親子旅遊

跳至

首頁
23456...9

尾頁

男爵府

真心問, 睇唔明, 年票係咪只包娛雪區

男爵府

cattz288 發表於 19-8-18 15:45
下星期 如果好玩都想聖誕再去
可否幫我睇睇, 滑雪鞋最細幾碼? 網上話最細34碼, 我兩個對腳細, 著緊27 28碼咋

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fatfat-hippo 發表於 19-8-18 15:49
可否幫我睇睇, 滑雪鞋最細幾碼? 網上話最細34碼, 我兩個對腳細, 著緊27 28碼咋
...

應該唔會喎!有兒童飛賣, 應該有碼!
啱啱見fb有人share最細size係16.5-18cm

男爵府

cattz288 發表於 19-8-18 15:57

應該唔會喎!有兒童飛賣, 應該有碼!
啱啱見fb有人share最細size係16.5-18cm
如果係就好啦, 但可唔可以都請你幫我去到問問最細size幾大, 麻煩晒你

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fatfat-hippo 發表於 19-8-18 16:38
如果係就好啦, 但可唔可以都請你幫我去到問問最細size幾大, 麻煩晒你
...

果個資料應該準確! 佢個gp係香港喺融創教滑雪架!
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 19-8-18 16:44
果個資料應該準確! 佢個gp係香港喺融創教滑雪架!
可否pm個gp名俾我

別墅

maozit 發表於 19-8-14 08:12
我昨天去了廣州融創雪世界 - 2 小時娛雪區啦!整體來說:好玩!

現分享少少資訊:

多謝分享,想問多少少,自由行怎麼去方便,酒店有冇好介紹?謝謝!

男爵府

fatfat-hippo 發表於 19-8-18 15:47
真心問, 睇唔明, 年票係咪只包娛雪區

我記得之前check 過,雪世界年票只供中級及高級雪道人士,亦不包雪具及雪服。娛雪區及初級滑雪道不可購買年票。但今天再click 入去,又冇講明這要求。
Anyway, 你諗清楚喎,年票不包雪具及雪服,你要自備所有嘢。

男爵府

fatfat-hippo 發表於 19-8-18 15:32
唔好意思, 見你話鞋有31碼, 請問知唔知最細幾碼?

時間太緊迫,我只check 我小孩的size, 唔知最細的sizes. 但我見在場有不少小孩比我小孩細(我小孩剛七歲),應該還有細碼鞋。

男爵府

Recap 一下網上找到的有用資料。當中分享交通、入場流程、食住等。

https://www.getreadyhk.com/leisu ... 528-sunac-snow-park

http://snowboardholic.com/R_Guangzhou/index.html

https://whitemileage.com/guanzhou-indoor-ski-resort-guide/

https://www.runhotel.hk/guangzhou-snowworld

Official site: https://guangzhoupark.sunacctg.com

我2大2小住 Wanda Realm Guangzhou Huadu (廣州融創萬達嘉華),小孩不另加費,但大女(1.4米高)要另加早歺費。行 5mins 便到融創茂(商場/雪世界/水世界)。

Upgrade 去湖景房,standard hotel 要求,no surprise. 不過個露台超大,放到一張queen size bed。我們去幾日好好陽光,露台用來哂泳衣、手套及雪襪等,翌日又可有乾淨衣服再玩過。露台雖大,但冇哂衣架,所以最好自己一些衣架、㚒。

另外,附近有不少公寓,門面也很企理,最平 rmb 2xx 一晚 (我下次去也會考慮)。也是行 5-15 mins 便到融創茂(商場/雪世界/水世界)。

Book hotels, 不坊check 淘寶有冇包食、住及門票packages, 可能有good deals.

象牙宮

maozit 發表於 19-8-19 17:10
Recap 一下網上找到的有用資料。當中分享交通、入場流程、食住等。

https://www.getreadyhk.com/leisure-a ...

係!我就係見好多人話朝早少人d, 越晏越多人, 所以尋晚改book左雪場附近公寓, 港紙300/晚 抵!
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 19-8-19 19:03
係!我就係見好多人話朝早少人d, 越晏越多人, 所以尋晚改book左雪場附近公寓, 港紙300/晚 :waha ...

你book 咗邊間公寓?到時分享掂唔掂。
我影了一些公寓posters, 有好多親子主題房,感覺好靚 (但我唔識post 出來⋯)

公寓樓下有好多小食店,不過我冇check 他們開幾點。
記住融創茂(商場)是開10am, 雪世界也是開10am, 所以你只可在公寓附近食早餐才進場,又或者前一晚買定小吃、包。

男爵府

maozit 發表於 19-8-19 16:46
我記得之前check 過,雪世界年票只供中級及高級雪道人士,亦不包雪具及雪服。娛雪區及初級滑雪道不可購買 ...
我終於都明啦, 我問嘅年票係樂園嘅, 唔關雪世界事
多謝你提點雪世界嗰張次卡係唔包雪服同用具
如果我自己有full gear都去日本韓國滑啦, 仲去大陸咩

男爵府

maozit 發表於 19-8-19 16:50
時間太緊迫,我只check 我小孩的size, 唔知最細的sizes. 但我見在場有不少小孩比我小孩細(我小孩剛七歲 ...
Thx, 我見有人話最細16.5-18cm

男爵府

cattz288 發表於 19-8-19 19:03
係!我就係見好多人話朝早少人d, 越晏越多人, 所以尋晚改book左雪場附近公寓, 港紙300/晚 :waha ...
等你分享住宿

象牙宮

maozit 發表於 19-8-19 20:46
你book 咗邊間公寓?到時分享掂唔掂。
我影了一些公寓posters, 有好多親子主題房,感覺好靚 (但我唔識post ...

我用ctrip book左呢間! 寫係今年先開業! 有兩張1.5米床!
去完再分享
原先係住長隆附近, 計過食埋早餐坐埋車, 過到去都要12點! 所以轉呔
雪場附近都多野食? 諗緊食完晚餐先坐車去定check in食晚餐

#携程旅行#分享酒店:<广州>铂菲特·精选酒店(广州融创文旅城店),https://m.ctrip.com/webapp/hotel/hoteldetail/42515384.html?atime=20190827&days=1&shareId=NDI1MTUzODR8aG90ZWxfaW5sYW5kX2RldGFpbHwxMjh8MjAxOTA4MTkyMDUxMDU%3D%0A&uid=7A908A4ECF514554EB6B93CFA3DCB5B4&intographicshow=1
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 19-8-19 20:58
我用ctrip book左呢間! 寫係今年先開業! 有兩張1.5米床!
去完再分享
原先係住長隆附 ...
你會玩幾個鐘呀? 可否幫忙問問個locker可唔可以多次開關定只可以開關一次
我想玩不限時, 如果只可開關一次就好麻煩

象牙宮

fatfat-hippo 發表於 19-8-19 21:58
你會玩幾個鐘呀? 可否幫忙問問個locker可唔可以多次開關定只可以開關一次
我想玩不限時, 如果只可開關一次 ...

我買左全日飛! 正常可多次開啟喇
放下自在

男爵府

luo916 發表於 19-8-19 09:36
多謝分享,想問多少少,自由行怎麼去方便,酒店有冇好介紹?謝謝!

我朋友介紹我一間平靚正
我自己9月去book咗

男爵府

fatfat-hippo 發表於 19-8-18 15:39
請問你幾時去呀? 我plan聖誕去

我9月中去

fatfat-hippo    發表於 19-8-19 22:21

首頁
23456...9

尾頁

跳至