時事熱話

跳至

首頁

尾頁

子爵府

加非貓 發表於 19-7-6 01:00
我都係幾年前睇完嗰條三小時64真相片先知道一直以來被香港及西方傳媒悟導。
睇埋阿拉伯之春同埋烏克蘭嘅收 ...

我都係近年先醒醒地 64時我讀緊小學所有資訊都是由學校灌輸,我記得個時有兩個星期早會校長、主任輪流同我們講64,當時是ㄧ面倒講中共的不是。

大宅

tsztszk 發表於 19-7-5 16:04
岩啊,好似d高官咁,全家都有外國的護照。我地都應該效法!
林鄭d仔係晒外國,譚校長也是,要效法佢地
習大大一家又係有外國護照,個個走去外國,甘都得!

大宅

asa2012 發表於 19-7-5 07:02
被煽動的。

不滿意的,可以搬走囉。
只有呢句,吾滿意就走,有冇第二句呀!

別墅

winnie_0334 發表於 19-7-6 01:25
只有呢句,吾滿意就走,有冇第二句呀!

你地班黃絲黎黎去去又咪得果幾句,係度反中亂港,其實我覺得就算真係有出坦克真係冇咩問題,班友仔唔配合發展,唔支持起焚化爐,就係佢地唔岩

大宅

BK 幾乎個個Post 都見到 "不滿意的,可以搬走囉" 呢句說話

但我都諗緊大陸班高官, 政協, 同香港司長係唔係對中國/香港唔滿意

唔明點解用盡方法安排自己D 仔女拎外國護照, 直系親屬移居外國比例超過一半, 香港司長級更加.....好似我去撐警果日, 台上面既發言人, 明星, 竟然都係咁安排自己D 仔女拎外國護照................

有時我都睇唔透, 唉

人一黃, 便脑殘, 人一藍, 便脑叻!

大宅

hkc140 發表於 19-7-6 01:45
BK 幾乎個個Post 都見到 "不滿意的,可以搬走囉" 呢句說話

但我都諗緊大陸班高官, 政協, 同香港司長係唔係 ...

好擔心外國勢力入侵佢地 個比率高到好驚人
而且一去不番, 唔拎番中國Passport.............

子爵府

tsztszk 發表於 19-7-6 01:29
你地班黃絲黎黎去去又咪得果幾句,係度反中亂港,其實我覺得就算真係有出坦克真係冇咩問題,班友仔唔配合 ...

但係如果起焚化爐會釋放ㄧ些有毒物質危害健康就要反對了,國家發展是重要但人民健康先是優先考慮。

別墅

小飛亞 發表於 19-7-6 01:48
但係如果起焚化爐會釋放ㄧ些有毒物質危害健康就要反對了,國家發展是重要但人民健康先是優先考慮。
...

國家發展係黨既決定,佢地一定考慮過人民既健康先決定起,係班暴民為反而反

「發展是硬道理」,樓上有Jm講得好岩,唔鍾意咪搬走

別墅

hkc140 發表於 19-7-6 01:47
好擔心外國勢力入侵佢地 個比率高到好驚人
而且一去不番, 唔拎番中國Passport.............
...

似係俾外國勢力入侵

我有小朋友一定俾讀香島、福建
寧入暨大、不入耶魯

大宅

tsztszk 發表於 19-7-6 02:02
似係俾外國勢力入侵

我有小朋友一定俾讀香島、福建

係呀, 好多JM 都話會有外國勢力入侵, 所以寧願番大陸讀都唔會去外國讀
之前有個JM 放棄個仔入劍橋 (因為怕好似麥明詩咁), 最後去左上海讀交通大學, 拎到極多人支持!

我就考慮緊...大陸讀書真係咁好咩?

別墅

hkc140 發表於 19-7-6 02:15
係呀, 好多JM 都話會有外國勢力入侵, 所以寧願番大陸讀都唔會去外國讀
之前有個JM 放棄個仔入劍橋 (因為怕 ...

交大、復旦係全上海最好既高校、係全中國都係數一數二既高校黎

是但一間中國高校都好過外國或者香港既高校啦
「寧入暨大、不入耶魯」
實有人話乜乜高官個仔都去外國,國家特登派佢地去,佢地讀完曬番黎係貢獻番中國同香港咋,邊似得班黃c 日諗夜諗點移民

複式洋房

tsztszk 發表於 19-7-6 01:58
國家發展係黨既決定,佢地一定考慮過人民既健康先決定起,係班暴民為反而反

「發展是硬道理」,樓上有Jm ...

你唔係高級黑就一定係弱智
奶粉 疫苗 黑心學校食品價應商
有d甚至係國家品質保證既企業
為人民健康?
如果國家保障到人民健康
點解大陸人要黎香港買奶粉 打疫苗?

你咁理直氣壯 你生仔有種唔好係香港買奶粉同打疫苗
返大陸買奶粉 打疫苗

複式洋房

tsztszk 發表於 19-7-6 02:21
交大、復旦係全上海最好既高校、係全中國都係數一數二既高校黎

是但一間中國高校都好過外國或者香港既高 ...

寧入暨大 不入耶魯
雜種都唔敢講呢句野
佢唔係將個女送出外國讀書?
中國咁多高校 咁多高官送仔女去外國讀書為咩
明明有黨委身份 子女好易入北京清華
為咩呢? 雜種成個家族都拎外國護照又為咩呢
班狗官老婆仔女都有外國護照又點解呢?

你收左中共維穩費係度盲撐
係人都睇得出啦
講野都無人性既

別墅

john23195026 發表於 19-7-6 02:26

你唔係高級黑就一定係弱智

就係你而d 人,成日話大陸點唔好點唔好,你以為內地人個個都黎香港買奶粉咩,無錯係會有奸商,度度都有,唔單止中國有,香港都有,你地黃絲最喜愛既英美都大把

回應番主題,發展是硬道理,起個焚化爐就反反反反,你地最鍾意去既小日本都大把焚化爐啦

別墅

john23195026 發表於 19-7-6 02:30
寧入暨大 不入耶魯
雜種都唔敢講呢句野

人地高官子女會番祖國報效國家,似得你地咩

複式洋房

tsztszk 發表於 19-7-6 02:30
就係你而d 人,成日話大陸點唔好點唔好,你以為內地人個個都黎香港買奶粉咩,無錯係會有奸商,度度都有, ...

答我啊 你敢唔敢比你仔女食大陸奶粉 打大陸疫苗先
你無正面回答wo?
又話中國最為人民健康著想
你擔心緊咩? 唔敢答我?

別墅

我又唔係五毛、又唔係高級黑,係愛國愛港既小市民

複式洋房

大家睇到啦 個tsztszk肯定收左維穩費
講野都唔經大腦
一味死撐中共
人民受苦就屈人地暴民

個頭又話中國大把好大學 唔會入外國大學
但高官子弟個個出國讀書食喝玩樂 又話會回來報效國家

聽日維穩費就再啦 見你咁勤力

別墅

john23195026 發表於 19-7-6 02:38
大家睇到啦 個tsztszk肯定收左維穩費
講野都唔經大腦
一味死撐中共

我都想有維穩費,可惜我唔係5毛

大宅

john23195026 發表於 19-7-5 11:43
我不是放了片了嗎?看不到? 坦克都出動了
消息封鎖啊 twitter上的中國人都知道甚麼事
你們還在替中共說話 ...

你嗰條數係片頭尾夾埋得嗰几秒, 淨係見到兩架軍車行過, 咁就話去鎮压, 有冇牽強咗啲呀, 睇嚟你都係high嘢high上腦。

首頁

尾頁

跳至