想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問你地初診係選擇day 2果日去順便開埋針定係早少少見左佢先? 另外,請問你地會去聯合做
body check嗎?(我係香港已經做左基本生孕檢查)

別墅

紫米少奶奶 發表於 19-7-7 21:49
請問你地初診係選擇day 2果日去順便開埋針定係早少少見左佢先? 另外,請問你地會去聯合做
body check嗎?( ...

我唔係DAY 2, 其實...我覺得DAY2真係好難就架喎...
我係M之前搵佢, 之後M期自己開針. 同埋我只係帶左自己D報告俾佢睇....冇再係個邊做BODY CHECK呀.

大宅

請問可以M 第三日開針嗎?

別墅

紫米少奶奶 發表於 19-7-7 21:49
body check嗎?( ...

聯合係化驗所,抽血化驗only, 可以係瑋度做的就係個度做,eg: Amh, Fsh, LH, 初診做埋超聲波我只用了900幾港幣,

然後去埋聯合化驗,因為你check晒所有item 都只係2千幾港鐵,做埋心安d , d 數據無問題既話係強心針,有問題既話你至少知邊度入手。

洋房

我都約咗王家瑋初診, 想試iui .... 大家知唔知個流程係點?
初診要帶幾多錢?

如無意外, 初診應該係D2/ D3.... 我月經都幾準.

洋房

CCSYGL 發表於 19-7-11 19:27
我都約咗王家瑋初診, 想試iui .... 大家知唔知個流程係點?
初診要帶幾多錢?

聽講tw iui價錢同香港差唔多,所以去親台灣都會做ivf

大宅

CCSYGL 發表於 19-7-11 19:27
初診要帶幾多錢?

你老公d蟲蟲點呢? iui好處係洗精. 如果佢本身ok, iui同自己do係冇咩分別呢, 同埋去得咁遠, 唔做ivf呢? 直接好多喎, 祝成功

大宅

紫米少奶奶 發表於 19-7-11 19:32
聽講tw iui價錢同香港差唔多,所以去親台灣都會做ivf

認同,台灣ivf平過香港,而且成功機會比iui高好多,飛得過去不如就直接ivf喇

首頁

尾頁

跳至