自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

魚兒小寶貝 發表於 19-7-7 16:54
但係點解要咁做呢

無聊

魚兒小寶貝    發表於 19-7-7 17:50

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

有對雙胞胎姐妹嫁左對雙胞胎兄弟,兩個同時有左BB,家姐作動入左產房,姐夫陪產,妹妹同妹夫係產房外面等消息。產房入面有個姑娘行出來見到佢地,然後問佢地咁先明明見到佢地兩個係產房入面生緊仔,問個妹夫帶個老婆出來做乜,快D入返去生仔。

子爵府

rebeccalin 發表於 19-7-7 17:59
有對雙胞胎姐妹嫁左對雙胞胎兄弟,兩個同時有左BB,家姐作動入左產房,姐夫陪產,妹妹同妹夫係產房外面等消 ...

妹夫同妹妹點答?

公爵府

牛年勳章

kamyee503 發表於 19-7-7 18:19
妹夫同妹妹點答?

妹妹答佢話入面生緊嗰個係佢家姐,陪產的係姐夫,佢地係妹妹同妹夫,然後個姑娘先明白咩回事

子爵府

rebeccalin 發表於 19-7-7 18:22
妹妹答佢話入面生緊嗰個係佢家姐,陪產的係姐夫,佢地係妹妹同妹夫,然後個姑娘先明白咩回事
...
嚇死啊姑娘,生生下仔走黎走去

公爵府

牛年勳章

Msolivialeung 發表於 19-7-7 18:35
嚇死啊姑娘,生生下仔走黎走去

就係,明明係入面痛到死去活來,無端端冇嘢咁樣係出面坐係度,仲要家姐姐夫同細妹妹夫一模一樣

Msolivialeung    發表於 19-7-7 18:42

子爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

我自己係twins.中學時有一年唔同班。家姐個英文老師要求集會前全班要英文自習。但我朝朝都係操場行黎行去。跟住我家姐都唔知比佢個老師鬧左好多次。最慘係佢班同學想見老師尷尬既表情。次次鬧完先出聲糾正。有三年同一個數學老師。但佢依然分唔出我地。成日叫錯我地名

子爵府

又唔算趣事既.. 聽過有對twins share 證件相, 因為一影就影1打, 用唔曬個樣又唔同左
標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

大宅

yurijm 發表於 19-7-7 12:42
有親戚係孖囝
返學時去男廁時一個入左格、一個入右格
咁岩同時完事,走出來

我同家姐係孖生...
中學唔同班,我同學小息時同我傾完計行出去走廊,見到我家姐,即刻嚇到走返黎班房揾我,佢話見到鬼
而家係街間中有人會無啦啦同我打招呼,但我唔識佢嘅,估計係我家姐d朋友,同事

魚兒小寶貝    發表於 19-7-7 22:10

水晶宮

ot3 發表於 19-7-7 18:44
又唔算趣事既.. 聽過有對twins share 證件相, 因為一影就影1打, 用唔曬個樣又唔同左 ...

呢個好醒喎

水晶宮

以前公司有個同事,佢有個孖生弟弟,佢哋好曳,間中會叫弟弟上來公司,走入老細房整蠱鬼佬老細,等我地有得笑

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ot3 發表於 19-7-7 18:44
又唔算趣事既.. 聽過有對twins share 證件相, 因為一影就影1打, 用唔曬個樣又唔同左 ...

我覺得好趣wor

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Kinki1102 發表於 19-7-7 18:49
我同家姐係孖生...
中學唔同班,我同學小息時同我傾完計行出去走廊,見到我家姐,即刻嚇到走返黎班房揾我 ...
我同家姐唔係孖生, 都竟然比家姐舊同事認錯, 仲話愈叫愈走, 唔認佢。

魚兒小寶貝    發表於 19-7-7 22:14
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

瑪瑙宮

魚兒小寶貝 發表於 19-7-7 10:22
同耐冇見雙生兒親戚食飯,因樣子十分相似,鬧了不少笑話。例如試過代替對方去做某d 野,亦試 ...

咁你自己唔分享又要人地分享

珍珠宮

王國教室勳章

yurijm 發表於 19-7-7 12:42
有親戚係孖囝
返學時去男廁時一個入左格、一個入右格
咁岩同時完事,走出來

我有個auntie 係twins 其實過左20歲兩個已唔多似樣,髮型同打扮都好唔似!但係類似靈異事件發生左好多次!
特別係去飲,兩個著唔同色,唔一齊去toilet 都嚇親人,又問其中一個,你做乜响度㗎

珍珠宮

王國教室勳章

rebeccalin 發表於 19-7-7 18:37
就係,明明係入面痛到死去活來,無端端冇嘢咁樣係出面坐係度,仲要家姐姐夫同細妹妹夫一模一樣
...

好笑

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我同細妹唔係孖生,但極似樣,經常有佢D同事朋友見到我say hi, 我會扮係阿妹照say hi。

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

試過結婚朋友恭喜錯人 又試過去食飯個侍應以為老公一腳踏兩船,但其實佢大哥尋日同老婆去食完介紹我地去

公爵府

2018復活節勳章

rebeccalin 發表於 19-7-7 17:59
有對雙胞胎姐妹嫁左對雙胞胎兄弟,兩個同時有左BB,家姐作動入左產房,姐夫陪產,妹妹同妹夫係產房外面等消 ...

以前有鄰居又係孖仔娶孖女,感覺好得意

侯爵府

我同事(男), 佢係細孖。
有次我另一同事去餐廳食飯, 見隔離枱男人好似細孖, 偷影佢, 然後WHATSAPP比細孖, 問係咪你阿哥, 佢話係。

首頁

尾頁

跳至