自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

你fb咁多八婆八公

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

good_pig 發表於 19-7-8 07:47
這是人問題,同bk一樣

其實有人嘅地方就會有矛盾
我接受討論區有好多唔尊重嘅嘅討論
但fb明明就好個人
但朋友親人間都不懂互相尊重
真係好可悲

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jeannietsui 發表於 19-7-8 11:08
其實有人嘅地方就會有矛盾
我接受討論區有好多唔尊重嘅嘅討論
但fb明明就好個人

因為open to public嘛,真係唔想人知,真係唔好放上網,人性係八卦嘅
請更年期大媽唔好追擊我, 高抬貴手

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

ml6331 發表於 19-7-8 10:00
1)你可以set你媽睇唔到

2 ) 你set左公開,你朋友like 你媽先睇到。

我一直唔set group, 就係怕有共同朋友like左,佢見到,發現佢自己睇唔到嘅話,就大檸樂

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

mandy108 發表於 19-7-8 11:07
你fb咁多八婆八公

有時單打得愈勁個啲,就係愈親或者愈friend 好似我媽咁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

KARYKARYKARY 發表於 19-7-7 23:16
開過個fb唔加佢

珊瑚宮

回覆樓主:

唔熟唔識我會block,如果多多意見我都唔會比佢睇到我既野

珍珠宮

回覆樓主:

將佢變成普通朋友

珍珠宮

gigi19810326 發表於 19-7-8 12:03
係 有時單打得愈勁個啲,就係愈親或者愈friend 好似我媽咁
...

如果係有建設性,難聽我都會接受,惡意回覆就無謂啦

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

gigi19810326 發表於 19-7-7 22:58
我近呢兩年,已經好少係facebook 表達意見/感受/情緒 等等
無論我表達啲咩,都被人私下"算帳", 尤其係我媽 ...
仲有好多男子,女子,賣春

大宅

2019勳章

gigi19810326 發表於 19-7-8 12:01
我一直唔set group, 就係怕有共同朋友like左,佢見到,發現佢自己睇唔到嘅話,就大檸樂
...

咁個問題而家好似係你度喎!點解唔set ?FB 其實有好多setting 可以做到,同埋你對你媽唔強硬,你媽先可以咁多事(唔好意思呀,諗唔到形容詞形容你媽),開個一個新嘅add你想分享朋友。做咩要做乜都要被佢批評呢?如果係我,佢問我点解睇唔到,我會直接話set左唔俾你睇呀!

男爵府

比我一定unfriend佢。
我媽也是個負面思想為主嘅人,而且萬事都要管,罵起人來難聽過粗口。
我以前試過同佢表白,如果我唔係佢個女,我同佢連做朋友都冇機會。
所以如果佢用fb,我唔會add佢。
I support autism acceptance!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊