懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想知好唔好同順產收費

別墅

回覆樓主:

我搵佢照結構,非常nice,好溫柔亦好仔細

別墅

C462 發表於 19-7-7 00:51
想知好唔好同順產收費

我都想搵佢呀,知唔知佢係邊間醫院?只係港島嗎?

男爵府

想生BB熱投

我上胎係佢產驗+接生。佢好nice㗎。
Private practice, clinic 喺中環。

複式洋房

回覆 pigman1212 的帖子

我都係搵佢照結構覺得幾好,諗緊轉唔轉醫生。
我而家睇緊嗰個較難約,同有d姑娘又麻麻地。事緣我喺政府助產士check 到有d問題,但要排成個月後先有醫生見。於是我打去私家問可唔可以俾個早d期我覆診,姑娘話呢排都full曬。我問佢如果有人臨時取消可唔可以通知我,佢話唔會咁幫我hold期,仲反問我政府有冇話點解要早d睇,完會唔make sense。我答佢話政府冇講,係我自己唔放心咁遲見醫生所以想約私家早d睇,佢最後竟然叫我不如有肚痛唔舒服先至再打去。如果真係肚痛唔舒服都去左急症啦,仲點會去診所呀!

複式洋房

回覆 Bella1121 的帖子

介唔介意分享一下產檢同接生收費幾錢?大約幾多年前?Thank you!

大宅

C462 發表於 19-7-7 15:57
回覆 Bella1121 的帖子

介唔介意分享一下產檢同接生收費幾錢?大約幾多年前?Thank you! ...

我11月預產期,一直搵陳醫生產檢,會搵佢跟到落尾搵佢開刀。
根據陳醫生今年3月比我嘅Pricelist,普通房順產接生36k, 雙人房/semi private 54k, 私家房72k.. (未計麻醉師,兒科醫生,醫院收費)
普通產檢$2200一次
最近有冇加價就唔知喇。

大宅

cstoto1708 發表於 19-7-7 06:15
我都想搵佢呀,知唔知佢係邊間醫院?只係港島嗎?

以我所知只有港島4間醫院:養和,港安,canossa, St. Paul

別墅

hihihigi 發表於 19-7-7 20:44
以我所知只有港島4間醫院:養和,港安,canossa, St. Paul

Thanks! 請問你會係邊間生?陳醫生收費都唔平喎!

大宅

cstoto1708 發表於 19-7-7 21:13
Thanks! 請問你會係邊間生?陳醫生收費都唔平喎!

Book左Canossa

複式洋房

回覆 hihihigi 的帖子

謝謝你的分享!知唔知陳醫生巡房每日收幾錢?你住港島區嗎?我都諗過Canossa, 但本身住九龍,順產唔知會唔會不方便。

別墅

hihihigi 發表於 19-7-7 21:23
Book左Canossa

我都考慮緊canossa 企我住九龍

男爵府

想生BB熱投

回覆 C462 的帖子

2016. 我喺養和單人房,順產,陳醫生自己收6萬幾,已經包巡房。養和收7萬左右,無痛麻醉師收1萬幾。埋單15萬左右。
年年加價都預咗,佢係母胎OB, 產檢都搵佢睇真係安心啲, 貴啲都值得。

大宅

C462 發表於 19-7-7 23:07
回覆 hihihigi 的帖子

謝謝你的分享!知唔知陳醫生巡房每日收幾錢?你住港島區嗎?我都諗過Canossa, 但本 ...

都係根據3月比我個price list, 巡房係每日1600 / 2400 / 3200 (唔同room type)..

我係住港島。

別墅

C462 發表於 19-7-7 00:51
想知好唔好同順產收費

FYI: 陳醫生7月21至30放假
我係由產檢一路搵佢直到嚟緊8月頭開刀生,佢有比手提電話㗎,WhatsApp有問題問佢都好快覆,攪到我有時都覺得自己煩住佢就真

複式洋房

回覆 阿合hop 的帖子

唔該哂以上咁多位媽媽的資訊!如果Canossa順產,有冇話要提前幾多book?Touch wood 早產去左政府生有冇得退訂㗎?不好意思, 新手比較多問題!

男爵府

想生BB熱投

回覆 C462 的帖子

我知養和如果早產一定要去政府醫院生係有得refund deposit

別墅

C462 發表於 19-7-8 09:05

唔該哂以上咁多位媽媽的資訊!如果Canossa順產,有冇話要提前幾多book?Touch wood ...

Canossa我就唔知呀...suggest妳直接打電話去問, 我上次喺嘉諾撒打百日咳針, 即日去之前打電話問邊個時段少人D, 全部姑娘都好nice, 有問必答

複式洋房

好的,唔該你!

複式洋房

想問下除左7月,知唔知陳醫生黎緊8-10月仲會唔會放大假?

首頁

尾頁

跳至