論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

hetiebaby 發表於 19-7-8 03:36
好贊成!之前我一個工人又係好柔弱 郁D就喊,開頭以為佢性情中人,最後又係博炒話我態度有問題。我出糧比佢 ...

我位42菲姨
Norien mirano buenxxx
一樣,講'madam I don't know. I am so afraid to doing wrong'

每日出街一定超時
搭錯車
叻到搭去總站在回程
每次都double effort
叫佢買baking soda買在包flour
然後同我講
Baking... 冇買錯

公爵府

rd21gn54 發表於 19-7-23 09:16
我地黑面其實是很多不滿積出來的。佢哋吾明。加上佢哋對自己要求很低。
...

對!佢哋根本本末倒置,黎到當自己工主,以為自己委屈,俾黑面僱主,僱主黑面就唔得。

呢班人腦殘到呢.....

大宅

rd21gn54 發表於 19-7-23 09:16
我地黑面其實是很多不滿積出來的。佢哋吾明。加上佢哋對自己要求很低。
...

Gloria Lendy Luzares. 42. 3.5 years in Hong Kong. 2015-2019 自己break contract. 心理有問題。

大宅

easimama 發表於 19-7-23 13:07
我位42菲姨
Norien mirano buenxxx
一樣,講'madam I don't know. I am so afraid to doing wrong'

這位菲E又是受保護動物。激死人無命賠。

已刪除用户

大宅

yy_chow1210 發表於 19-7-25 11:31
你有冇檢討過自己先?
有時唔好你工人話你對佢態度差,可能你自己冇察覺到,你老闆都可能對你語氣唔好,而 ...

我一個月都吾夠膽鬧佢一次。好多時我都係要將佢啲錯執返。唔夠膽話佢。費時佢一陣間比面色我睇仲要打喊露接接聲。最後仲要比我老公話我監管不力。
最後果次鬧佢我都係面黑黑咁話我已經講咗俾你聽。我冇講俾佢聽我都冇咁嬲。
出嚟做嘢有邊個唔俾老細話。受唔起就返屋企。

大宅

rd21gn54 發表於 19-7-25 20:02
我一個月都吾夠膽鬧佢一次。好多時我都係要將佢啲錯執返。唔夠膽話佢。費時佢一陣間比面色我睇仲要打喊露 ...

起身晏做嘢慢,仔女要返學。明明知道佢係吞噗留番啲首尾比你跟。趕時間,係人都有少少火。俾人老屈我態度唔好真係好興。唔好意思

已刪除用户

大宅

我一個月都吾夠膽鬧佢一次。好多時我都係要將佢啲錯執返。唔夠膽話佢。費時佢一陣間比面色我睇仲要打喊露 ...

唔駛對佢地咁好,越唔敢鬧佢佢地越得戚,我好嚴的,佢黑面我仲黑,唔俾佢覺得我買佢怕,佢反而收斂

大宅

樓主,我都係一樣,resign letter話我們覺得佢會偷野,所以唔開心,好唔安全,你話係咪痴根,你會偷野就炒左喇,呢D人只會覺得自己冇做錯,錯全部都是你哋,証據確鑿時就話自己係human, 思覺失調咁⋯⋯算了,做番正常的僱主唔好理佢,注意貴重物品,我個human仲有兩星期,byebye,願佢的主祝福佢。

大宅

swing829 發表於 19-7-26 13:58
樓主,我都係一樣,resign letter話我們覺得佢會偷野,所以唔開心,好唔安全,你話係咪痴根,你會偷野就炒 ...

「唔好理佢」呢句真係金句,唔值得為呢啲人嬲。

侯爵府

係囉,出糧包埋啦,你做唔好又玩電話我由你咩

首頁

尾頁

跳至