0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

囡囡都5個月啦,但總係覺得佢皮膚麻麻地,唔似其他bb咁滑, 會唔會係腸胃唔好呢?

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

食野對腸胃係會有唔同既影響架,而家皮膚麻麻會唔會係奶粉唔夾??
定係屋企環境唔好?呢兩樣都會有機會影響到bb皮膚差

別墅

如果BB有皮膚差有機會係腸胃吸收得唔好所以搞到咁.
可以搵D比較溫和同接近母乳嘅奶粉比bb

複式洋房

皮膚唔好會唔會係因為吸收得差?而家bb既便便點樣呀?

大宅

2019新春慶豚圓

leecting 發表於 19-7-5 11:56
囡囡都5個月啦,但總係覺得佢皮膚麻麻地,唔似其他bb咁滑, 會唔會係腸胃唔好呢? ...

有可能㗎,另外你有冇每日幫佢搽面霜, body lotion 呀

民房

leecting 發表於 19-7-5 11:56
囡囡都5個月啦,但總係覺得佢皮膚麻麻地,唔似其他bb咁滑, 會唔會係腸胃唔好呢? ...

係唔係成日開冷氣呀!會好乾㗎!搽啲lotion啦!

複式洋房

如果係濕疹BB就真係好可憐! 我個女之前都試過, 一見佢痕就要阻止佢抓, 有時仲會痕到成晚發睥氣瞓唔著添呀

別墅

2019勳章

真係乾就要補多d lotion,但如果係因為腸胃唔好搞到皮膚差就要睇下係病左定係奶粉夾得唔好

大宅

2019新春慶豚圓

聽D老人家講BB有濕疹, 可能係腸胃比較唔好, 消化力差D, 身體積聚咗D毒素, 所以就第一時間反映係D皮膚到,要幫BB轉D比較似人奶嘅奶粉, illuma有冇試過呀?仔仔食左之後容易消化同吸收左,便便同皮膚都慢慢轉好

大宅

2019勳章

如果平時D便便都OK,正常就代表飲食係OK,要睇下屋企入面係唔係環境差所以有影響?

禁止訪問

2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

複式洋房

發表於 前天 17:57 |顯示全部帖子
可以試下比佢食康X庫嬰幼兒腸道益生寶,腸胃健康左,皮膚都會好D

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊