懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

BerniceL 發表於 19-7-11 09:39
回覆 驚奇大媽 的帖子

你加油呀, 冇事既...當去左一日DAY CAMP, 好快返返出黎架啦!!! ...

多謝你既鼓勵我好怕悶.冇野做醫院又冇野行諗緊帶啲咩去解悶好

大宅

BerniceL 發表於 19-7-9 00:27
回覆 BAO902 的帖子

我岩岩今日睇左私家, 亞B大左一週 T_T 睇黎要真係戒吓口~!! ...

大一周,其實都好,我反而係細一周,因為我就卸貨,所以我近日不停食食食,連姑娘都話唔梗要

別墅

Gigi6o3 發表於 19-7-7 09:22
個日見營養師,佢會當你半日入院,入院費係百幾蚊(emoji);如果你無血糖機,你預多六百幾啦,可以當日買埋 ...
咁你使唔使keep住測血糖啊?我都係空腹過,但第三次抽血唔過

大宅

唔係架, 呢個情況下, 大左係唔好架, 因為佢唔係正常大, 佢係因為血糖高, 根據醫院比果本書仔, 妊娠期糖尿病若控制不當, 有可能會引致:1. 加快胎兒成長, BB變巨嬰 2. 生產出現困難 3. 胎死腹中 4. 畸形嬰兒 5. 嬰兒在初生期間有"血糖過低" 的危險
所以唔係好事黎....

大宅

回覆 驚奇大媽 的帖子

你今日點呀?有冇好悶? 佢幾點先捨得放你走? XD

大宅

BerniceL 發表於 19-7-16 00:20

唔係架, 呢個情況下, 大左係唔好架, 因為佢唔係正常大, 佢係因為血糖高, 根據醫院比果 ...

甘你要好好控制下,少食多餐,加油

大宅

BerniceL 發表於 19-7-16 00:21
回覆 驚奇大媽 的帖子

你今日點呀?有冇好悶? 佢幾點先捨得放你走? XD

我13號唔舒服發燒入左院.不過係屯門醫院.因為我老公住元朗.我娘家係觀塘.諗住14號開始搬番觀塘住.點知13號發燒.係屯門醫院住到15號到唔俾我走.但我已經冇發燒.係到要我留到今日先俾我出院.呢幾日佢地到有幫我吉手指.食糖尿餐.空肚有時5-6.食左野7-8.但佢俾啲餐我我食好小.冇食哂到超到唔知點搞.聯合改到23號先再入院.

大宅

回覆 驚奇大媽 的帖子

食少少都7-8...咁到時入去佢要你食曬就實超架WOR..... ><
我都好灰, 自已日日屋企度, 食雲吞麵(3/4碗)都超...碗麵已經唔大碗架啦....
頭先LUNCH食左好少飯, 飯食左一定冇5匙, 都係食碟蒸雞多....又超....

大宅

BerniceL 發表於 19-7-16 15:59
回覆 驚奇大媽 的帖子

食少少都7-8...咁到時入去佢要你食曬就實超架WOR..... ><

食完要散下步就得,加油

大宅

BerniceL 發表於 19-7-16 15:59
回覆 驚奇大媽 的帖子

我入院個三日完全冇落過床.如果有落床行下應該冇問題既.最衰我落唔到床.一日到黑訓係張床到

大宅

owenababyking 發表於 19-7-15 23:22
咁你使唔使keep住測血糖啊?我都係空腹過,但第三次抽血唔過

有呀,東區要一日chk一次, so far 只要食少d反都吳過。今日lunch,食左雞翼,菜芯加1/3碗飯, 5.8(emoji)

大宅

回覆 Gigi6o3 的帖子

咁你見左醫生未?我前星期五飲糖水中招,上星期二見營養師兼開始督手指,聽日返去產檢兼見醫生check數據...我發現我一食麵同飯就出事,無論係lunch定dinner,食扒就完全冇事,但好難餐餐都食扒架喎...今日lunch食蒸雞加少少飯,我以為十拿九穩,點知都7.8...灰到我...T_T

大宅

BerniceL 發表於 19-7-16 18:40
回覆 Gigi6o3 的帖子

咁你見左醫生未?我前星期五飲糖水中招,上星期二見營養師兼開始督手指,聽日返去產 ...

我見左醫生啦,都無乜特別,如果你食少少反都過7,仲量吳好食飯,食意粉可能好d,加油呀!

大宅

請問東區驗糖尿 中左幾時通知架

大宅

回覆 agnessugar 的帖子

我係即日....佢4點就打黎喇.....

別墅

想問一下早上空腹血糖都係5.5-6之間,係唔係太高了?

大宅

回覆 owenababyking 的帖子

係架...應該below 5...不過好似間間醫院未必一樣用同一個standard

別墅

瑪麗醫院系4-6咯,我覺得below 5比較正常。我餐前餐後都控制得很好,就係早餐前空腹高,唔知點解

首頁

尾頁

跳至