懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我都係由16周中左糖尿,食完飯就行下,行大約45分鐘,我已經36周,重左8磅,大家加油,bb加油

大宅

回覆 BAO902 的帖子

嘩你好早中左...辛苦曬你呀!日日行咁耐,唔好講笑,真係要擠出時間...
重8磅好少啊!變相既減肥

你就黎捱完可以大魚大肉啦,加油呀!快d list 張食物排行榜出黎,叫老公買定一開眼就有得食

大宅

BerniceL 發表於 19-7-8 15:42

嘩你好早中左...辛苦曬你呀!日日行咁耐,唔好講笑,真係要擠出時間...

係呀……我個大仔已經買定hey ~yo券話請我食,而老公就話食自助餐,真係捱左好耐先捱到36weeks,所以各位媽媽加油呀~

大宅

我岩岩今日睇左私家, 亞B大左一週 T_T 睇黎要真係戒吓口~!!

男爵府

請問如果見營養師同護士講座大概幾點完?之後會攞嘅覆診紙係book幾耐之後?係咪會睇超聲波睇BB size?因為諗緊私家產檢應該約幾時...many thanks!!!

大宅

回覆 catherine2011 的帖子

聽講座學用血糖機再約埋下次檢查,要預攪到1點(我而家都未走得,佢漏左我張請假紙,我仲要等....-_-)佢約返我本身產檢果日,所以日子上冇改變。
我空腹5.1,糖水後成11.1,好高,佢話會產檢果日同我照一次超聲波,睇吓亞B有冇異常。

男爵府

回覆 BerniceL 的帖子

thx!甘真係要預多過半日...因為本身係健康院檢查開,而家先轉醫院,所以吾知幾耐後先有

大宅

BerniceL 發表於 19-7-9 12:35
回覆 catherine2011 的帖子

聽講座學用血糖機再約埋下次檢查,要預攪到1點(我而家都未走得,佢漏左我張請 ...

我空肚6.5飲完糖水11點幾15號直接入院食營養餐我宜家25週

大宅

回覆 驚奇大媽 的帖子

你邊間醫院?!! 咁慘既要直入....

大宅

BerniceL 發表於 19-7-10 12:17
回覆 驚奇大媽 的帖子

你邊間醫院?!! 咁慘既要直入....

聯合.原來19號見營養師.8月2號入.但醫生睇完報告話8月2號先入院太遲.直接15號入院.營養師到一日見埋同食一日佢俾既營養餐

大宅

都唔洗太擔心,我3胎都有妊娠糖尿,仔女出世都好健康,其實又唔洗話全介哂糖,間唔鐘1次半次超標係可以接受,當然唔可以餐餐都係咁,我3女都係咁,我飲嘢就用龍舌蘭糖漿代替,鍾意食澱粉質,我就食多穀米,全麥饅頭或吐司,運動就起屋企望著電話做,時間快過啲,加油

BerniceL    發表於 19-7-10 16:36

大宅

回覆 驚奇大媽 的帖子

咁係唔係入一日院,就唔洗你響屋企督手指架呢?!如果係,仲好喎...
我今日食左好少野,晚餐後仲散埋步,都9.4....好灰 T_T

大宅

BerniceL 發表於 19-7-10 23:06
回覆 驚奇大媽 的帖子

咁係唔係入一日院,就唔洗你響屋企督手指架呢?!如果係,仲好喎...

我到唔知係就好啦最怕要日日係屋企吉手指我到時再話你知

複式洋房

BerniceL 發表於 19-7-6 00:04
高齡要飲2次糖水, 第1次飲冇事(差0.1就FAIL, 姑娘叫我下次因住...), 今日飲第2次就出事, 姑娘仲話空腹同糖 ...

我都高齡,12週抽血驗血糖擲界,之後一星期要飲糖水,結果中左妊娠糖尿,我而家先至17wks, 已經要跟營養餐單食野,一星期2-3日,每日4次篤手指,我條路仲漫長

大宅

回覆 florence128 的帖子

我今早空肚都5.3 (明明過左成晚就已經餓T_T), 我應該下星期覆診就比人捉架喇

大宅

回覆 驚奇大媽 的帖子

你加油呀, 冇事既...當去左一日DAY CAMP, 好快返返出黎架啦!!!

複式洋房

BerniceL 發表於 19-7-11 09:29

我今早空肚都5.3 (明明過左成晚就已經餓T_T), 我應該下星期覆診就比人捉架喇:lau ...

5.3都仲正常,超過會驚d

大宅

5.3 係擲界...我前一晚已經唔係好食野仲散步左9個字....唉.....

大宅

kiki903 發表於 19-7-6 21:31
Hello,我睇瑪麗嘅,
我都中咗糖尿,都係飲兩次糖水,第1次pass, 第2次就餐前餐後都唔得,見咗營養師,宜 ...

每日吉7次?

複式洋房

ortat 發表於 19-7-11 12:27
每日吉7次?

係呀,一星期揀兩日,每日篤7次,分別係早餐前後,午餐前後,晚餐前後同睡前。

首頁

尾頁

跳至