時政擂台

跳至

首頁
23456...37

尾頁

禁止訪問

大宅

cerealdrink 發表於 19-7-3 01:38
他們寫的東西。

是那兩子之母完美示範和平沒用。
100萬和平遊行,10點行完,11點出新聞稿話繼續二讀,想民憤?
612衝突,林鄭記者會講因為衝突,所以才聽到聲音,暫缓。
林鄭間接鼓吹要衝突?
另,林鄭及建制多次口講暫缓等同撤回,唔好執著字眼,咁特首你咁執著唔講撤回?費解。

bopomofo2405    發表於 19-7-3 10:02

大宅

https://youtu.be/OCJbozyW2No

侯爵府

如果呢啲破壞都叫做唔嚴重,咁颱風山竹簡直係小兒科
𨋢口啲電線電路版畀佢哋扯曬出嚟

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

大宅

cerealdrink 發表於 19-7-3 01:34
如果他們只為搗亂,他們可以把這地方弄得更糟,但他們把圖書圍起來,把文物圍起來; 他們在警察清場時可不顧 ...

講到咁有種又唔留低等警察拉?逃之夭夭?

大宅

MandyLiu22 發表於 19-7-3 01:54
是那兩子之母完美示範和平沒用。
100萬和平遊行,10點行完,11點出新聞稿話繼續二讀,想民憤?
612衝突, ...

agree!

男爵府

有人問:點解要衝入立法會,點解唔好地地傾?

乜我哋無嘗試過咩?

依我睇,青年人已經做過哂佢哋能力範圍內嘅嘢

佢哋陪和理非去遊行,仲等佢哋走哂先升級;
佢哋罷工罷課;
佢哋用生命硬接警方過份武力嘅清場;
佢哋願意再遊行,同200 萬人一齊等政府回心轉意;
佢哋再作小小嘅升級,阻礙政府部門運作;
發現大家唔鍾意啦,明明受咗委屈,但道歉嘅係佢哋;
最後,甚至用最唔影響人嘅方法,用自己生命作出控訴

係佢哋唔好好做,定係社會從來無認真聽下佢哋嘅聲音?

bopomofo2405    發表於 19-7-3 10:03

侯爵府

回覆樓主:

政府已經由必須推行修例到去暫緩並說明 任期內不會再推, 有些人已經收貨, 有些人死心不息一定要「撤回」, 並且不追究暴動者的罪行, 根本不是合理的要求. 藉此去四處破壞並不是籍口, 每天騷擾其他平民的生活及上班, 正確?

公開六百個警察的家人照片、地址、電話, 正確?

用鏹水彈、石灰粉、有毒氣體傷害警察, 正確?

對凡是異見者起底及恐嚇, 正確?

我見唔到你講政權有幾咁恐怖, 我淨係見到而家你話可愛的孩子幾咁恐怖

仲有呢啲只不過係你哋想要嘅訴求, 不是其他市民, 你哋根本唔應該強迫其他人去接受你哋嘅暴行. 你哋一廂情願嘅諗法連累到其他人一齊受罪, 其實是極度自私的行為

sheep2    發表於 19-7-3 11:29
taktakjar    發表於 19-7-3 09:25
celiacty    發表於 19-7-3 09:20
tibetlee13    發表於 19-7-3 05:51

侯爵府

cerealdrink 發表於 19-7-3 01:10
昨晚發生的,大家看一看,整個過程只針對政權,沒有傷害半個附近的商店汽車或途人。

入去了,一切文物完好 ...

汽水錢? 虛偽得令人作嘔

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

複式洋房

CM0804 發表於 19-7-3 01:47
d賊去你屋企爆格都唔會破壞隔離屋架,無整壞部(emoji),一心一意爆你之麻,集中火力攪你屋企。

晤好再美 ...

我屋企都係你屋企,都係佢地屋企
佢地反對嘅係我地大廈管理處
一個唔聽業主意見,一意孤行,叫大廈保安亂打業主嘅管理處
然後你問佢地點解要打爛管理處啲野?

男爵府

心痛。究竟政府已經令到年青人失望至什麼地步?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

行得正企得正!

200幻 + 1人 + 議員們授權,驚啲咩?

和平抗議

手無寸鐵

我是香港人, 我見到612當天是暴動!要由頭看到尾!
https://www.youtube.com/watch?v=KSkZ3yEFQsw

bopomofo2405    發表於 19-7-3 10:04
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

禁止訪問

侯爵府

未向暴徒申請,未經暴徒批准,擅自穿過暴徒佔領區域,後果自負

https://m.youtube.com/watch?v=p1Mjli6D9RY

https://www.facebook.com/1622292764/posts/10216771074342179?s=683553148&sfns=mo

https://www.facebook.com/486392624735448/posts/2873726056002081/

https://www.youtube.com/watch?v=NwQOAMD0C04&app=desktop

bopomofo2405    發表於 19-7-3 10:04
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

禁止訪問

侯爵府

鐵証如山,洗白.....虛偽得令人作嘔

暴徒在做,天在看!

侯爵府

kakakanahei 發表於 19-7-3 01:54
咪係囉,如果你覺得遊行有用你咪遊行囉,你覺得佔領有用咪佔領囉,如果大家都係為香港好,各有各做咪得! ...

嗰so call 100萬,200萬就係市民,其他既民意唔使理?

上次佔中又係咁,佔旺又係咁,旺暴,鳩嗚,圍警總,圍政總,破壞立法會........... 請問做完之後香港有冇好過?

crysta2l    發表於 19-7-3 13:41
Ben2003    發表於 19-7-3 02:08

複式洋房

kakakanahei 發表於 19-7-3 02:04
咁多年黎呢個政府謊話連篇先至無人信佢架!之前已經有例子,暫緩唔等於撤回!2007年,清拆灣仔囍帖街15人 ...

仲有2007年林鄭話會重置嘅皇后碼頭呢?

侯爵府

kakakanahei 發表於 19-7-3 02:04
咁多年黎呢個政府謊話連篇先至無人信佢架!之前已經有例子,暫緩唔等於撤回!2007年,清拆灣仔囍帖街15人 ...

咁又點呢?

反修例並不是全部香港人. 你認為有問題便和平去爭取. 政府已經讓步去暫緩. 根本一開始很多人就說係應該好好去溝通唔好推得咁急, 等市民了解咗再推. 然後政府決定暫緩你哋又話一定要撤回? 究竟係邊個反口覆舌? 你唔好忘記有好多人係支持修例. 政府都需要取一個平衡. 唔係某些人話想點就點. 得唔到就用暴力去爭取. 咁樣對其他人亦都係唔公平. 事已至此根本應該見好就收, 繼續用暴力爭取只會不得民心, 亦都冇考慮到其他市民嘅感受.

crysta2l    發表於 19-7-3 13:42

禁止訪問

首頁
23456...37

尾頁

跳至