自由講場

跳至
del  

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

renemeow 發表於 19-7-4 20:35
冇影到

比我咩都唔洗講,影左相先,無証據可以話你睇錯屈佢

大宅

renemeow 發表於 19-7-4 20:13
見到好朋友老公同個女仔挽住手袋攬住腰等車(個女仔係我地圍內一齊玩開,我同佢唔算好close,佢有老公同兩 ...

我試過不過我冇講

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我試過見到朋友老公拖住另一個女仔,我同個朋友唔算好熟
最後我同左同一個朋友圈入面另一個熟嘅朋友講,大家商量完都係冇講比當事人聽
而直到依家,當事人都不時喺fb放閃,有時我都唔知佢係真唔知定扮唔知個老公出面有另一個

男爵府

我係你就唔講,識得有個差不多case, 又係朋友多口講係街見到好朋友老公拖住個女人,之後好朋友怨點解佢要理人地家事,細路重好細,個男人本來掩飾得好好,家用準時,交人準時,好爸爸,拆穿之後,搬走左,乜都唔理,細路唔要,個女人患上抑鬱症,細路一時跟婆婆,一時跟嫲嫲,一時又跟下阿姨,總之阿媽湊唔到,其實退一步想,你多口講出來,真係為左你所謂既正義感,而當事人未必會多謝同感激你,重會受到佢承受唔起既傷害

伯爵府

見到好朋友老公同個女仔挽住手袋攬住腰等車(個女仔係我地圍內一齊玩開,我同佢唔算好close,佢有老公同兩 ...

唔講真係過唔到自己良心

子爵府

yuenloklok1 發表於 19-7-4 21:04
喺度食喺度呵好討厭

一班fd確實易出事 我個人唔支持幾個家庭一起玩的

伯爵府

littlezoo 發表於 19-7-4 21:35
我試過見到朋友老公拖住另一個女仔,我同個朋友唔算好熟
最後我同左同一個朋友圈入面另一個熟嘅朋友講,大 ...

咁樣就造就咗個男人更大膽或者繼續做錯事,

男爵府

回覆樓主:

哩排有好多相似post

子爵府

回覆樓主:

如果好朋友開張電話卡話佢知 唔洗暴露身分都好多方法話佢知架

侯爵府

你好朋友接受到嗎?
佢知道左之後會離婚定要局忍?
如果要爆大鑊,分析好所有野先⋯
否則一陣攪到個朋友婚又離唔到,全世界又知道晒,但又每分每秒係度疑神疑鬼仲慘。

翡翠宮

牛年勳章

唔講,最多講係街見過個男人,問你朋友做咩無同老公一齊,俾d 警覺佢

伯爵府

renemeow 發表於 19-7-4 20:27
我怕佢老公死口唔忍屈返我搞事影響到我地友宜

你係講俾你朋友知,等佢自己決定下一步來點處理

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

我有個好朋友老公出軌(唔係我發現嘅,係佢搵我傾訴開解,我原本都覺得好嬲),但佢選擇原諒和繼續,現在佢哋仲有小朋友,所以唔講俾佢知,可能還會有轉機,講咗,就要佢哋面對抉擇,一時三刻可能做錯決定。

您看吓安心事件就知了!

大宅

回覆樓主:

真係幾複雜假設個細仔血緣關係上可能又係另一個有可疑地方,關係到好多人層面上,萬一個細仔真係我朋友老公既,千絲萬縷

水晶宮

點解唔影佢相,我會買張卡send比佢老婆

珍珠宮

環保接龍勳章

唔講。

一家唔知一家事, 講左可能人地家變, 唔講可能有一日個男回頭是岸, 就繼續相安無事。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

回覆樓主:

唔講。
因為我試過講而冇左兩個朋友,佢地未結婚最後散左。男嘅後來識左另一個組織家庭,女嘅當年差d自殺到依家40未結婚。我好後悔點解咁多口去講……不過冇左依兩個朋友就當睇清楚佢地啦乜都入我數咁,男偷食女又怪我好話佢知,唔知咪可能結左婚好幸福

子爵府

如果我係你朋友,我會想我老友如實同我講。遲早都要知,朋友講左有個底,好過遲d 自己發現 ...

珍珠宮

renemeow 發表於 19-7-4 20:25
好朋友老公我一直對佢印象唔錯,見佢斯文有禮貌風度,實在太過份我朋友好愛佢老公
...

正所謂:知人口面不知心

男爵府

我知嗰個case直情係樓主個case,但唔同嘅係小三我係唔識。但我最後都冇講。(我撞過2次)

首頁
12345...8

尾頁

跳至