇,你老公同佢單獨屋企米好危險?

大宅

先生小姐 發表於 19-10-17 08:22
個公主係賓定印?

大宅

2019勳章

veeyuyu 發表於 19-10-19 01:07

係咪本身未結婚?有無宗教嫁?我都好驚

大宅

先生小姐 發表於 19-10-19 07:26
係咪本身未結婚?有無宗教嫁?我都好驚

單媽,個仔14歲,天主教

首頁