自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

del

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔係怪獸 發表於 19-7-7 16:41
公立醫院有嗎?

留位

你等我一陣
我畀張相你睇
有得租,但係要畀按金
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

老人中心。

子爵府

公立醫院有嗎?

威爾斯好似有, 不過係紅十字會的. 100元一個月好似

子爵府

回覆 sukkiu 的帖子

你search 香港輪椅輔助隊

珊瑚宮

公立醫院有嗎?

本身係咪住院病人?
我知QE 物理治療部會安排租賃出院工具比病人,如扶行手杖等,但輪椅唔肯定

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

公立醫院有嗎?

~港島東區醫院就第一幅相入面個聯絡資料

~ 如係高背輪椅就淨係得威爾斯。其他嗰啲就應該其他公立醫院都有,你上去紅十字會個網度睇下

不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

vjdma 發表於 19-7-7 16:50
回覆 sukkiu 的帖子

你search 香港輪椅輔助隊

感謝大家
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

伯爵府

tintinlam 發表於 19-7-7 16:49
威爾斯好似有, 不過係紅十字會的. 100元一個月好似

感謝大家
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

伯爵府

crystal媽咪 發表於 19-7-7 16:52
~港島東區醫院就第一幅相入面個聯絡資料

~ 如係高背輪椅就淨係得威爾斯。其他嗰啲就應該其他公立醫院都有 ...

感謝大家

伯爵府

sukkiu 發表於 19-7-7 16:47
老人中心。

感謝大家

伯爵府

crystal媽咪 發表於 19-7-7 16:47
留位

你等我一陣

感謝大家

伯爵府

bing-jing 發表於 19-7-7 16:51
本身係咪住院病人?
我知QE 物理治療部會安排租賃出院工具比病人,如扶行手杖等,但輪椅唔肯定
...

感謝大家

大宅

回覆樓主:

短暫行動不便 / 輔具租賃
http://www.freeguider.com/hk/barrier-free-aids-leasing

別墅

紅十字會有得借

伯爵府

回覆樓主:

聖雅閣福群會。不過果d通常好重。我媽果部係淘寶淘既伍佰幾人仔用咗两年了,仲好好。

伯爵府

眼核 發表於 19-7-7 16:58
 短暫行動不便 / 輔具租賃
http://www.freeguider.com/hk/barrier-free-aids-leasing

謝謝

伯爵府

ilovebb2019 發表於 19-7-7 17:34
聖雅閣福群會。不過果d通常好重。我媽果部係淘寶淘既伍佰幾人仔用咗两年了,仲好好。
...

謝謝你,不過我哋預計應該短暫使用,所以唔打算淘

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章

回覆樓主:

各區嘅長者中心可免費借,我爸3年前每次留低長者姓名、身份証號碼及電話號碼,可借2個星期,可作出外就醫等臨時用。要search 邊D機構,可上e123找。(不過最近改了版,可能要拉到首頁下面search)。

大宅

回覆樓主:

有些議員辦事處可借

首頁

尾頁

跳至