自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我一定睇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

不明白 發表於 19-7-4 11:20
細個睇果個係咪叫夜流離

夜流離 應該係亞視的. 無線叫 迷離夜/迷離境界, 係EYT時段播.
每集都搵紅星做主角架!!
有一集講葉德閒做阿媽, 帶個月入間新屋, 住8小時入面不停撞鬼, 我都睇到好驚.

珍珠宮

回覆樓主:

尼套我都好期待!!

珍珠宮

Cathy1121 發表於 19-7-4 10:56
期待!
細蚊仔看eyt...有晚做鬼故,打牌講四人歸sai, 巧恐佈!
明珠台播"驅魔人"66x"又要驚,又要睇,你 ...

我記得細個有套【不可思異星期二】都好好睇架!又係又要驚又要睇!

侯爵府

有興趣

水晶宮

睇wiki 仲有西貢結界, 又有日軍殺人靈異事件, 又有中大故事, 唔知係唔係講辮子路

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Angel_Rose 發表於 19-7-4 11:14
四人歸西係咪打麻雀果啲?
Eyt我無睇,反而奇幻潮果個四人歸西有睇,當中出西之前,班人有出一同,話叫做四人一 ...

唔係差人入屋呀!

更正返:
我記得有白茵同劉丹.

應該係假12點, 一班朋友(鬼)拍門, 老婆出門.
跟住係同一班朋友(人) 黎拍門, 劉丹開門, 好奇怪, 老婆唔係跟你地走左咩? 佢睇鐘先知依家先至真正過左12點.
佢知道老婆跟鬼走左, 咁就完了, 無下文.

所以無講班鬼真面目, 但齋聯想都夠驚了.

水晶宮

回覆 大少拉 的帖子

我一早已期待, TVV 巡禮講左幾年啦! 擺到而家至播

水晶宮

回覆 做個靚太 的帖子

最經典一定係幻海奇情, 之後既迷離夜, 不可思議星期二 好碎料了

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

goo_littlebb 發表於 19-7-4 11:28
唔係差人入屋呀!
我記得有白茵同劉丹.
白茵知道3個朋友都死左, 初頭好驚真係會有鬼拉佢, 果晚留喺屋企, ...

齋睇字,心都寒!
JM 好勁,詳細位甘記得

珍珠宮

chocolatebean 發表於 19-7-4 11:35
回覆 做個靚太 的帖子

最經典一定係幻海奇情, 之後既迷離夜, 不可思議星期二 好碎料了 ...

真的嗎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我都記得四人歸西,細個好鬼驚但又中意睇。仲有一集講兩公婆去同一個地方,但大家都見唔到對方,原來有一方死咗,係咪叫迷離夜。

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 19-7-4 11:28
唔係差人入屋呀!
我記得有白茵同劉丹.
白茵知道3個朋友都死左, 初頭好驚真係會有鬼拉佢, 果晚留喺屋企, ...
我睇果個版本無劉丹呀,打牌果4個人係鄧健泓,唐詩詠,鄭世豪,同吳記得左

就咁聽落,你睇果個恐怖好多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

ahpoo 發表於 19-7-4 11:03
到而家打牌都唔敢打完三隻西岀一銅

水晶宮

幻海奇情真係經典
有一集講蔡楓華響外國返香港, 遇到好多奇怪事, 後來先發現佢原來響外國已經被火燒死左, 佢知道後就攤左落床, 塊面係燒焦左

另外一集係周潤發同呀婆返鄉下, 原來成條村已經瘟疫死晒
真心好驚驚

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

大少拉 發表於 19-7-4 10:49
呢套劇,有期待!

啱啱睇預告, 好似講(新娘潭),有dd 驚驚地嘅感覺。 ...

我都係
2個主角我都鍾意睇

翡翠宮

Angel_Rose 發表於 19-7-4 11:37
我睇果個版本無劉丹呀,打牌果4個人係鄧健泓,唐詩詠,鄭世豪,同吳記得左

就咁聽落,你睇果個恐怖好多

咦! 咁你睇呢個應該係近代版本了.
我睇果陣係EYT, 我仲讀緊小學

翡翠宮

Cathy1121 發表於 19-7-4 11:35
齋睇字,心都寒!
JM 好勁,詳細位甘記得

因為係童年陰影, 記得好清楚, 仲有好多套都好記得, 又想睇又要驚, 去廁所都唔敢呀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

幻海奇情其中一集,叫"藍花瓶",呢集嚇左我十幾年。好驚,尤其係半夜聽住樓梯有"人"行上嗰個情節。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

上校車 發表於 19-7-4 11:43
幻海奇情真係經典
有一集講蔡楓華響外國返香港, 遇到好多奇怪事, 後來先發現佢原來響外國已經被火燒死左, ...

我都想講周潤發果集,果個冇臉新娘真係嚇親。

首頁
12345...15

尾頁

跳至