單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Macusmama 發表於 19-7-3 16:35
你敏感左了,大家都是單親媽媽...有得商量一定同父母傾左先,先再打算,無錢問父母或弟妹借住先...
好`好商量, ...
睇黎要接受現實喇!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Ellsisi 發表於 19-7-3 17:16
係!女人最驚嫁錯郎,就係咁樣
仲要帶著件野,快的搵番份工先,加油

珍珠宮

Ellsisi 發表於 19-7-3 17:17
睇黎要接受現實喇!
唔錯己錯了,唔好回頭看了,睇未來,生活會好的...睇你條路點去行了...你可以係好可憐的走,又可以活得好精彩的行...

生命好難講的,睇化了,我選擇活得好,精彩D...無悔這一生了...

複式洋房

Macusmama 發表於 19-7-3 17:24
唔錯己錯了,唔好回頭看了,睇未來,生活會好的...睇你條路點去行了...你可以係好可憐的走,又可以活得好精彩的 ...
多謝你

珍珠宮

Ellsisi 發表於 19-7-3 18:37
多謝你
So, 同家人的關係係好重要的...父母點都錫仔女的,有時佢地會話你,但也是出於好意,我做媽媽也是哦個仔...

大宅

我同係一樣80後,仔都係2歲半,我前夫都無理話我地,無比生活費養仔,我請工人,自己出去做野養仔,好彩有屋企人幫,我好感激佢地但又好內疚。so ur not alone, 大家一齊加油(emoji)。BTW, 你住邊啊,可以一齊出黎玩下

複式洋房

Ellsisi 發表於 19-7-3 17:17
睇黎要接受現實喇!

樓主,加油呀~
你講得啱,u are not alone
好好生活,仲有囝囝陪住你
係別人嘅錯,唔應該苦了自己
希望你快點揾到好工作!

珍珠宮

自己過得好,也証明你無左佢都過得精彩....
努力揾錢比父母同關心佢地多D就OK了..

複式洋房

nanabee0728 發表於 19-7-4 11:45
我同係一樣80後,仔都係2歲半,我前夫都無理話我地,無比生活費養仔,我請工人,自己出去做野養仔,好彩有 ...
嗯嗯
多謝你!真係好彩誤打誤撞入到黎睇,個心都無咁up住up住,一個人死頂真係好攰

複式洋房

nanabee0728 發表於 19-7-4 11:45
我同係一樣80後,仔都係2歲半,我前夫都無理話我地,無比生活費養仔,我請工人,自己出去做野養仔,好彩有 ...
我住新蒲崗

複式洋房

mi_kwan_ 發表於 19-7-4 20:44
樓主,加油呀~
你講得啱,u are not alone
好好生活,仲有囝囝陪住你
都好彩有囝囝陪住我,有時見我喊佢會行埋黎攬住我,但咁樣我更覺得虧欠咗佢

複式洋房

Macusmama 發表於 19-7-5 10:15
自己過得好,也証明你無左佢都過得精彩....
努力揾錢比父母同關心佢地多D就OK了.. ...
我同佢地講咗喇,佢地知道後一直都無出聲,只問我搬唔搬返屋企住!

複式洋房

Ellsisi 發表於 19-7-5 16:34
都好彩有囝囝陪住我,有時見我喊佢會行埋黎攬住我,但咁樣我更覺得虧欠咗佢
...

欠佢嘅唔係你,唔好自責,你應該自毫自己無放棄佢,無退縮,媽媽好勇敢

大宅

mi_kwan_ 發表於 19-7-5 16:38
欠佢嘅唔係你,唔好自責,你應該自毫自己無放棄佢,無退縮,媽媽好勇敢
...

樓主快速和个仔搬返去外家啦?跟著從詳計劃,一係安排个仔讀N班,自己快啲揾份工作從新開始!努力加油小朋友好快大㗎啦?

複式洋房

mi_kwan_ 發表於 19-7-5 16:38
...
多謝你

複式洋房

stella^^ 發表於 19-7-5 17:33
樓主快速和个仔搬返去外家啦?跟著從詳計劃,一係安排个仔讀N班,自己快啲揾份工作從新開始!努力加油小朋 ...
阿爸夜晚已經入咗錢俾我,我網上銀行見入錢時間係1:25amATM入現金
今日已經開始去咗2間公司面試,返工就會交俾屋企人幫我湊住先囉

複式洋房

Ellsisi 發表於 19-7-5 22:32
多謝你

呢度好多堅強嘅單媽單爸,我都自愧不如,我地努力d,一定可以同孩子好好生活㗎…
既然無退路,我地要抬頭向前走呀…拖住我地嘅孩子…加油呀

複式洋房

mi_kwan_ 發表於 19-7-5 22:43
呢度好多堅強嘅單媽單爸,我都自愧不如,我地努力d,一定可以同孩子好好生活㗎…
既然無退路,我地要抬頭向 ...
當拎住$90同個仔返外家投靠時,唔得都要頂硬上,我唔知做唔做到,但望住個仔時就一定要做

大宅

Ellsisi 發表於 19-7-5 16:34
...

我都覺得好內疚,對佢唔住,令佢係一個唔完整既家庭成長。我仲要幫緊我前夫還債,不過我相信咬緊牙關撐落去,一定有出路,一齊加油同路人!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

Ellsisi 發表於 19-7-5 22:40
阿爸夜晚已經入咗錢俾我,我網上銀行見入錢時間係1:25amATM入現金
今日已經開始去咗2間公司面試,返工就 ...

爸媽永遠最好
樓主希望你見工成功
見到曙光

首頁

尾頁

跳至